פסטונה ומה שביניהם
מכינים בנפרד ובסוף משדכים לעונג אחד גדול .
מכינים פסטה לפי הוראות היצרן. מסננים .
שמים בקערה ומזלפים כף טחינה גולמית/שמן זית ומערבבים.
בזמן בישול הפסטה מכינים רוטב אדום פיקנטי:
במחבת או סיר מטגנים
3 כפות שמן זית בצל קצוץ ומזהיבים
מוסיפים 3 שיני שום כתוש ואת הירק שבחרתם (גזר/גמבות ופלפל חריף קצוץ)
מטגנים כמה דקות בבחישה ומוסיפים:
קופסה עגבניות מרוסקות משומרות=800 גרם) אפשר טריות
קופסה קטנה רסק עגבניות או 3 כפות קטשופ
כפית סוכר
מעט אורגנו
פלפל שחור ומלח
לטעום את הרוטב ולשפר טעם
אם אתם אוהבים רוטב חלק , תחליקו (תרסקו) אותו במעבד מזון.
פותחים קופסה טונה בשמן,סוחטים קצת מהשמן.
הגשה:
שמים על צלחת הגשה רחבה ועמוקה , מנה יפה של פסטה
מעל הפסטה יוצקים בנדיבות רוטב אדום
מעל הכל מפזרים טונה
מי שאוהב טעם לימוני שיגרר מעט קליפת לימון מעל למנה
אפשר בנפרד להגיש בצד פרמז'ן
תהנו.
זה ניראה שיגעון . על הפסטה אני אוהבת רוטב סמיך.
אפשר בל עגבניות משומרות :cool:
חן חן
שאלתי אם אפשר בלי עגבניות משומרות. :P
לשיקולך.
אחלה של רעיון
שבת שלום
חג שמח :cool:
בוקר טוב, שבת שלום וחג שמח!
אני כל כך אוהבת פסטה, וטונה, שממש רוצה לנסות כבר היום את המנה המשגעת הזו.
מצטערת להציק , אבל כמה שאלות:
האם קופסא אחת של טונה מספיקה לשקית 500 גר' פסטה?
כמה ירק את מציעה להוסיף: האם מדובר ב 2-3 גזרים או גמבות, או בכמות גדולה יותר?
אגב, אם משתמשים בעבגניות טריות, אני ממליצה לחלוט אותן לכמה דקות במים רותחים ולקלף, והרוטב יוצא עדין ו"מקצועי" יותר.
בהזדמנות זו רוצה לחזור ולהזכיר כמה אני נהנית מהמתכונים שלך. :lol:
כיף לקום כל בוקר עם תמונה מגרה שעושה חשק לנסות משהו חדש.
פוליאנה יקרה
הטונה היא להגשה.את יכולה לפתוח כמה קופסאות טונה שאת רוצה.
אישית? על המנה שלי אני שמה קופסה שלמה.
גם הגזר והגמבות זה שאלה של טעם . את יכולה בנגיעות ואת יכולה כתוספת עשירה.לשיקולך.
המתכון די נתון לפתיחות.
תמשיכי להכין ולהנות
חג שמח ונפלא
עכשיו לאחר שהכנתי:
הוספתי 6 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות, ונתתי לרוטב להתבשל 40 דקות בערך כדי שהגזר יתרכך, ואז טחנתי במוט בלנדר. במקום סוכר שמתי כף סילאן (נדבקתי ממך באהבה לסילאן).
יצא מעולה. טעים להפליא :lol:
שוב תודה וחג נפלא.
פוליאנה יקרה ,תודה רבה
נהדר. תהנו. נראה לי שזה יהיה להיט על שולחנינו. טעים מאד.
נשמע מעניין
אני אדפיס לאשתי שתכין
אני בטוחה שמאד תהנו מהטעים הזה תודה
היי פירגה,
תודה לך מתכון הקליל והטעים.
הכנתי עם אותם המרכיבים,אבל את הטונה הוספתי לתוך הרוטב,ובישלתי ביחד 5 דקות,שיספוג את הטעמים,
ולאחר מכן,ערבבתי עם הפסטה.
יצא מ ע ו לה.
שושי נקרא, טעים מאד.
תהנו.
המשך יום נפלא לכם