d7a0d792d799d7a1d799 d7a7d799d7a9d795d790d799d79d9 - לביבות קישואים עם הפתעה-אפוי

לביבות קישואים עם הפתעה-אפוי

d7a0d792d799d7a1d799 d7a7d799d7a9d795d790d799d79d9 1 - לביבות קישואים עם הפתעה-אפוי20 נגיסים מפתיעים וטעימים

כאוהבת קישואים על כל גוונם וטעמם, הכנתי לקטגוריה : נגיסים וקציצות-אפוי
את הקישואים הטעימים ומי שרוצה חלבי "יטביע" בתוכם קובייה גבינה צהובה או בולגרית –
ל א   מ ל ו ח ה .

מצרכים:
קילו קישואים מקולפים (6 בינוניים)
2 ביצים
עגבנייה קטנה מקולפת
1/2 בצל סגול
שן שום קצוצה
כפית טחינה גולמית או סלט חומוס/טחינה
כף שמיר (תבלין)
3/4 כוס פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
קוביות גבינה או "הפתעה" אחרת – אפשר לוותר ולא להוסיף כלום.

אופן הכנה:
שמים במג'ימיקס:
ר ק 2 קישואים פרוסים
עגבנייה בלי הקליפה (חתוכה לרבעים)
הבצל והשום וביצה אחת
לערבל בפולסים קצרים –לבדוק שנשאר חתיכות ולא נהיה דייסה
לשים בקערה ולהוסיף:
את יתר הקישואים מקולפים ומגוררים ג ס
עוד ביצה (ס"ה 2 ביצים)
את יתר התבלינים
את פירורי הלחם
לערבב הכל בתוך הקערה

לכדרר כדורים בגודל ביצה
להניח על תבנית גדולה ניר אפיה ולשמן אותו
לפזר עליו פירורי לחם נוספים (ה-3/4 כוס שרשומה במצרכים היא לכדורים)
לסדר את הכדורים אחד ליד השני
לרסס אותם במעט שמן
לפזר פירורי לחם
לאפות בתנור חם 175 כ- 45 דקות או קצת יותר עד שיתחילו להשחים
לא צריך להפוך.
מוציאים את הכדורים עם מרית ומגישים חם עם סלט וטחינה
תהנו

41 תגובות על “לביבות קישואים עם הפתעה-אפוי

    • נירית יקרה הי
      אני גם אוהבת מאד קישואים,בכלל,ירקות.. המתכון טעים,אז תכיני לך ותהני smile

    • פירגה יקרה,
      הכנתי השבוע את נגיסי הכרובית וממש נחטפו. קל וטעים מאד.
      אני הולכת להכין את הקישואים. בטוחה שגם יחוסלו… אגב, האם כדאי לערבב עם הקישואים כמה פרחי
      כרובית?

      תודה לך יקירה.

      • רחלה יקרה
        תודה על המחמאות חמודה
        להבא,אנא,כתבי את התגובה בסוף אחרי כל התגובות אחרונה בשורה כדי שיקל עלי למצוא אותך בין כל התגובות.תודה smile
        אני אוסיף את המחמאה שלך למתכון של נגיסי הכרובית . תודה.

        לגבי ערבוב ירקות זה שאלת טעם. לשיקולך.
        בכיף ובהנאה ושרק יהיה טעים כל הזמן smile

  1. וואו, ניראה מצויין

    ועוד יותר מצויין שזה בתנור ולא צריך לטגן

    פירגה את מקסימה!

    האם ניראה לך שאפשר להכין אותם עם פירורי פנקו?

    רחלי.ג.

  2. גם אני מאד מחבבת קישןאים
    מתכון פשוט נהדר
    תודה רבה נטלי ציפורה :lol:

  3. נקרא נהדר!
    אני חושבת לנסות להכין מחר
    האם לחלוט את העגבניה במים רותחים לפני שאני מקלפת אותה?

    תודה

    ורק לספר לך שאתמול הכנתי את הקציצות ברוטב שלך. כבר הרבה מאוד זמן לא הכנתי לפי המתכון הזה. נהננו מכל ביס. אשלח לך תמונה אח"כ.
    נשיקות

    • שיר ממוש בקר טוב
      לא לחלוט.
      וכשאת שולחת תמונה תכתבי בדיוק איזה מתכון זה? יש לי פשוט עשרות מתכוני קציצות עם רוטב.
      נשיקות smile

    • היום אני מכינה אותם כי הנכד (בן שנה וחודש) יהיה אצלי יומיים.
      אני מקווה שהקטנצ'יק יתלהב מהם. הכל טעים לו. הוא יכול כל היום להגיד ..מאמ מאמ מאממממ.. :lol:
      תהנו מהקציצות,בכיף.
      תודה ששיתפת אותי smile

  4. טעים, מדהים!
    מתה על הנגיסים, על כולם!
    פשוט וגאוני, טעים ברמות!
    תודה פירגה יקרה, שבת שלום.

    • אסנת יקרה
      כמה שאני אוהבת את התגובות אחרי שהכנתם.
      תודה ענקית מכל הלב.אני מאושרת שאתם "מתים" עליהם כמונו.
      תמשיכו להכין ולהנות

  5. פירגה בוקר טוב,
    יש לי שאלה- אומנם לא רלוונטית למתכון הזה- הייתי בסופר ומצאתי את פתיתי תפוח-אדמה שפעם אמרת שצריך לאיזה מתכון….שאני לא זוכרת את המתכון אבל היה נראה מעולה.
    את יכולה בבקשה להגיד לי איזה מתכון היה?
    תודה ושבוע טוב ;)

  6. הכנתי היום את נגיסי הכרובית ונגיסי הקישואים ליום הולדתה ה15 של בתי,רוני,הנגיסים היו טעימים מאוד וקצרו שבחים רבים וכמובן שהזכרתי כמו תמיד את המקור המשובח,שבת שלום ותודה על הכל.

  7. שלום לך,
    פעם ראשונה שאני כאן, וכולי ה ת פ ע ל ו ת !! הכל נראה נפלא וטעים, מפורט וקל הכנה. מיד נכנס למועדפים! שאלה כללית לגבי כל הנגיסים- האם אפשר להקפיא ולחמם בטוסטר אובן? חן חן וישר כוח!!

    • עינת,אין לי מושג איך יתנהג בהקפאה.
      מה שכן,אפשר לשמור מספר ימים במקרר.חימום עדיף תנור/אובן.

      לגבי הקפאה יש לי הצעה:
      תקפיאי אחד ותראי איך הוא מתנהג.

      עינת, תודה שבאת לבקר ואני מקווה שתישארי איתי ותהני איתנו. ברוכה הבאה smile

  8. אני שואלת אותך בשביל מה את מלכת האפיות המדהימות את המורה שלי רק בזכותך התחלתי להתעסק עם תנור ואפיה ובזכותך קניתי את המיקסר של ק'יצן אייר של הארוני בצבע אדום

  9. מתכון נפלא!
    אוהבת את החיסכון בטיגון!
    נהנת מאוד מהאתר המקסים והעדכונים התכופים.
    כל הכבוד לך! :lol:

    • דורית,תודה רבה
      הקטגוריה נולדה לאלה שלא אוהבים עודף טיגונים ;) .
      לבריאות והכל באהבה גדולה smile

  10. מושלם! כדי לשבת בבוקר והכל נטרף, אכין שוב לשבת הקרובה
    חופש נעים ומהנה
    אוהבת שרי

    • שרי,נהדר,נהדר.
      איזה כיף שחזרת לשתף אותי.בהחלט תכיני שוב,הקציצות האלה יאמי נהדרות smile תודה.

  11. מה עושים לילדים שלא אוהבים קישואים? אולי לרסק הכל שהם לא ירגישו ממה עשויים הנגיסים?

  12. נראה טעים בטירוף.
    במה אפשר להחליף את פירורי הלחם למי שנמנע מגלוטן?
    תוד גדולה

    • שרונה יקרה,שימי כל מה שאת נוהגת להחליף נטול גלוטן.כל סוגי הפירורים/קמחים הולך.
      תהנו

  13. הגעתי לפה במקרה, ובהחלט היה שווה!
    טעים ומוצלח ביותר, כל הכמות נחטפה מהר מאוד,
    אין ספק שאמשיך לבקר פה עוד הרבה…
    תודה לך smile

  14. שלום פירגה.
    בזכות האתר המדהים שלך זכיתי לאינספור מחמאות מבעלי, ובעיקר שעכשיו הוא יכול להזמין את אמא שלו ולדעת שהיא תרגיש כמעט בבית מלון.
    רציתי לשאול: מה פרוש נגיסים? האם זה חטיף לנשנוש, או תוספת למנה?
    ועוד שאלה: מה פרוש ארוחת פינגר פוד?
    יישר כח על כל המתכונים :lol:

    • אסתר תודה יקירתי

      אני מאחלת לך שתמשיכי לקבל מחמאות מהבעל ובעזרת השם :lol: גם מאמא שלו.

      ארוחת פינגר פוד זו ארוחה שלא חייבים לאכול את המטעמים שעל השולחן…עם סכין ומזלג ואפשר רק עם הידיים.

      כל המטעמים שבקטגוריה פינגר פוד מותאמים לכך.

      נגיסים זה פשוט ביסים.לתת ביס ולהנות. smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *