d7a7d7a1d798d794 d7a9d795d7a7d795d79cd793 d79cd795d796 - עוגת גלידה קסטה שוקולד לוז

עוגת גלידה קסטה שוקולד לוז

d7a7d7a1d798d794 d7a9d795d7a7d795d79cd793 d79cd795d796 1 - עוגת גלידה קסטה שוקולד לוז
קיץ וחם נורא ובא לנו משהו מתוק מהיר ובלי להזיע יותר מדי.
הוצאתי מצרכים ובמיקסר הקצפתי,
עוד קצת ביסקוויטים הוספתי ואחרי הצהריים כבר התלקקנו.
מצרכים:
תבנית אינגליש קייק
מיכל וחצי  שמנת מתוקה להקצפה – לפרווה ריץ'
4 כפות ממרח שוקולד אגוזי לוז   אפשר כל ממרח בטעם אחר.
שקית וחצי אינסטנט פודינג בכל טעם
3/4  כוס חלב /מים/יין + 2-4 כפות ליקר מכל סוג
1/4 כפית אבקת נס קפה – לא חובה

הכנה:
להקציף שמנת+אינסטנט+חלב/מים+יין
להוסיף ממרח שוקולד ולערבל הכל ביחד
זה השלב שאפשר להוסיף אגוזים מסוכרים, צימוקים,מרציפן,
קליפות הדרים, או כל ממתק אחר לשבח את הגלידה. כדאי לטעום ולהוסיף סוכר אם צריך.
לצקת 3/4 מהכמות לתבנית אינגליש קייק
להשאיר 1/4 מכמות הקרם לציפוי הביסקוויטים
לסדר בתוך הקרם שבתבנית, ל ר ו ח ב ה במרווחים של 1 ס"מ בסקוויטים "פתי בר" שלמים בטעם וניל או שוקולד.
לכסות את שארית הביסקוויטים שלא מכוסים בקרם שנשאר.
מ ק פ י א י ם ומגישים הפוך.
קשטו כאוות דמיונכם.
תהנו

62 תגובות על “עוגת גלידה קסטה שוקולד לוז

  1. היי פירגה ,
    שוב הפצצת אותנו בעוגה יפהפיה , בטוח שאני מכינה את העוגה בחג הקרוב , צפוי להיות חם וזה נראה קינוח קל ומבטיח. smile :lol: ;) :lol:

  2. תודה על הברכה, שתהיה גם לך שנה טובה,מתוקה ומלאת אנרגיות טובות להמשיך וליצור מטעמים נהדרים.

  3. פירגה, נותר, רק להודות ולברך אותך בשנה נפלאה ו… טעימה !!! תודה על הטעמים הנהדרים לאורך השנה.

  4. פירגה יקרה!!!
    מאחר אין מקום אחר לאחל לך "שנה-טובה".אז זאת ההזדמנות לברך אותך.שתמשיכי עם רעיונות כבירים
    ותהני עם נכדייך ובעלך שיחי'….שתראי רק טוב כמו שאת עושה באתר הנהדר הזה…אין בפי מילים לברך אותך…… smile smile smile

    • בשם כל האמהות
      הי חמודה
      מאחלת לכולכם שנה מאושרת ובריאה,נחת במשפחה.
      וגם שנה טעימה ומתוקה smile

  5. :lol: ,תודה רבה הילדים יישמחו לקבל עוגה כאת בטוח המתכוןם יככב אצלנו.
    תודה רבה על כל המתכונים שמגיעים כל ום ויש למה לחכות כשפותחים את המחשב
    שיהיה לך שנה טוב מתוקה ונפלאה.

    כל הכבוד

    • איריס,ללא ספק יככב ;) טעים מאד.מיישרים.חהחהחהחה
      תודה רבה עם חיבוק לשנה מקסימה ונפלאה עם המון מתוק על הנשמה smile

  6. אין עלייך פירגה, איןןןןןןןן, את מגשימה את כל הפנטזיות הקולינריות שלי…………חג שמח ושנה מתוקה כדבש…………

  7. פירגה שנה טובה.
    אני מוכרחה לציין שאת אלופה בקינוחים ולי תמיד מתאימים קינוחים קצרים.
    גם הקינוח הזה קצר מחמאות .
    כל הכבוד.

  8. חזרתי לדווח…..יצא פצצה!! "פירוונתי"- חלה סויה במקום חלב ושמנת פרווה, יצא מעולה ביותר (לא חדש עם המתכונים שלך…..) הוספתי גם 3 כפות ממרח נוגט במקום השוקולד, אין עלייך!! :lol:

    • יעל ערב טוב עם תודה ענקית
      שמחה שלא ויתרת והכנת פרווה וגם שיצא טעים ביותר.
      השידרוג לטעמי ונפלא . דיווח כלבבי.
      שנה טובה smile

  9. ערב טוב פירגה יקרה !
    אני חולה על המתכומים שלך את מדהימה משגעת .
    לגבי העוגת גלידה קסטה שוקולד אני מאד רוצה להכין אותה. אבל יש לי 2 שאלות:
    א. הקטע עם הביסקיויטים לרוחב עם הקרם שנשאר לא מסבך ? הקרם יספיק בשביל לכסות הכל ?
    ב. ממרח ריבת חלב ופודינג ריבת חלב יכול לצאת טוב במקום השוקולד ?
    אשמח אם תעני לי על 2 השאלות בהקדם האפשרי תודה נשמה .

    • יעל ערב טוב
      הביסקוויט מציץ רק טיפה ואת מכסה אותו עם הקרם שנשאר ולא צריך הרבה.
      לגבי קרם ריבת חלב את יכולה להקציף עם השמנת המתוקה ופודינג ויהיה אחלה.
      כך לגבי כל הממרחים שאת רוצה לגוון.אין בעיה.
      תודה על המחמאות ממי smile

  10. בס"ד

    שלום יש לי מס' שאלות.
    1.באיזה שלב בדיוק מוסיפים את כפית אבקת הנס קפה?
    ב.מה הכוונה ב"מגישים הפוך"? – האם לפני ההגשה צריך להפוך את כל העוגה על מגש ולהפריד מהתבנית? ולמה בכלל צריך להגיש הפוך, אם אפשר לדעת?..
    ג. עם מה אפשר לקשט את העוגה? אשמח לקבל רעיונות.
    ד. האם יש להפשיר את העוגה לפני ההגשה?
    ולמרות שזה עניין של טעם אשמח לקבל המלצה מה יוצא יותר מוצלח וטעים, עם איסטנט בטעם וניל או שוקו?
    תודה רבה רבה !!!!! smile

    • שוקולדה ערב טוב
      את יכולה להוסיף נס בזמן ההקצפה של השמנת.
      לא חובה להפוך כל אחד עושה מה שבא לו.
      קישוט עצמאי ולפי טעם אישי,גם לגבי הפשרה שאלה של נוחות וטעם.תוציאי קפוא ואם לא מתאים תפשירי קצת.
      אין לי טעמים מועדפים.אוהבת הכל מכל.
      לבריאות ובהצלחה.עוגה מעולה ומומלצת בחום
      smile

  11. היי פירגה
    חיפשתי משהו קר ליום השרבי הזה , אז הכנתי את המתכון הזה.
    לא כל כך הצליח לי , הכמות לא מספיקה לכסות את כל הפתי בר , אז שמתי חצי ביסקוויט ואז הסתדר מבחינת הגובה.
    אי אפשר לשפוך את הקרם על העוגיות, הן נופלות כל הזמן :?
    אז פשוט שמתי הכל בתבנית ואחר כך הכנסתי חצי פתי בר שוכב .
    אני אוכל לטעום רק מחר כי אני בשרית וגם צריך לחכות שיקפא .
    שבת שלום smile

    • איזה בלאגן עשית מתוקה, הפוך ממה שכתבתי.
      לא נורא……
      לא שופכים את הקרם על העוגיות . בדיוק להיפך…. יוצקים את הקרם ורק אחר כך מסדרים את העוגיות.
      משאירים עוד קצת קרם לכסות את העוגיות בתבנית.
      זה יוצא "בול" בתבנית אינגליש קייק. הכל מתאים גם הקרם וגם העוגיות.
      ולמה חתכת. לא היה צריך,הן נכנסות שלמות ועומדות בדיוק.
      חבל שלא קיררת קצת את הקרם שיהיה יציב ואז העוגיות נכנסות בלי ליפול.

      בכל אופן,לא פגמת בטעם.בטוחה שיהיה נהדר.
      תהנו smile

  12. פירגוש יקירתי :

    הכנתי עכשיו את העוגת גלידה שלך עשיתי בדיוק מה שכתוב והקרם לא מספיק לי השאלה מה אני עושה כדי שהעוגה תהיה אכילה אני תקועה ובלחץ נוראי ?

    • מתוקה,
      לא יכול להיות שחסר.
      הרי את יוצקת את הקרם לתוך התבנית כבר מההתחלה ומשאירה קרם לציפוי העליון.
      את הבסקוויטים את מסדרת א ח ר י שהקרם כבר בתבנית,כך שלא יכול להיות שחסר קרם.

      • פירגוש :

        אין לי מושג למה ? נתקעתי חסר לי קרם . אין לך מושג איך אני בלחץ מתלבטת אם לזרוק ולעשות חדש ולהוסיף עוד שמנת אחת ועוד פודינג אחד זה יהיה נורא ? כפרה עלייך תעזרי לי תני לי עיצה בבקשה

        • איפה חסר? הרי כל הקרם בתבנית לא? א ני ממש לא מבינה מה עשית?
          הקרם לא בתוך התבנית?

          תמיד אפשר להוסיף עוד קרם או פשוט לערבב את הכל ביחד ולשים בתבנית מעורבב ולהקפיא.יצא לך גם עוגת גלידה.

          • שפכתי 3/4 מהקרם לתבנית הנחתי ביסקיויטים כמו שרשמת והוספתי את הקרם שנשאר ולא הספיק לי הביסקיויטים לא התכסו מספיק וגם בצידי התבנית מסביב לביסקיויטים היה חסר קרם

  13. אוקיי להירגע.

    אם הכנת בתבנית אינגליש קייק אז הכל צריך להסתדר.

    בצדדים זה לא נורא שלא התכסה כי אחרי ההקפאה הכל יתמלא בקרם.

    לגבי הציפוי העליון,
    תכיני עוד 1/2 שמנת מתוקה עם קצת אינסטנט פודינג ותכסי

    אחרי ההקפאה כל העסק מתהפך והחלק שעכשיו נראה לא מכוסה יהיה בכל מקרה…..ל מ ט ה.

    לדעתי הכל בסדר.

    אם את לא בטוחה את יכולה לערבב הכל ביחד את הקרם עם הביסקוויטים ולהכין עוגת גלידה קפואה.בטעם זה יהיה מצויין.

    תחזרי אלי ותגידי לי מה החלטת?

    • את כזו נשמה טובה אין עלייך אני ינסה להכין מחדש ואוסיף שמנת אחת ופודינג אחד וכשאסיים אגיד לך איך זה יצא תודה רבה רבה את נשמה מדהימה

      • יעל,אבל אל תזרקי את זו.
        תערבבי ותקפיאי בתבנית אינגליש קייק. בכל מקרה זה יוצא גלידה.
        בהצלחה smile

        • פירגוש :

          את זוכרת אותי מהצהריים עם העוגת גלידה אמרתי לך שאחזור אלייך עם תשובה אז הנה :
          הכנתי 2 תבניות אינגלייש קייק הכנתי את המתכון הזה פעמיים תבנית אחת יצאה כמעט בסדר קצת השכבתי את הביסקיויטים אבל המישטח העליון של העוגה לא חלק יש קצת בליטות של הביסקיויטים אבל אפשר להסתדר עם זה , זה לא קריטי , התבנית השניה יצאה פרפקט מעולה ב"ה כי שברתי טיפה מהביסקיויטים ממש טיפה והקרם הספיק והעוגה יצאה מעולה , עכשיו יש לי שאלה –
          העוגה במקפיא מהצהריים כמה זמן היא צריכה להיות במקפיא כדי שתהיה ראויה למאכל ? אוכלים אותה קפואה או רכה ?

          • יעל,תודה שחזרת.את נהדרת.
            אני שמחה שבסוף יצאו עוגות smile בטוח שתהנו מהן.
            העוגות צריכות להיות חצי קפואות. גם אחרי יום במקפיא את צריכה להוציא בערך 30 דקות לפני שאוכלים.
            צריך להפוך את העוגות לצלחת הגשה,אבל אם את לא בטוחה אז לא.
            הפרוסות נחתכות ישרות ולא רכות. את יכולה להוציא לנסיון ואם עדיין לא מוכן,תחזירי שוב למקפיא.
            תהנו smile

  14. פירגוש :

    את מדהימה אין עלייך נשמה תודה רבה רבה עזרת לי מאד אני מתה עלייך ועל המתכונים שלך כל פעם אני מפתיעה את המשפחה שלי עם המתכונים שלך את באמת אשה זהב מקסימה שוב תודה רבה רבה מותק שבת שלום ,

  15. הי לכולם
    הכנתי היום ם את העוגה הזו ,מתכון מדוייק לפליא אין עלייך פריגה.מחכה לשבת לראותאת תגובותהם של ילדיי ובעלי כבר כתבתי שאת עוגת הפירורים הם חיסלו ברגע ומקווה שגם את העוגה הזו.
    אחרי שנתיים שלא אפתי אני נכנסת בתאוצה ,בזכותך כמובן פריגה,לעשייה ואפיה מחודשת.נהנת מכל רגע בתוך האתר שלך.

    • חיוך,תודה גדולה מקרב לב.
      תמשיכי להכין שיהיה כיף לכל המשפחה.שכולם יהנו.
      באהבה ממני smile

  16. היי פירגה,

    ראשית הרשי לי לשבח אותך על כל המתכונים הנפלאים שאת מפרסמת פה, ברצוני להודות לך עליהם!
    הם יוצאים מעולה וקוצרים מחמאות בכל פעם מחדש! smile
    יש לי שאלה קטנה-
    ברצוני להכין את העוגה אך אני מתלבטת לגבי סוג הליקר
    באיזה ליקר את ממליצה להשתמש שיכול להשתלב טוב עם טעם אגוזי הלוז?

    • רונית כל ליקר מתאים .
      אני שמחה שאת מצליחה ומקבלת המון מחמאות.
      המשך נפלא וטעים
      שבת שלום.

  17. היי פירגה!
    הכנתיי את העוגת מוס לשישי שבת יצא פשוט מדהים!!
    יישר כוח האתר שלך פשוט נפלא ! smile

    • היי אביבה
      נפלא. תודה על המחמאות ושמחתי שטעים לכם.
      שנמשיך להכין לאוהבינו מטעמים ופינוקים.
      smile

  18. פירגה יקירתי!
    פשוט אין מילים העוגה מככבת אצלי כל סוף שבוע… פשוט נהדרת!
    אם לי אין כל כך זמן… אז הבן שלי , בן 16, מכין אותה קלי קלות.
    מדהים!
    שבת שלום ותמשיכי לתת לנו מתכונים מנצחים! :lol:

  19. היי פירגה ערב טוב בימים לא קלים אלו

    חיפשתי עוגה קרה ומתוקה ומנחמת לפי בקשתה של ביתי היקרה ומצאתי
    :shock: :lol:
    ינוסה
    תודה פירגה ולימים טובים ובשורות טובות, אמן !!!!

    • רחלי יקרה,אני בטוחה שתאהבו את העוגה הטעימה.
      שיהיה לכולנו סופ"ש רגוע ושקט smile

  20. פירגה יקרה,
    הכנתי את העוגה כפרווה עם חלב סויה ושוקולד שחר פרווה, יצא פשוט פגז!! כל מתכון שלך בול, ליקקו את האצבעות… המון תודה וחג שמח לך ולמשפחתך

    • אורני,נפלא.
      שמחתי מאד שהכנת ואהבת.
      אאחל שגם בהמשך הכל יצליח ויהיה לכם טעים.
      אני איתך לאורך כל הדרך….השנה…חיבוק.

  21. עוגה מצוינת. רק בטעות שמתי את הביסקוטים בשורה. אבל כולם אהבו. עוגה טעימה באפס עבודה. אבא שלי לא האמין שהכנתי לבדי שאל אם זה קנוי.. בקיצור מעולה (הטעות היחידה שהוצאתי אותה שעה לפני שאכלו אז היא היתה קפואה רק בחלקה). בפעם הבאה גם אוסיף צימוקים ואגוזים. תודה לך פירגה. המתכונים שלך מככבים אצלי כל חג גם הבורקס בשר שלך. חג שמח ושנה טובה

    • אירית תודה רבה.
      אני שמחה שבחרת להכין אותה לחג ובעיקר שכולכם נהניתם.
      באהבה והמשך חג שמח ושנה טובה לכם smile

  22. היי פירגה הכנתי את הגלידה אבל שמתי יין אדום מתוק במקום חלב/מים. האם מותר לילדים לאכול מהגלידה? האם היין יכול לשכר אחרי ההקפאה? חג שמח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *