ארוחה קלילה, מהירה, אדמדמה וטעימה .
מצרכים:
8-10 ירכיים או אחר
5 כפות שמן
2 בצלים סגולים חצויים ופרוסים
2 גזרים מקולפים חתוכים לטבעות גדולות
3 גמבות אדומות חתוך גס
6 תמרים יבשים + כפית סילאן
2 כפות גדושות פפריקה
כף גדושה גריל עוף
כף גדושה אבקת מרק ירקות / בצל / פטריות
מלח מוסיפים רק אחרי טעימה אחרי שהמים רותחים והעוף מבושל חלקית
פלפל שחור לטעם
קורט קינמון לא חובה אבל מוסיף ארומה טעימה.
4-5 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לרבעים או פרוסות.
בטטה מוסיפים אם רוצים
אופן ההכנה:
לטגן בשמן את הבצל הגמבות והגזר כ-5 דקות ולהשחים. לבחוש מדי פעם.
להוסיף את התבלינים ולערבב 1/2 דקה.
להוסיף את חלקי העוף ולטגן בתוך התבלינים , להפוך לכל הצדדים.
לכסות במים.
להרתיח ולבשל על להבה קטנה כשעה – מכסה סגור עם חריץ קטן ליציאת אדים
מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עוד 20 דקות
אם רוצים להוסיף בטטה להוסיף אותה ב-10 דקות אחרונות לבישול כי היא מתרככת מהר.
לבדוק שהבטטה ותפוחי האדמה מוכנים, ולהגיש את העוף על מצע אורז.
תהנו
את זוכרת אותי פירגלה אני סבתא של נירית,
מזמן לא ביקרתי באתר המקסים שלך וצלי עוף נראים סוף הדרך,
אולי הכין שבוע הבא אותם,רציתי יום שישי וזה לא ילך כי אנחנו כורדים ורגילים לקובה.
יום טוב?
יום טוב לילי
בהצלחה ותהנו מהעוף.שתפי אותי בחוות דעתך על הטעם תודה
יצא צלי מדהים וטעים להפליא, כולנו מאד נהנינו. :lol:
זוהר,בכיף ואהבה ושבת שלום לכולכם.
טעים לי,נראה סוף הדרךךך :lol:
אילניתוש תודה
בס"ד
פירגה שלום! יש לי חזה הודו אני יכולה לעשות צלי אדום עם חזה?
לא חושבת.תחפשי מתכון לחזה.
תודה
how meny persons?
תלוי בכם ;) כתבתי 8 ירכיים
נפלא, כבר על האש אצלי, עוד מעט תיכנס שבת והארוחה להיום מוכנה הכנתי גם אורז כעצתך, שעועית ירוקה בסיר נפרד, ויש גם עוגת תפוחים ואבטיח לקינוח (ולמי שרוצה, כמוני, גם תה במזגן זה בסדר). :lol: שבת שלום ומבורך
מימי יקרה
בתיאבון ותהנו מהארוחה הנהדרת
הכנתי ליום שישי בערב ויצא ממש טעים…
האם יש לך מתכונים למאכלים לתקופה שמ-א באב ועד ל-ט באב?..אשמח לקבל.
יש מלא קטגוריות בצד שמאל שיעזרו לך למצוא . באתר שלי יש הכל.
רק צריך לדפדף.סבלנות והתוצאות כדאיות.
בהצלחה
אתמול לארוחת צהריים הוצאתי בצלים סגולים וגזר בשביל להתחיל להכין משהו ואז אמרתי, למה שלא אסתכל רגע באתר של פירגה? אולי אמצא שם משהו מתאים, אני מסתכלת ומייד נופלת על המתכון הזה. לא היו לי תפו"א אבל בכל זאת יצא ממש טעים!
תודה!
גלית מקסימה
תודה ואני שמחה ששיתפת אותי בהנאה שלכם
היי פירגה, אני מאוד אוהבת את האתר שלך, כל מתכון יוצא "פצצה".
היום ניסיתי את הצלי עוף האדום ולמרות שלא היה לי תמרים הוא יצא מאוד מאוד טעים, מומלץ מאוד…
בעלי והילדים פשוט טרפו הכול.
יישר כח!!! ושבת שלום.
עינבל הלוואי וימשיך כך.
השמחה גם שלי. תודה שאת מעדכנת ומשתפת.
חג שמח ונפלא לכם
מתכון חביב. מה עושים עם התמרים?
למה אבקות תיבול? אולי קל אך לא בריא ולא מומלץ מבחינת תכולת הנתרן. ינוסה בלעדיהן.
בקר טוב
את התמרים תוסיפי עם התבלינים.
בהנאה ובהצלחה.
מתכון מצויין אבל כמויות התבלינים גדולות מדי. יצא מתובל שהגרון נשרף. עכשיו אני מכין אותו עם חצי מכמויות התיבול. ואכתוב איך יצא
אסף,אשמח לשמוע ממך שוב.תודה רבה.
פירגה
מתכון מעולה
לא תאמיני, אבל עשיתי את זה עם רולדה הודו
יצא חלומי!!!
נכנס מיד למקפיא לראש השנה.
תודה!!!
הדס,נהדר.
תודה ששיתפת
שנה נפלאה לכם
הי פירגה
כמה מלח מוסיפים לתבשיל שכזה. :cool:
רונית,לשים ממש קצת…..לטעום ולהוסיף ושוב לטעום ולהוסיף…..עד שתחליטי שזהו….
היי פירגה
במקום בצל אדום, מה לשים?
מה התמרים נותנים?
תודה
רותי בקר אור
שימי בצל לבן.
תמרים נותנים צבע יפה ומתיקות קטנה.