חיתוכיות חלביות עם שומשום וצימוקים (אני הכנתי עם תחליף סוכר)
בד"כ יש את כל המצרכים בבית ואם בא לכם להכין משהו טעים שיישאר לכמה ימים אז זו ה"תשובה"
מצרכים בקערה:
200 גרם חמאה/מרגרינה רכה
2 ביצים שלמות
2 כפות גבינה לבנה רכה
מיכל יוגורט
כוס שומשום
כוס וחצי סוכר
שקית סוכר וניל בטעם קינמון
שקית אבקת אפיה
1/4 2 כוסות קמח רגיל
3/4 כוס צימוקים או דובדבנים מיובשים קצוצים
אופן הכנה:
ללוש לבצק נעים וטיפה ד ב י ק ( ותוך כדי לישה ניתן להוסיף עוד קמח)
למרוח עם האצבעות מעט שמן על השיש ולהכין מהבצק 3 נקניקים
להעביר לתבנית הגדולה כשהיא מצופה בניר אפייה
להשאיר קצת רווח כי תופח
לאפות בחום 175. אחרי 25 דקות לסמן למנות (פרוסות) ולפזר סוכר
להמשיך לאפות עד שישחימו.
לקרר היטב ולשמור בקופסה.
"טיפ"
לטעם שוקולד תוסיפו 2 כפות קקאו
תהנו
עוד משהו מתוק באתר המקסים של פירגה.
תודה נירית
אהבתי ינוסה בקרוב.
תודה על המתכון .
בכיף לינדוש אשמח לשמוע אחרי שתכיני
מגניב, עוגיות לשבת!
תודה אישה יקרה
רחלי.ג.
רחלי ג יקירתי
אם תכיני אנא,תעדכני אותי כ ר גי ;) ל
נראים נפלא :lol:
חן חן אילניתי
היי פירגה,זה יובלות לא דיברנו,אם כי אני צופה בעניין וגם מכין ומבשל,ניסיתי להכין את העוגיות ועם שתיים ורבע כוסות קמח וקצת יותר אי אפשר לעבוד,חייבים להוסיף עוד כמעט כוס שלמה ואז הבצק עדיין דביק אך נוח לעבודה וניתן ליצור נקניק,לגביי הטעם נדע בקרוב,עכשיו בתנור,שבת שלום ותודה
הי אבי
מה שלומך? כיף לשמוע ממך.
אניתמיד כותבת להוסיף בזמן לישה עוד קמח ואם הבצק עדיין צריך להשאר דביק אני מציינת זאת.
הבנתי שהוספת קמח כמו שצריך ואני מקווה שהעוגיות יצאו טעימות.
סוף שבוע נפלא
היי
מה ניתן לשים במקום יוגורט? שמנת חמוצה טוב? או אולי תפוזים?
יעל,לדעתי שמנת חמוצה תיתן תוצאה מעולה.
תוסיפי תוך כדי לישה עוד קמח כפי שרשמתי. הבצק אמור לצאת קצת דביק.
בהצלחה
יצאו נהדרות עם מעטפת קראנצית בחוץ ורכות מעודנת מבפנים,הוספתי גם חמוציות ואגוזי פקאן טחונים,פשוטות ונפלאות
אבי הי
;) אתה נפלא שאתה משתף אותי בטעים שלכם.
גם השידרוג לטעמי.
תהנו ושתהיה לך ולמשפחתך אחלה שבת
היי פירגה,
מרשם קל עם מצרכים שתמיד יש במקרר,
רציתי לדעת מה גודל מיכל היוגורט,
אצלנו פה בניו גרסי, יש מיכלים גדולים ,
אודה לך על המרשמים הנהדרים ואם תוכלי בעתיד לכתוב מידות [כמו החמאה למשל]
מחר אני מתכוננת לעשות את המרשם הזה ואכתוב לך …
הי הילה
יוגורט, שמנת, חמאה = 200 מ"ל
אשמח מ א ד לתגובתך אחרי שתכיני.
מתכון פשוט וטעים וגם בריא!
מעולה…. :lol:
נטלי
תודה
פירגה שאלה לי אלייך :oops:
האם לפזר סוכר ליפני האפייה ?הבנתי טוב :oops:
מה הכוונה למנות ,
תודה רבה מראש
בדיוק.
ומנות זה פרוסות.
פירגה שלום.
מתכון קל ומעניין.
אך דבר אחד לא הייתי בטוחה.
האם לאפות את הנקניקים בשלמותם ואז כעבור 25 דקות לסמן למנות? ואז להמשיך לאפות?
שבת שלום ותודה
כן רונית.
דבר נוסף, כמה מעלות בתנור? אני מבינה ש- 180 מעלות..???
175 מעלות
היי פירגה,
לא ציינת מה הכמות של חתחיף הסוכר ששמת,
תודה על תשובתך.
10 מ"ל דיאטיפ
על בקבוק דיאט טיפ רשום שכוס סוכר זה 15 מ"ל
כלומר כוס וחצי צריך להיות 22 מ"ל בערך.
כאן מצויין 10 מ"ל.
מה בעצם צריך להיות ?
תודה ויום טוב.
דני,נכון מאד
אבל מנסיון לא כדאי להמיר בכמות שכתובה על הבקבוק אחרת יוצא מתוק כמו סירופ
10 מ"ל מתוק סביר.
בהצלחה ותהנו
תודה רבה,
דני
אפשר שוקולד ציפס
:
למה לא? תוסיפי ותהנו
שבת שלום לך פירגה!
אכן ניסיתי – וכרגיל יצא גם טעים וגם יפה להגשה כל המחמאות בזכותך..
תודה על מיגוון מתכוניך. אורה
אורה ערב טוב ותודה רבה
שתהיה לכם שבת נפלאה ומתוקה ושתמיד תכתבי לי כאלה דברים טעימים ;)
מתי פורסים לעוגיות אחרי האפיה או אחרי 25 דקות
אוהבת את הבלוג שלך
שבת שלום
רשמתי בדיוק .
להוציא אחרי 25 דקות ו ל ח ת ו ך לפרוסות.
להמשיך לאפות עד שמוכן.
וכמובן שאחרי האפייה אחרי קי ר ו ר צריך לחתוך שוב לפי הפרוסות שכבר חתוכות.
בהצלחה
פירגה היקרה
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בקמח מלא
ואני מישתמשת ב כמו סוכר מה הכמות שצריך למתכון
ותודה על המתכונים הניפלאים שלך
היי ברוכה :lol:
עינב,
אין לי נסיון רב באפייה עם קמח מלא.מנסיון בשנים קודמות תמיד יוצא "כבד" ומתפורר.