אפשר לבשל רוטב אדום ולהוסיף את הקציצות לרוטב(כל רוטב מתאים)
מתכון ישן שלי שנעלם בנבכי הפורומים ונשכח לו שלא בצדק.
שילוב מדהים ומיוחד. נסו ותהנו.
מצרכים בקערה ל-16 קציצות:
1/2 קילו בשר בקר או מעורב
ביצה
פטרוזיליה טרייה קצוצה/כוסברה
כף קטשופ או רוטב צ'ילי או פלפלון קטן חריף – קצוץ
תפוח אדמה מגורר דק סחוט היטב –אפשר להשתמש בחצי כוס פתיתי תפוחי אדמה
כ-10 זיתים שחורים קצוצים (השתמשתי במגולענים)
בצל מגורר
כפית סלט טחינה או חומוס
2 כפות פירורי לחם
פלפל שחור: פפריקה: כמון: קורט קינמון: מעט כורכום: מלח
להכין בידיים לחות קציצות שמנמנות ודי גדולות
לטגן עד השחמה מ-2 הצדדים
תהנו
זה מתאים ליד ארוחת צהריים כמו פתיתים או אורז.
תודה :lol:
נראים מעולה,מתאימים לי כעת לצהרים!
:lol:
תודה אילנתוש
נראה מעולה!
רק יש לי שאלונת,
בד"כ כשאני מבשלת עם בשר בקר טחון – משהו חסר לי בו והמרקם יוצא לי לא רך משהו לא ברור…
או שהבשר הטחון לא יוצא לי מבושל עד הסוף
מה הסוד??
נעמה יקרה,במתכונים של לא נתקלתי עדיין בתלונות כאלה.
:lol: מה אם אוותר על הטיגון ואבשל ברוטב? או אאפה בתנור?
יעל בקר טוב
ברוטב אני לא בטוחה אבל באפיה בשיטת האפיה שלי יצא מעולה
איזה שיטת אפיה? כמו שניצל?
יעל יקרה
את יכולה לראות את שיטת האפייה שלי בקטגוריה החדשה:
http://pirge.co.il/category/דיאטה-בריאות-ודלי-קלוריות/דיאטה-בריאות-ודלי-קלוריות-לביבות-וקצי/לביבות-ונגיסים-אפויים
מחממים תנור 175.
מרססים ניר אפיה ומניחים את הקציצות . מרססים טיפונת גם על הקציצות ואחרי 20 דקות הופכים.
אפשר שוב לרסס טיפונת שמן ולהמשיך לאפות עוד כמה דקות עד שמוכן.
בהצלחה ותהנו
בוקר טוב לכולם.
קציצות טעימות עסיסיות עם טעם מרענן.
חן חן על תגובה הנהדרת
תודה על מתכון נפלא ועל כל המתכונים המעולים עד כה.
אני נוהגת, לאחר טיגון הקציצות, להכין רוטב כמו לצלי ולבשל את הקציצות המטוגנות ברוטב זה, במשך שעה לפחות על אש קטנה. הן יוצאות עסיסיות מאוד. לאחר הוצאת הקציצות המבושלות מהרוטב, ניתן לבשל בן קוביות גדולות של תפוחי אדמה, הם יוצאים שחומים וטעימים.
מיכל חמודה תודה רבה
ניראה מצויין, עוד גיוון יפה שניראה טעים!
תודה פירגה, וסוף שבוע מקסים ונעים
רחלי.ג. :lol:
רחלי תודה מתוקה וסוף שבוע נפלא
שלום לך פירגה
האם הטחינה היא גולמית או עשויה.?אחדש את בני ביתי לשבת
תמר,סלט טחינה מוכן או חומוס.
שלום
הכנתי היום את הקציצות עם זיתים ירוקים
יצא מצוין…
דלית,תודה רבה ושמחתי מאד שחזרת לשתף אותי
נראה טעים. אכין השבוע.
תכיני ברטה ותשתפי אותי בחוות דעתכם
הי פירגה..
יצא טעים טעים טעים.. עשיתי כרגע עם עוף טחון.. ( אצלנו לא אוהבים בקר :twisted: ).
מתכון קליל ומוצלח.
אביטל
אביטלי הי,איזה יופי שהכנת,אני שמחה שאהבתם את הקציצות המיוחדות.
תודה על ההמלצה
פירגה מה שלומך?
יש לי שאלה (ואל תצחקי עלי….), אפשר עם זיתים ירוקים? אני לא אוהבת
זיתים שחורים.
תודה מראש על עזרתך
רותי,כתבו שהכינו עם ירוקים ושיצא טעים מאד