ממשיכה עם טעמים לנגיסים נפלאים. כבר מכירים?
מצרכים:
2 קופסאות טונה קטנות עם השמן – לסחוט את השמן ולשים את הטונה בקערה
עם:
ביצה
2 כפות קיצוצי פטרוזיליה טרייה
בצל מטוגן בכף שמן
כפית טחינה גולמית או סלט טחינה/חומוס
3-4 כפות אגוזים מגוררים
בטטה קטנה / תפוח אדמה קטן, לגרר דק דק לסחוט ולהוסיף . אני הוספתי בטטה שהוסיפה מתקתקות .
מלח
פלפל שחור
2-3 טיפות מיץ לימון
לערבב הכל ביחד
ליצור כדורים ולהניח על ניר אפייה משומן
לרסס את הכדורים במעט שמן ולטבול כל כדור בצלחת עם פירורי לחם/פנקו עד שיצופו היטב.
לאפות 20 דקות בחום 175
טעים להגיש מיד , אבל אפשר גם לחמם יותר מאוחר.
הערה:
לילדים תוותרו על האגוזים ושימו במקום פירורי לחם מכל סוג שיש בבית (גם מתובלים)
תהנו
אממ יאמי איזה מתכון מנצח!
אני כבר מחכה להכין את זה לשבת
תודה רבה אוהבת נטלי
מעולה למי שלא אוהב בשר
תמשיכי בכאלה תודה
שרית גם למי שאוהב בשר זה מעולה
תודה על התגובה ;)
מתכון מעולה
האורחים התלהבו ובקשו את המתכון
תודה
מרים תודה רבה על המחמאות והפירגון שכולם יהנו
פירגה בוקר טוב
אני מחפשת דחוף מתכון לכרובית מצופה (שלמה) אפויה בתנור. תודה מראש ושבת שלום
מיכל
הנה מתכון לכרובית שלמה מהאתר שלי ואם את לא מתחברת לטעמים תשני את התבלינים ותכיני במתכונת הזו.
http://pirge.co.il/טחינה-מתכונים-עם-טחינה/כרובית-אפויה-בטחינה-וסילאן
תודה רבה – מעולה. אני כבר מכינה
מיכל,תהנו הם נפלאים וטעימים מאד
קופסה טונה קטנה זה 160 גר'?
תודה
בדיוק 160 גרם
הכנתי
נראה מה יצא, (נראה לי שהגזמתי עם המלח…)
חבל,הרבה מלח? להזביל,כי גם אין איך לתקן.
אין דבר,מחר יום חדש….. ;)
כרגע יצא מהתנור. איזה יופי של פינגר פוד לאירוח! לא היו לי פירורי לחם אז במקומם השתמשתי בקמח מצות שבו עירבבתי תבלינים שונים. יצא טעים. :lol:
מחכה לנסות את נגיסי הבטטה גם כן, נראה מבטיח!
אנושקה יקרה
תודה ותהני מהנגיסים
בפסח אפשר להכין את כל הנגיסים עם קמח מצה.
כרגע יצאו אצלי מהתנור נגיסי עדשים+בטטה.נראה חלומי…..אשתף אתכם אולי כבר מחר…..
שרק ימשיך להיות נעים וטעים :lol:
פירגה, בעלי כשטעם החליט שהנגיסים קצת יבשים… ויתאימו כקציצות במרק. מיד שינס מותניו, נכנס למטבח והכין מרק ירקות משגע שבתוכו שילב את נגיסי הטונה בחמש דקות האחרונות.
יצא נפלא. עוד רעיון יצירתי. :lol:
אנושקה יקירה
הם לא צריכים לצאת יבשים
בפעם הבאה תאפי אותם פחות זמן. אולי בתנור שלך פחות 5-10 דקות
תהנו מהמרק
פירגה יקרה,
נקרא מעולה! והתמונה….? גרררררר……
אנחנו אוהבי טונה בבית ונראה לי שזה יהיה להיט.
רק שאלה אחת – כתבת "בטטה קטנה / תפוח אדמה קטן, אפשר לגרר דק דק לסחוט ולהוסיף"
איך? לבשל קודם? או לגרד בפומפיה בטטה חיה והיא כבר תתבשל בתנור?
תודה רבה והמון נשיקות
יעל
יעל,זה פשוט מאד
אם לא כתבתי את המילה במפורש….ל ב ש ל, אז ל א לבשל
פשוט להכין בדיוק כמו שרשום.לגרר דק והיא כבר אכן,תתבשל.
נשיקות ובהצלחה ואני מקווה שתאהבו.
פירגה הכנתי את זה לבתי היום והיא אהבה מאד יש עוד מתכון של קציצות טונה שאני מכינה לה
טונה אפונה וגזר מלח פלפל לצפות בפירורי לחם/פירורי מצה טיגון קל או אפיה עם תוספת סלט ירקות יוצא טעים מאד :lol:
אילנית,תודה רבה
מאחלת לך יום נפלא ומתוק
הי..
הכנתי גם אני.
יצא טעים מאוד ,
שילוב חומרים מעניין ומוצלח.
אומר רק שגם לי הן יצאו טעימות, אך מבחינת מרקם – יבשות, ומתפוררות ולא פריכות, (ואני חושבת שהכנתי לפי ההוראות)
אז -טיגנתי לסיום במעט שמן..
ויצא טעים טעים טעים , והריח..או..
אז אני מאמצת את המתכון, בתוספת טיגון. תודה תודה!!!
הודה תודה רבה
אם את רוצה לטגן,אז תטגני כבר את הקציצות טונה המטוגנות . המתכון באתר.
מי שמעדיף אפייה,יכול להוסיף לעיסה כף שמן וזה ייתן קצת יותר רטיבות.
בהצלחה
פירגה דחוף !!! את כאן? :twisted: :| :twisted: :|
התכוונתי להכין את נגיסי הטונה אלה עם הקיסמים
והתבלבלתי
הכנתי את הקערה עם זה
אפשר לטגן?
ברבורה יקרה
הבלילה צריכה להיות נוחה לגלגול הכדורים
אם חסר פירורי לחם תוסיפי כמה שצריך
תטגני אחד ותראי.
לדעתי יהיה בסדר גמור.
טיגנתי
יצא טעים חוץ מזה שהם קיבלו צורת פירמידה
לפעם הבאה… איך שומרים על טיגון כדורי???
והבכור שואל אם אפשר להוסיף על זה רוטב אפשר (אני מכינה גם את קציצות הטונה ברוטב עגבניות אז הרוטב צריך להיות שונה כאן
ברבורה יקרה
קציצות טונה מטוגנות מכינים כך: מתכון מתוך האתר שלי……
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/קציצות-טונה-בקיסם
והרוטב מתאים לכל קציצות הטונה.
לבריאות
פירגה יקרה!
ממש תודה רבה על המתכון הנ"ל-יצאו ממש קציצות משובחות ;)
מה שמיחד אותך הוא שהחומרים כ"כ פשוטים,במתכון להכנה כ"כ פשוט ויוצאים דברים ממש מקוריים וטעימים!
אז ממש תודה רבה לך :lol:
ממש התמכרתי לאתר שלך..הוא אפילו דף הבית שלי..חחחח
חנוכה שמח :P
ערב טוב אור
אני מאחלת לך המשך טעים ועשייה מהנה.
לבריאות וחג שמח לכולכם
איזה מתכון אליפות!!! כל כך טעים וכיפי לאלו מאיתנו שלא אוהבים בשר!! ובנוסף קלי קלות להכין!! מה צריך עוד… תודה
באהבה. כיף שאהבתם ושחזרתם לשתף.
הי פירגה,
אוהבת מאד כבר מזמן את המתכונים שלך וכולם נהנים מהמטעמים.
שאלה חשובה לי, הנכד אלרגי לשומשום ולכן אינני יכולה להוסיף לעיסה את הטחינה/חומוס כמו שנהגתי. האם יש לך רעיון במה להמיר את הטחינה או לוותר בכלל ? :?
תודה מראש על התשובה וחנוכה שמח ומאיר
רחל,פשוט לוותר,אין בעיה,זה מספיק טעים גם בלי.
תודה רבה לך,המשך טעים.
בריאות ותהנו
פירגה יקרה,
חזרתי לשתף ,
אז ככה, ראשית כול הכבוד פירגה על המתכון ה ט ע י ם !!!
יצאו לי קציצות טונה מדהימות וטעימות, שאי אפשר להפסיק לאכול !!
יש לציין קצת שינויים לשידרוג:
1. לא טיגנתי את הבצל אלא רק קצצתי אותו דק והוספתי לתערובת .(בצל טרי.)
2. במקום אגוזים בתוך התערובת,השתמשתי באגוזים הטחונים רק לטבילת הכדורים המרוססים בשמן.
ולא השתמשתי בכלל בפירורי -לחם, יצאו כדורים יציבים ואפויים טוב ,שנותרו עסיסיים ולא התייבשו.
לתערובת הוספתי כף טחינה (ולא כפית).
זהו ,אלה כול השינויים.
לבסוף אפיתי בתנור 175 מעלות חום במשך 30 דקות ,והפכתי לצד השני לעוד 20 דקות.
פירגה ,יצא מ ע ו ל ה !!!
נפלא גם כחטיף טעים טעים לאירוח.
מומלץ מאוד !
הי שושי
שדרוגים לטעמי. נפלא
תודה על ההמלצה וכיף שחזרת לשתף אותנו
היי פירגה,
כמו תמיד,חזרתי לשתף, ויצאו קציצות טונה מעולות !!!.
הכנתי בשינוי קטן:
ללא תוספת של ביצה, (בגלל אלרגייה לביצים),
הוספתי לטונה את כול המצרכים שבמתכון,
טחנתי 2 כפות אגוזים ביחד עם 3 קרקרים מלוחים ,(לטעם.)
את הקציצות הברשתי בנדיבות בשמן ,בעזרת מברשת סיליקון.
יצאו בגוון זהוב שחום,
קציצות ממש ט ע י מ ו ת !!!
שושי,יופי.
שימחת אותי וכיף שהצליח ושטעים לכם
תודה שחזרת לשתף