בצק שמכיל גבינה וקוקוס ומלית משולבת פרג+קוקוס+מייפל = מאפה מדליק.
מצרכים לבצק גבינה קוקוסי:
שמים בקערה:
1/2 כוס קוקוס
250 גרם גבינה טוב-טעם
2 כפות סוכר
200 גרם מרגרינה/חמאה רכה
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
ללוש לבצק נעים ואם צריך מוסיפים מעט קמח בזמן הלישה
שמים את הבצק במקרר כשהוא עטוף בניילונית לחצי שעה
מלית פרג קוקוס עשירה:
300 גרם פרג טרי ישירות מהמעדניה- טחון לידכם
לשים בסיר כוס חלב/ מים ואת הפרג ולבחוש
להוסיף 1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס סוכר ולערבב.
כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 5- 4 כפות סירופ מייפל וכף גדושה חמאה ולהמשיך לבחוש.
להוריד מהאש ולהוסיף מעט קינמון וברנדי/יין.
באופן כללי: אם הפרג יבש מוסיפים עוד קצת נוזלים. אם רטוב, מוסיפים אגוזים/עוגיות.
לקרר את הפרג לפני שמורחים אותו על הבצק
לא חובה אבל אפשר להוסיף / לערבב עם הפרג : לפי טעם אישי:
צימוקים,אגוזים,שוקולד מגורר,תפוח עץ מגורר,קליפת לימון, ממרח שוקולד השחר/תמרים או ממרח אחר.
את הבצק מחלקים ל-3 כדורים שווים
על ניר אפיה מרדדים כל כדור למלבן מורחים בנדיבות מהמלית
מגלגלים לכרוכית וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
כל פרוסה מניחים בתבנית המאפינס ב ש כ י ב ה
אפיה בחום 175 כ-30 דקות.
"טיפים"
אפשרות נוספת להכין בסגנון קראנץ' או כרוכית כפי שרואים בתמונות. הכל מגניב.
מי שרוצה יכול לשים מעט ריבה לפני מריחת הפרג.
תהנו
מעולה,
איזה בוקר מתוק
:lol:
אילניתי,גם אצלך בבלוג הבקר הזה טעים ונפלא.
תהני מהמטעמים שהכנת
בקישורים בצד שמאל ל מ ט ה….תמצאו כניסה לבלוג האוכל הטעים של אילנית.תהנו.
תודה רבה
נהדר , פירגה :lol:
פירגה תמשיכי להפתיע אותי, איזה שילוב מדליק.
הרגת אותי. מתה על פרג וקוקוס נראה שילוב מנצח. ינוסה. תודה. ונכון אכן הבלוג של אילנית טעים ביותר. ממליצה לכולם בחום על שתייכן.
כמה חבל שא"א להתכבד מתוך המסך…….נראה פצצה!! :lol:
יעל תודה ;)
נראה מצויין.
בוקר טוב פירגה☺
בקר אור קרן
נראה נפלא- אבל… האם אפשר בלי קמח רגיל(בלי גלוטן) ובלי סוכר?
שרה בקר טוב
אני לא יודעת כי לא הכנתי אחרת.
פירגה, נראה נפלא.
אני אוהבת מאוד פרג ומתה על קוקוס – אבל אף פעם לא הכנתי את השילוב של שניהם.
יהיה מעניין לנסות. נשמע ממש נפלא.
והרעיון עם המאפינס ממש נהדר.
אני אנסה ואדווח.
שתי שאלות – אם לא אוהבים מייפל, אפשר להמיר בסילאן? אני תמיד ממירה, אבל תמיד שואלת להיות בטוחה שזה לא מקלקל משהו.
ושאלה שנייה: אם ארצה לפרוות את המתכון, מה אני יכולה לשים במקום גבינת טוב טעם, לדעתך?
ותבורכי על מתכונייך.
וכנ"ל אילנית המקסימה.
הי רותי יקרה
מה שלומך?
הרעיון של המאפינס נפלא כי נוח להקפיא ולהשתמש רק בכמות שרוצים .
כל המיוחדות של המאפה זה הגבינה בבצק. הבצק יוצא בעצמו כמו עוגת גבינה.
הימור לפרווה יכול ל"ייבש" את העסק . מיץ תפוזים או מעדני סויה יכולים להוות תחליף-לא ניסיתי.
ברור שסילאן=מייפל=דבש. הכל הולך.
תהני ויום נפלא
נראה לך שאפשר להשתמש בקמח תפו"א במקום קמח חיטה?
המתכון נראה מאד מוצלח
אני לא מכירה קמחים.צר לי.
ניראה ונישמע טעים .
הלך ליקנות את המיצרכים הדרושים.
בהצלחה אתי
פירגה שלום.
קבעתי להיפגש עם חברה ביום החופשי שלי.
היא שאלה מה להכין לי ליד הקפה ? אמרתי את מאפינס פרג וקוקוס של פירגה.
זה יצא טעים טעים טעים.
הכרחי להכין.
פירגה יקרה את לא מפסיקה להפתיע………
פנינה יקרה בקר אור
מסרי תו דה עם חיבוק לחברה ושמחתי שהיה לכן טעים.
בכיף ויום נפלא
פירגה.
טעים כל כך………..
טעים טעים, תודה רבה. עוד לפני שאני מכינה אני כבר יודעת שיהיה טעים טעים.חהחהחה :lol:
היי פירגה.
אפתי את המאפינס היום.
יצא משגע טעים מאוד חן חן לך.
שבת שלום.
אתי,נפלא ואין לי מילים להודות לך שחזרת לשתף אותנו שיצא טעים
צהריים טובים
המאפינס מוצלח ומאוד טעים :lol:
פירגה יקרה ממש קל וטעים והכי חשוב שאני מקבלת את המחמאות :oops:
כל חייך תשמשי לנו מופת ודוגמה,
אוהבים אותך
בכיף לאה יקרה
היום עשיתי את המאפינס בדיוק לפי פירגה ויצא מהמם!
שפרה בקר טוב
תהנו מהעוגות הטעימות
שמחתי להוסיף עוד שורה טעימה לתגובות
הכנתי בשבוע שעבר בגרסת הכרוכית והכל נטרף תוך פחות מיום!
פירגה, המתכונים שלך הם משהו משהו!
:lol:
מיקי הי
גם אצלי לא שורד.זה טעים ברמות ;)
אני שמחה שאתה אוהב ומגיב.נפלא ועונג לי
אוי פירגה יקרה,
איזו אישה מדהימה את!
כ"כ כ"כ טעים, אין מילים לתאר את העונג….
תודה רבה
אסנת,זה מסוג העוגות שאין אצל אף אחד. שימחת אותי מאד :lol:
תהנו
פירגה, חזרתי לדווח.
הכנתי את זה בשבוע שעבר – פשוט טעים ברמות.
הכנתי ככרוכיות ולא במאפינס – ויצא מעולה!!
(העליתי תמונה וצירפתי שבחים גם בפורום כשר).
תודה רבה לך על המתכון המושלים.
חייבת להגיד שהבצק כל כך טעים,
שכבר עלו אצלי הרהורים להכין אותו בגרסה מלוחה.
ואת המאפינס אני מתכוונת להכין עוד פעם – איך לא?
אולי עכשיו בגרסה המקורית של מאפינס?
:lol:
רותי חמדתי תודה על הדיווח הטעים כל כך.
גם אני מרוב שהתלהבתי מהבצק הזה התחלתי ליצור ממנו מגוון מאפים מלוחים ומתוקים.
את מוזמנת לדפדף ולראות את המאפים שלי.
אשמח לשמוע מה תכיני ולחדש ולהוסיף אצלי…..
http://pirge.co.il/category/מאפים-מבצק-גבינה-ללא-שמרים
תהני ושיהיה לך יום מתוק
שלום רב,
החומרים נשמע לי ריכוז של כל הדברים שאני אוהבת.
אבל יש אצלי בבית בעיה עם בצק שהוא לא ממש מוכן.(בעלי לא אוהב)
זה רק בתמונה או שכך זה צריך להיות??
אה ואיך העוגה נשמרת?
תודה :shock:
שרה,זה בצק גבינה שימי לב. לא כמו בצק פריך,הוא יותר רטוב.
תאפי יותר זמן ואז אין בעיה. שומרים במקרר עטוף בנילון.
תהנו.העוגה מדהימה וטעימה מאד.
תודה
פירגה, אני רוצה להכין היום
המאפינס יישארו בטעמם המשובח עד יום רביעי בבוקר??
אני אשמור אותם באיזור הכי קריר בבית עטופים הכי טוב שאוכל.
אפשר?
שרה,
נראה לי שמקרר יהיה בסדר גמור.
בהצלחה ותהנו.
ערב טוב.
מאוד מאוד טעים.
רעיון יפה עם טעם ניפלא.
כל הכבוד אצלי היתה התלהבות רבה.
תודה מקרב לב.
ניצה ערב טוב,
שמחתי לקרוא שכולכם נהניתם ותודה מעומק ליבי שחזרת לשתף.
האם אפשר להמיר את המרגרינה או החמאה בשמן אשמח לתשובה
אני לא ניסיתי,אבל ההמרה היא 200 גרם מרגרינה=3/4 כוס שמן
בקר טוב