מפה ההשראה לעוגיות פרח שהכינו הבת והנכדה.
http://pirge.co.il/המלצת-היום/המלצת-היום-כדורי-חמאה-נמסים-בפה
הכמות הופחתה לחצי ויצאו כ-25 עוגיות פרח במליות שוקולד השחר וקונפיטורת דובדבנים
בחג פורים תמלאו עם פרג ודבש.
כמות ל-50 עוגיות שזה 1/2 מהכמות הרשומה למעלה:
מצרכים בקערה:
200 גרם חמאה/מרגרינה רכה מאד בטמפרטורת החדר (אסור לחמם בשום צורה)
1/2 כוס אבקת סוכר
שקית סוכר וניל
ביצה
1/2 1 כוסות קמח ולהכין עוד לזמן לישה
שקית אבקת אפיה.
את הקמח מוסיפים בסוף לאט לאט ותוך כדי לישה עד שהבצק גמיש ורך .
מחלקים את הבצק ל-3 כדורים.
מכינים כדורים קטנטנים או מכינים צורות שילדים אוהבים
כדי להכין צורות שמים כדור בצק בין 2 ניירות פרגמנט ומרדדים מבעד לניר.מסירים את הניר החיצוני וקורצים צורות.
מעבירים לתבנית עם ניר אפיה ואופים בחום 175 כ-10 דקות .לבדוק שמוכן.
העוגיות נשארות לבנות צהובות ורק התחתית מעט משחימה.
מחכים קצת ומגלגלים באבקת סוכר אפשר רק לפזר דרך מסננת דקה.
שומרים בצנצנת עוגיות סגורה היטב.
לעוגיות פרח/צורות -כשהעוגיות קרות ממלאים אותם בריבה או שוקולד או כל מלית אחרת שאתם אוהבים ומפזרים אבקת סוכר.
תהנו
היי פירגה
אם הבנתי נכון אני צריכה להכין כמות מלאה שזה 400 גר חמאה ןאז יש לי 25 זוגות זה נכון?
על כמות מלאה 100 עוגיות
נראות מענינות שוה לנסות הדסה
נראות נהדר !
יאמייייי
:lol:
:lol: תודה אילניתי
נראה טעים סוף הדרך
:lol: תודה :lol: נירית
כל מה שפירגה מכינה זה סוף הדרך..
;)
תודה רבה נטלי
מה אומר ומה אדבר, בשבילך שווה גם לעזוב לרגע את תפוז ולצאת לרחבי האינטרנט.
באסה שאין עדיין לי עדיין ילדות או נכדות :cry:
יהיה תום יהיה.
כשיבוא הזמן
תשקיע ותשפיע ויהיה טוב.
חיבוק מכל הלב ממני ותודההההההההה על הביקור
בוקר טוב
האם אפשר ללוש בקיצ'ינאד והאםנייר פרגמט זהו נייר אפיה
תודה יקירתי ויום טוב
ג'וד בקר טוב
הבצק מאד עדין ואני מציעה ללוש ביד.
עדיף ללוש בין 2 דפי ניר אפייה.
תכיני ותהנו מעוגיות ליגה א' ;)
בוקר טוב,
היום אני נוסעת לבקר יולדת. הכנתי את העוגיות . סידרתי בקופסא
ואקח לה.
יצא נפלא …. תודה .
מלכה
מזל טוב ליולדת
ותודה שהבאת חוות דעתך הנהדרת לעוגיות.
שתהנה מהן
ותגדל בקלות את הרך הנולד
יאמי יאמי
מעולה לסופ"ש
תדוה
ענת
יאמי משגע
בהצלחה ותהנו מהעוגיות המהממות :lol:
פירגה ל הבנתי את עניין הנייר אפיה וכמה עוגיות יצא לי עם אני שמה 400 גרם מרגרינה מחמאה זה טוב
לילך ,תניחי כדור בצק על ניר אפיה
תכסי בעוד ניר אפיה ותרדד מבעד לניר.
יצאו לך 100 עוגיות
אם אני תקועה בלי 200 גר' מרגרינה ויש לי רק 100 אפשר להמיר את 100 השני לשמן
אני לא יודעת
פירגה הכנתי עוגיות מהבצק יחד עם הבן שלי ו שידרגנו את המילוי הכנו עוגיות מלבניות כמו קציצות טבלנו אותם בריבת תותוים ואח"כ עטפנו בקוקוס המחמאות שקיבלנו היו וואו עוגיות פריכות עם טעם של דונטס!
אילנית זה נהדר וגם לדעתי הבצק הזה הוא התעסקות מגוונת מאד לאין ספור רעיונות.
תמשיכו להנות ולהכין ביחד,זה כיף גדול
נראה נהדר- כמה זמן העוגיות מחזיקות מעמד? אני פשוט מתלבטת אם להכין כבר כמות מלאה. אני מניחה שללא מילוי (ריבה/שוקולד) נשמר יותר לאורך זמן. תודה רבה על המתכונים הנהדרים! אני אורחת קבועה כאן ומכינה ממתכונייך- הכל מצוין!
הי עינת תודה רבה
מעולה. תמשיכי להכין ולהנות. שימחת אותי מאד.
את יכולה בשקט להכין עם מילוי , הן נשמרות לאורך זמן.
את יכולה גם להכין חצי עם מלית וחצי בלי מלית כעוגיות צורות.
בוקר טוב,הכנתי את הבצק עם חמאה ,והעוגיות בצורת סנדוויץ ומילוי ריבת תות ביתית מתכון מעולה והטעם מדהים תודה לך .
חן חן דורי
שבוע מתוק לך
בוקר טוב ,
ניתן לעשות אותם גם בצבע כהות ? כלומר להוסיף קקאו /שוקולית ? מה דעתך ?אם כן , כמה להוסיף ?
תודה מראש
אלינור
תוסיפי כף. שימי לב שלא יהיה מר מדי, אולי להוסיף עוד סוכר.
בסדר ..אני אוסיף סוכר תודה ..פשוט יש לי ממרח מרשמלו (והוא לבן) רציתי ליצור ניגודיות , תודה
אשמח לשמוע תגובות אחרי שתכיני.
תודה אלינור.
אעדכן …ניתן לעלות תמונות ?
הי אלינור,את יכולה להעביר קישור לתמונות שלך,בכיף.
פירגה שלום ,
הוספתי כפית קקאו ובנוסף 2 כפיות של סוכר …לדעתי היה צריך להוסיף עוד טיפה סוכר (אולי עוד כפית) הילדים טעמו ונהנו …המרשמלו "כיסה" על המרירות …. תודה על המתכון , את נפלאה וברבות מזכירה לי את אימי …תודה,אלינור
תודה אלינור ואני שמחה שהכנת ואהבת. כל פעם תשתפרי ויהיה יותר טעים. בהצלחה.
חג פורים נפלא לך.
אני עוגיות שלא מכירה אני אוהבת לעשות חצי מהכמות רק בגלל שאולי לא ייצא טוב זה אומר ניסיון אז לחלק לחצי כמות זה אומר ש100 חמאה/מרגרינה וכל השאר גם חצי מהכמות אבקת סוכר וכו'