עברתי על מתכונים באינטרנט וראיתי את של דורעם גונט-הארץ
כולי בהשראה הכנתי את המתכון הבא.
מצרכים:
2 שניצל עוף דפוקים דק ופרוסים (אפשר לבקש מהקצב שיכין כיס מילוי מפרפרי חזה עוף )
מלית במג'ימיקס:
4 עלי בצל ירוק
6-8 עלי פטרוזיליה – 1/4 חבילה
1 עלה שמיר
1 עלה סלרי
5 כפות קשיו או צנוברים גרוסים (לא דק)
2 כפות פירורי לחם זהובים- בפסח פירורי קמח מצות
כמה טיפות מיץ לימון
כפית מלאה סלט חומוס
כפית רוטב צ'ילי מתוק
מלח ופלפל שחור
מערבלים בפולסים קצרים רק עד לאיחוד המרכיבים.
טועמים ומשבחים טעמים
ממלאים בנדיבות רבה לאורך השניצל ומגלגלים לגלילה
מכינים צלחת עם ביצה+סילאן+מלח+פלפל
מכינים בצלחת נוספת פירורי לחם/פנקו /קמח מצות מתובלים ומי שרוצה יוסיף 2 כפות שומשום
טובלים בביצה ומגלגלים בפירורים
מטגנים בשמן חם על להבה בינונית בסבלנות רבה. מגלגלים ומסובבים עד שכל הגלילה שחומה ופריכה
מגישים מיד עם "פירה" בטטה.
תהנו
יש אפשרות לאפות את השניצלים במקום לטגן?
טל,יצא יבש כי הרולדה עבה.
מותר להתערב? אני הכנתי משהו דומה עם פסטו, הנחתי על תבנית וריססתי בספריי שמן- יצא מעולה, כדאי לך לנסות :lol:
תודה רבה יעל
מקווה שיוצא עסיסי וטעים.
פירגה יקרה,
כמה שזה נראה נפלא!
הכוונה היא ל-2 חזי עוף ולא ל-2 שניצלים עוף, נכון? (כי יוצאים יותר מ-2 )
ואיך המילוי לא בורח מהצדדים?
בתודה.
נועה הי
תודה
כן,החזה בא מחובר ולא מפרידים.רק דופקים שיהיה שטוח וגדול
ממלאים כמו כרוכית. שמים הרבה מלית לאורך ומגלגלים .המלית נשארת בפנים והיא לא "בורחת"
נראה ונשמע מתכון טעים פשוט וקל
וגם ינוסה בקרוב!
בתודה נטלי :lol:
תודה
ואו איזה יופי
כל הכבוד
תודה אילניתוש
בס"ה ארוחה לעצלנים בקלי קלות ;)
יש :lol:
בדיוק מה שרציתי
גם אני ברבורית
קל,מהיר,טעים ומזמין ;)
תודה
פירגה
נראה מעולה מנה של מסעדה
נראה קל להכנה, אנסה בהזדמנות
תודה
חוה בקר אור
באמת כך זה נראה.מקסים וטעים ובעיקר אוכל לממהרים ובקלי קלות.
מה יהיה?? כל פעם אני רצה וקונה עוד מצרכים לנסות עוד מהמתכונים הנפלאים שלך :lol: תודה רבה
מלי חמודה בקר טוב
הכי חשוב לי שהמתכונים שלי קולעים לטעמכם.זה כיף ועונג גדול בשבילי.
לבריאות
יש לי שדרוג למנה:
מבשלים מספר ביצים קשות, כמספר השניצלים.
מורחים את תערובת הירקות הקצוצים מהמתכון הנ"ל על השניצל. שמים באמצע את הביצה הקשה והקלופה, עוטפים אותה בשניצל וסוגרים בקיסם. לא מטגנים!
מכינים רוטב של שמן, מים, כורכום, ומלח, ומרק עוף.
ברגע הרתיחה מכניסים את הגלילות לחצי שעת בישול.
אין לי צילום של המנה, אך אני מבטיחה לכם שהיא יוצאת יפה (כאשר פורסים את השניצל לפרוסות) וטעימה.
פירגה בוקר טוב,
התוצר הסופי נראה מעניין וטעים אבל יש לי שתי שאלות:
א. לא כל כך הבנתי את הכמות של עלי הירק שנטחנים.
ב. האם השניצלים נעשים בשלים מבפנים כאשר מטגנים אותם רק מבחוץ? פעם ניסיתי מתכון דומה של חזה עוף ממולא והרגשתי שהם לא מספיק בשלים מבפנים. אז איך דואגים שזה יהיה בסדר ?
תודה!
נורית שלום
כשאני כותבת עלה זה עלה אחד ולא צרור (הכוונה לגבעול אחד)
בכלל, עשבי תיבול מוסיפים לפי הטעם. יש כאלה שאוהבים מעט ויש כאלה שאוהבים הרבה.
אם תטגני כמוני כמו שכתבתי והסברתי ה ר ב ה ז מ ן ב ס ב ל נ ו ת
תוך כדי ג ל ג ו ל השניצלים יהיו מבושלים ורכים רכים.
תהני
וואו פירגה, ניראה מצויין
איזה רעיון מקסים
הרבה זמן אני חושבת איך לגוון חזה עוף לבעלי
הילדים אוהבים שניצלים קטנים מטוגנים בלי קישקושים
אבל הבעל אוהב תיבול, וזה מעולה.
תודה אישה יקרה!
אוהבת,
רחלי.ג.
רחלי מקסימה
אוהבת את התגובות שלך
קצר, לענין,מלא אהבה ובעיקר תמיד משמח אותי
תודהההההההההה :lol:
היי פירגה, יש לך רעיון למילוי אחר? אצלי לא אוהבים את העשבי תיבול והאגוזים וכבר דורשים שאני אחליף את הכדורי בשר חמוץ מתוק שלך שכבר אני מכינה כל שישי… מצויינים.
נטע תגווני במחבר מתכוני האתר שלי יש עשרות רבות…….חפשי בקטגוריה: עופות או בשר או קציצות
מלית אחרת פה:
http://pirge.co.il/חגים/טו-בשבט/כיסי-חזה-עוף-ממולאים-בפירות-ופטריות
היי נטע
אצלי הגדולה (בת 6 ) לא אוהבת "ירוק באוכל" ומצד שני צריך לגוון את השניצל
אני עושה לה שניצל פינוק עם מילוי פירה
לבעלי אני עושה שניצל פינוק עם מילוי פירה ונקניק
תודה ליאורה
רעיון מעולה, אנסה. תודה גם שלי אוהבת פירה.
נטע יקרה
אשמח שתכיני ותשתפי אותי בחוות דעתכם
תודה
לפירגה .
אני מכינה באותה הצורה רק במיחוי שונה של ירקות מוקפץ שזה כולל לטגן בצל להוסיף גינגר שום ובצל ירוק ולערבב 2-3 דקות להוסיף גזר מגורד להמשיך לערבב אפשר להוסיף פיטריות , סויה ומעט יין לבן וכל הזמן לערבב ובסוף להוסיף כרוב חתוך לגפרורים וןבשל עד שהכל מתרכך ולתקן תיבול (מלח ופלפל בלבד)
יוצא טעים טעים טעים,
לבריאות לכולם. :lol:
לנעמי
תודה
הי פירגה זה ניראה ניפלא!!! שינוי מענין כי אני ממלאה את החזה בכבד טחון מטובל כדאי לך לנסות שיהיה לך המשך יום ניפלא! אילנית
תודה אילנית
היי פריגה :lol:
נירא מעולה עם איזה רוטב את ממליצה להכין ?
מנדל
מנדל
עם סלט ירקות עשיר מתובל בטחינה
בוקר טוב לך פירגה,
כנראה את נקראת כך כי כל הזמן את מפרגנת, איזה כיף לקרוא את התגובות שלך ממש נהנית,
אני נהנית לקרוא את האתר , ומתארת לעצמי אותך איזו סבתא ואישה מדהימה , אוהבת אותך מבלי לראות.
חבצלת חמדתי
תודה רבה על המחמאות. אוהבת אותך ואת כולם באמת מכל הלב.
שיהיה יום נפלא ומתוק לכולנו
:lol: הכנתי את השניצלים הממולאים כל שניצל רגיל יצא נפלא וטעים בכלל האתר נהדר כל מה שאני מכינה ממנו יוצא טעים וקל להכנה שלומית
שלומית,מאד משמח אותי לקרוא שאת אוהבת את המתכונים מהאתר והכל מצליח לך.
תודה על התגובות הטעימות
פירגה הנפלאה
אוי איזה תגובות היו למעדן הזה. הצלחה מסחררת. כל הכבוד ויישר כוח ע נ ק
יעל
יעל,נהדר ששיתפת אותי
המשך שבת נפלאה וטעימה לכם
איך אפשר לעשות גליל גדול אחד מכמה שניצלים מבלי שזה יתפרק.
לא יודעת,אולי מישהו הכין ויעזור לך
פירגה אני רוצה לנסות להכין את החזהעם מילוי אחר.
רציתי רק לדעת מה גובה השמן שאת מטגנת?
תודה!
יש לי תמונה בראש של מתכון, אם יצא טוב אכתוב כאן את השידרוגים כמובן
הי אלה
גם לי יש באתר עוד גלילות חזה במליות אחרות. כמו פטריות,פירות יבשים…
תזרמי….הכל טעים ונשמח לשידרוגים שלך.
הטיגון בכל צורת מלית הוא כמו שמטגנים שניצל רגיל, רק תסובבי יותר פעמים שייטגן היטב מכל הצדדים.
תהנו
הי פירגה,
רק סיימנו את ארוחות החג ואני כבר חושבת על התפריט ביום שישי.. אין מה לעשות תורי לארח…
זה נראהממש מעדן , רציתי לשאול איך אוכל לשדרג לאחר הטיגון באיזה רוטב ואז להכניס לתנור, אולי רוטב פטריות או רטוב צלי… שלא יהיה יבש… ;)
היי אורנה אני אחת המגיבות הכי ותיקות,
רשמתי לך באיזה עוגה באתר תגובה רצית עזרה מפירגה
ואני בטוב ליבי רציתי לעזור,
אני ראיתי שמישהו מחק את הודעה.
טוב מה שבקיצור האחל לך
חג שמח והרבה בריאות
אורנה,את יכולה לקנות רטבים מוכנים ולשדרג אותם עם ירקות
חג שמח וטעים
הי נירית, אני קיבלתי את הודעתך ואף השבתי שמאד עזרת לי בנוגע לתבניות הסיליקון, אז שוב תודה ואשמח תמיד לקבל תגובות בטח ממנוסה וותיקה…:P
היי פירגה
האם להשתמש בחזה עוף שכבר דפוק לשניצל או בחזה עוף רגיל?
ואיך סוגרים את הגלילה? עם קיסם?
תודה רבה מראש…
סנדרה,את יכולה להכין כיס מילוי ואת המלית להכניס פנימה.
אבל, הכי קל זה לדפוק שניצל חזה די דק אבל שלא ייקרע ולהכין ממש רולדה.
אני לא סגרתי בקיסם.הביצה והפירורים החזיקו.
בהצלחה
וואוו… יצא מהמם… את השניצלים לאחר המילוי הכנסתי לשקית קוקי עם תבלינים ושמתי בתנור. יצאה מנת גורמה מדהימה.. :| ן
וואוו… יצא מהמם… את השניצלים לאחר המילוי הכנסתי לשקית קוקי עם תבלינים ושמתי בתנור. יצאה מנת גורמה מדהימה.. :| ן
אביטלי,נפלא שאהבתם.
תמשיכי להכין ולהנות
פירגה שלום, המתכונים שלך נראים מעולה, זו הפעם הראשונה שלי באתר ואני כבר מתמוגגת…
שתי שאלות בבקשה:
לא ברורה לי הכמות של השניצלים- לבקש מהקצב 2 שניצלים דפוקים או 2 חזי עוף שמנים? מדובר בכמויות שונות בסופו של דבר… סליחה אם זה נשמע טפשי… בסופו של עניין אני צריכה לקבל 2 מצעים של חזה עוף או יותר מכך? האם הכוונה לבסוף שיהיו לי שני גלילים בלבד של חזה עוף? כמה חלקים אקבל לאחר החיתוך?
שאלה נוספת-
כיצד ניתן להכין זאת מראש אם אני רוצה להכין זאת לארוחת שישי ולא יכולה לטגן כשהאורחים מגיעים..? איך שומרים על פריכות בהכנה מראש?
אלינור שלום רב
ברוכה הבאה לאתר שלי . אני שמחה שטעים לך פה ואני מקבלת אותך עם חיבוק מכל הלב.
את צריכה למעשה לקבל 2 מלבנים מ-2 שניצלים פרוסים דק.
אחרי שדופקים את השניצל הוא אמור להתקבל כמו בצק שמרדדים למילוי כרוכית
פשוט לפרוס את השניצל למלא ולגלגל.
את יכולה להכין את הכל מראש ולטגן לפני ההגשה וכך לשמור על פריכות
בהצלחה והמשך טעים
בנוסף, יש היום בסופר במדפי הבשר שניצלים כבר ארוזים בנילון בכל נילון יש 2 חתיכות מחוברות זו לזו וצריך רק מעט לדפוק אותם.אני מקווה שאת יודעת למה אני מתכוונת.
תודה רבה על המענה המהיר… וואו, את פשוט נהדרת…
רק לודא שהבנתי נכון- בסופו של דבר מתקבלות רק שתי גליליות ממולאות אותן אני פורסת… הבנתי נכון?
מתקבלות 2 גלילות ארוכות. כלומר כפולות באורך. את כבר תראי.אם יוצא לך קצרות גם לא נורא,אז תכיני 4.
יש לי שדרוג בשרי למילוי
לצלות כבד עוף,לטגן בצל ,לשלוק שלוש ביצים לקצוץ הכל ביחד לטבל ולמלאת את חזה העוף
השאר כפי שכתוב במתכון שלעיל בתיאבון :lol:
תודה יהודית
נקרא מעולה
שלום לך פירגה
רק רציתי לשאול – קודם מטגנים את חזה העוף בביצה ופירורי לחם ורק אחר כך מגלגלים בו את העיסה?
ממש לא.
ממלאים לפני.תקראי שוב.
בהצלחה.
האם אפשר לאפות בתנור במקום הטיגון? תודה מראש
מרגלית לא ניסיתי.
נראה לי שיצא יבש…………………….אבל..
אם את רוצה תאפי בשיטת האפייה שלי לכל הקציצות והלביבות.
לשמן ניר אפיה . לרסס שמן על גלילות ולאפות מ-2 הצדדים.
אפשר להחליף את השניצל בפרגית? לאפות?
לא פרגית.
פרגיות מכינים אחרת.ראי באתר שלי מתכונים שמתאימים לפרגיות.
הכנתי. יצא נהדר
הוספתי גם נענע . התאים מאוד
תודה רבה לך!
אתי,לאוהבי הנענע זה נפלא. תודה.
תודה והמשך עשייה טעימה ושבת שלום
נשמע מעולה,
נראה לך שאפשר גם בתנור, ללא טיגון?
חגית,חבל שיצא לך יבש. עדיף טיגון על שמן מרודד
היי,
הכנו בשישי, יצא אחלה.
נראה לך שאפשר למלא חזה עוף בתאנים?
אם כן, אשמח אם תוכלי לתת לי מתכון…
תודה ושבוע טוב!
צריך לנסות.נקרא טעים.