מאפה טעים ומיוחד. השילוב של הפסטה והכרובית מדהים.
כבר מחכה לשמוע את חוות דעתם.אז תכינו מהר ולא תתאכזבו.
מצרכים והכנה:
כרובית שלמה מבושלת במים רותחים 30 דקות
משהים את הכרובית במסננת כ-15 דקות או עד לניקוז הנוזלים ושמים אותה בקערה.
מוסיפים:
3 ביצים
בצל מגורר
1/4 כוס שמן רגיל
200 גרם אטריות מבושלות בהרבה מים (ה-200 גרם= זה 2 כוסות ל פ נ י בישול)הכנתי עם פנה
2 כפות אבקת מרק בצל
250 גרם גבינת כנען או מסוג פטה/בולגרית לא מלוחה(אפשר להוסיף עוד 100 ג' גבינה צהובה מגוררת מכל סוג)
כפית תבלין שמיר
מלח ופלפל לטעם
לערבב ולצקת לתבנית משומנת מספר 26
לאפות בחום 175 כשעה.
"טיפ"
1. אני קונה גבינה "כנען" במארז של 1/2 קילו ואת יתרת הגבינה אני שומרת בפריזר
תהנו
שוב אני מגיבה ראשונה ,
וכרגיל אני נדהמת כל יום מחדש,
המאפה הזה אם אוכל צלחת אחת כבר השבע,
יום טוב. :cool:
:lol: מניסיון אישי השילוב של פסטה וכרובית פשוט מדהים
לדעתי חבל להוסיף את תבלין השמיר כי הוא חזק
וכרובית היא מאוד מעודנת והשמיר יקח את טעם הכרובית.
בתיאבון לכולם שווה לנסות :lol:
אפשר מלמעלה לפזר פירורי לחם נהדר :lol:
חנה תודה על הכל בכיף.
בקר טוב לך :lol:
נראה נפלא
יום קסום
:lol:
מעולה, אני מתה על כרובית ופסטה (כמובן בניפרד)
מעניין באמת איך יצא השילוב של שניהם
בהחלט ינוסה!
רחלי.ג. :lol:
:lol: :lol:
פירגה אפשר לעשות בלי הגבינה יש פדיון ואני מכינה כמה פשטידות..פרווה הכנתי תרד ותפוחי אדמה ומה עוד פרווה…
אפשר בלי גבינה ואת יכולה להכין עוד פשטידות ורק להשמיט את הגבינות.לא נראה לי שיש בעיה.
פירגה שלום,
רציתי לברר אם צריך למעוך את הכרובית או רק לפורר אותה.
מאוד נהנית מהמתכונים ומהיצירתיות שלך :lol:
רותי הכרובית אחרי הבישול מאד רכה כך שהיא מתפרקת לבד תוך כדי ערבוב.
תודה על המחמאות והמאפה באמת נפלא. אשמח שתכיני ותהני גם
אפשר להכין גם עם פסטה מקמח מלא?
אין לי מושג
או.קי. אנסה ואדווח לך.
:|
תודה יקירתי
היי בוקר טוב
נראה משכנע מאד
ינוסה וידווח
מבטיחה
:lol:
הי בוקר טוב, כרגיל כמו יתר המתכונים שלך, ניראה נהדר ומבטיח,
ינוסה לשבת ,בתור צימחונית אני כל הזמן מחפשת דברים טעימים ומשבעים,
והפשטידה הזו ניראת לי מתאימה וטעימה, המון תודה.
חן חן פנינה אשמח לחוות דעתכם
אחכה בסבלנות :lol: תודה.
לפירגה הכנתי את הפשטידה, יצאה טעים מאוד,
הוספתי קצת שום כתוש ולא שמתי גבינה צהובה,
אבל הוספתי עוד גבינת כנען.
רק מחמאות יש לי לומר לך, והמון תודה.
פנינה ערב טוב
תודה שחזרת לעדכן.
שמחתי שאהבתם ושוב,תודה על המחמאות
הי דליה בקר אור וטוב לך אשה יקרה….
זו עדי המעריצה… הפשטידה נראית סוף !!! ובכרגיל חנוסה.
האם לא כדאי לבשל את הכרובית פרחים פרחים במקום שלם ואז לערב בזהירות כדי שישמרו פחות או יותר על צורתם??
בברכה חמה עדי צבר :twisted:
עדי,כך הכנתי,לא יודעת.מה שבא לך :lol:
יש ! :lol:
תודה רבה אני הולכת להכין לארוחת ערב !נהנית מכל מתכון שלך! ;)
תהני חמודה זה טעים כל כך :lol:
פריגה יקרה
אהבתי את המתכון – נראה לי שהנסה אותה לארוחת שישי אם כמה תוספות נחמדות
ליד.
:?
פירגה, את פשוט גדולה מהחיים. כל מתכון שלך פצץ ולכל חברה אני ממליצה על האתר שלך.
האם אפשר לבלש את הכרובית במיקרו.
רחל יקרה
תודה רבה ואת יכולה לעשות עם הכרובית מה שבא לך העיקר שתהיה מבושלת ;)
בהצלחה והמשך טעים.
פירגה יקרה בוקר טוב
הכנתי כרגע – שמתי כרובית וברוקולי – יצא מעדן שחבל על הזמן. אני בטוחה שכולם יתעלפו מהטעם הנפלא.
שוב המון תודות ושבת שלום
מיכל יקרה
תודה רבה מקרב לב. איזה יופי שחזרת להגיב ולשתף.
אני בטוחה שהמתכון הזה יצבור הרבה מחמאות.הוא נפלא :lol:
שבת שלום וטעימה לכם
פירגה יקירתי,
אולי אפשר במקום השמן מיונז דל קלוריות?
אני משתמשת לעתים במיונ ז בפשטידות.
תודה רבה
מרים,נראה לי שכן.
בהצלחה
שבוע טוב פירגה יקרה.
נהנית יחד עם הילדים והנכדים ממתכונייך הקלים והטעימים.
האם לדעתך אפשר להקפיא פשטידה זו?
אני אוהבת מאד להכין בזמני הפנוי ולהקפיא
במנות קטנות כדי לחלק לבני המשפחה
ופשטידה זו הנראית לי טעימה במיוחד
יכולה להצטרף למגוון דברים נוספים שאני נוהגת
לבשל או לאפות ולהקפיא.
תודה מראש והמשיכי להפתיע את קהל מעריצייך!!
סבתא ס. ערב טוב
אני לא נוהגת להקפיא, אבל אפשר לשמור בכלי סגור במקרר עד 5 ימים.
מה שכן,את יכולה להקפיא חתיכה קטנה ולבדוק אחרי יומיים אם מתאים לך. אם כן,תדעי לפעם הבאה.
שנמשיך להכין ושכולם יהנו
תודה רבה
תודה על המרשמים הטעימים-האם אפשר להוסיף גבינה קוטז במקום כנען
שרה
הקוטג',דליל ונוזלי אז תוסיפי קצת קמח
בוקר טוב פירגה
ובכן אני כותבת לאחר מעשה:
מאפה מוצלח ביותר, מיוחד, וטעים טעים.
ממליצה בחום.
פירגה,
אני חושבת שכדאי לחלק את התגובות: להתרשמות מהמתכון, (קריאות התפעלות וכאלה)
ולאחר ההכנה,
כי זה נורא מעניין איך יצא ?
מה דעתך?
רחל יקרה
אני שמחה שחזרת לשתף אותי. תודה.
התגובות רצות לפי תאריכים וזו התעסקות גדולה לעשות הפרדות כאלה.
צריך קצת סבלנות לדפדף ולעבור על הכל.
המשך טעים ומוצלח
יצא מעולללללללללללללה הפשטידה נחטפה והילדים נהנו אני שידרגתי עם קצת קוטג וגבינה מלוחה שנישארה המקרר תמשיכי להפתיע אותנו עם מתכונים מהממים
מורן,נהדר.את מקסימה שחזרת לשתף אותי.איזה כיף
היי פירגה!
מה זאת גבינת כנען? אני חיה בחו"ל ואני אקנה משהו דומה, זה כמו גבינה לבנה או בולגרית או קשה יותר? וזאת אני שכתבה את התגובה על המאמר ב- YNET. ראית את הדף של בית הקפה-קונדיטוריה שיש לי באלבניה? אם כן אז איך התרשמת?
שירה,אם את יכולה לשלוח לי קישור לבית הקפה כי אני לא מתמצאת בכלל.
כנען זו גבינה קשה ללא נוזלים.כל סוג של גבינה לבנה נטולת טעם.
בהצלחה
זה הקישור לדף שלי בפייסבוק:
http://www.facebook.com/pages/Pasticeri-Kafe-izraelite/149693388377660?ref=ts
אם את לא מתמצאת אז אולי כדאי שתשבי עם מישהו שכן ותראי את התמונות. עוגת הדבש (המצליחה מאוד) שלנו היא מתכון שלך!
המשך שבוע נעים
זה הקישור לדף שלי בפייסבוק:
http://www.facebook.com/pages/Pasticeri-Kafe-izraelite/149693388377660?ref=ts
אם את לא מתמצאת אז אולי כדאי שתשבי עם מישהו שכן ותראי את התמונות. עוגת הדבש (המצליחה מאוד) שלנו היא מתכון שלך!
המשך שבוע נעים :lol:
בוקר טוב פירגה אני בקטע של מאפה כרובית ופסטה :lol:
המתכון בלי קמח?
תודה מראש -חולה על האתר שלך
לא
יש פסטה
היי שוב פירגה,
אני מתכננת להכין גם את הפשטידה הזו למסיבת יום ההולדת של ביתי השבוע.
האם אפשר במקום גבינת כנען לשים "טוב טעם"?
תודה על הכל!
אודליה
אפשר טוב טעם. לבריאות
היי שוב,
פירגה היקרה פשטידה מעולה!
איזה כיף מחר על השולחן יהיו שלל מטעמים ממתכונייך
והכי חשוב עוגת יום הולדת שהיא גם מתכון מנצח שלך!
תודה על הכל,
אודליה
פירגה יקרה (-:
נראה מדהים כרגיל אצלך !
שאלה קטנה, אני בעייתית ולא אוכלת גבינות חוץ מצהובה …. אפשר לוותר על הכנען ולשים יותר גבינה צהובה במקום, או שעדיף להמיר במשהו אחר ? ….
תודה רבה ושבת שקטה וכיפית !
תוותרי על כנען ושימי 100-150 צהובה
תודה רבה ושבת שלום :P
פירגה, המתכונים שלך מדהימים!!! מתי את מוציאה ספר …
שאלה קטנה: יש לי כבר המון פסטה שבישלתי לפני כמה שעות, ועכשיו אני רוצה להכין את המאפה הזה. במתכון יש 200 גר פסטה לפני בישול, ואין לי מושג כמה גרם פסטה מבושלת לשים. יש לך רעיון? כיוון כללי?
תודה רבה!
יעל ערב טוב
את יכולה לשים 2-3 כוסות פסטה מבושלת.
תהנו.
תודה! אכן כך עשיתי. יצא מעולה. הילדון שלא אוהב כרובית טרף!!!
תודה על עוד מתכון מנצח..
יופי. חבקי את הילדון המתוק שאהב. כיף שחזרת לשתף אותי.
תודה ושנה נפלאה לכולכם.
המתכון נראה מעולה ..
במה אני יכולה להחליף את האבקת מרק בצל אם אין לי??
דנה,לוותר
בהצלחה
היי פירגה, המאפה נראה לי ממש מוצלח. אפשר לדעתך להחליף את ה"כנען" בגבינת סימפוניה בטעם שום-שמיר או עגבניות וזיתים וכך לוותר על אבקת המרק? יהיה נהדר אם תעני לי עד מחר לפני שאהיה בסופר. תודה
סמדר,לא מתאים סימפוניה וגבינות רכות.אם כבר , תחליפי בפטה/בולגרית ל א מלוחה.
תפוררי אותה למאפה.
תוסיפי תיבול ותוספות לטעמך שישבח לך את הטעם.מה שאת אוהבת :? .
תכיני ותהנו
היי, איכשהו פספסתי את התשובה שלך והכנתי בכל זאת עם סימפוניה שום-שמיר, הוספתי גם שמיר קצוץ וקצת שום כתוש. השתמשתי בפסטה מחיטה מלאה, אבל הפחתתי קצת הכמות הפסטה. כדי שלא יתייבש למעלה פיזרתי גבינה צהובה מגוררת ויצא נהדר. בפעם הבאה אנסה את הגרסה שלך עם הבולגרית. בכל אופן תודה רבה על המתכון המוצלח ועל התשובה המהירה. :lol:
סמדר,ניתן להכין עם כל מיני מליות אבל זה שאלת טעים אישי.
תזרמי עם מה שנראה לך שמשתלב לכרובית,לטעמך