לקט כתום להכנת מרק של סנפרוסט הפך בין רגע לפשטידה צבעונית וטעימה.
ניתן להשמיט את מוצרי הגבינה ולהכין כפרווה.
ראו "טיפ" בסוף המתכון.
מצרכים:
שקית של לקט כתום למרק –סנפרוסט (קונים מוכן באריזה של 800 גרם)
מבשלים 5 דקות במים רותחים
מסננים ושמים את הירקות – כמו שהם חתוכים גס, בקערה גדולה ומוסיפים:
3 ביצים
1/4 כוס שמן
1/2 כוס קמח אפשר תופח
בצל קצוץ מטוגן
גביע יוגורט/ שמנת כל סוג
200 גרם גבינות רצוי במליחות עדינה
אפשר גבינה לבנה,בולגרית או צהובה או לשלב
מלח
פלפל שחור
לערבב ולצקת לתבנית מתאימה משומנת
לפזר פפריקה ותבלין שמיר
לאפות שעה בחום 175
"טיפ"
למאפה פרווה להשמיט את מוצרי הגבינה ולהוסיף 2 כפות סלט טחינה או חומוס
תהנו
אני לא טובה בפשטידות ,
אבל כול הכבוד על איכות התמונה
תודה נירית
הי פירגה,
זאת שוב אני האנונימית.
יופי של מתכון.
חוץ מזה אימצתי מספר מתכונים שלך,
על חצילים עם גבינות כתבתי לך.
הוספתי להם [בנפרד כמובן], את המתכון שלך לתפוחי אדמה עם גבינות,
סלט חצילים אפוי
ועוגת מוס שוקולד פרוה.
כולם חביבים על בני ביתי.
שיהיה לך ולמשפחתך ולכל עם ישראל פורים שמח.
חג שמח אנונימית
תודה על הפירגון והמחמאות הטעימות
היי .אני גרה בארצות הברית,מה יש בלקט-כך שאוכל למצוא משהו מקביל כאן.חג פורים שמח וטעים,יופי של אתר נהנת ממנו מאוד,נשיקות,שרון
שרון בקר טוב
כל ירק מתאים ס"ה משקל הירקות לפשטידה 800 גרם עד קילו.
ירקות קשים יש לרכך תחילה
בהצלחה.
בוקר טוב פירגה
לאיזה גודל תבנית מתאימה הפשטידה הכתומה?
תודה ושבת שלום,
תמר
תמר בקר טוב
תבנית 24 או 26
חג שמח
היי,
תודה רבה, נראה מעולה ונקרא מצויין.
חג פורים שמח ושבת שלום……….. :lol:
חג פורים שמח
נראת נפלא
ובטוח טעימה….. :lol:
חג שמח :P :cool:
פירגה יקרה חג שמח.
תודה לך על הפשטידה הטעימה .
ממש אהבנו.
מוריה.
לבריאות
בכיף ותמשיכו להכין ולהנות
חומוס הולך בפשטידות ?
נראה לי שהוא יחסית דומיננטי.
אני לרוב מחליפה מוצר חלב במוצר חלב סויה או במיונז…
יש לי מספר פשטידות עם חומוס/טחינה (מה שיש בבית)
פשטידה מצויינת, אני הכנתי אותה עם גבינות – בולגרית וצפתית במליחות עדינה מגורדות
יצאה מעולה!
תודה פירגה,
חג שמח,
רחלי.ג. :lol:
רחלי,תודה רבה וכיף שאהבתם.
הפשטידה הטעימה עכשיו בתנור והריח נפלא.מחכה כבר לטעום
בוקר טוב,
אני רוצה להכין את הפשטידה , בטוחה שהיא טעימה כמו כול המתכונים שלך
רק רציתי לשאול מתי מפזרים פפריקה ושמיר
תודה ;)
תודה אורה
אחרי שהבלילה בתבנית תפזרי ותכניסי לאפיה.
זה נותן צבעוניות נאה.
פירגה שלום
אחת הפשטידות הטעימות שאכלתי אי פעם הוספתי כל מיני גבינות שהיו לי כולל מלוחות
נפלאאה
תודה
ריקה לבריאות.תודה ששיתפת.
הכנתי יצא טעים מאוד מאוד,
שאלה קטנה ניתן להכין עם כל לקט?
תודה ושבת שלום
אורה,אני מכינה בעיקר עם לקט כרובית,ברוקולי, או לקט כפרי.
שבת שלום
שלום פירגה
יצא ממש טעים! נטרף לארוחת ערב :P
הא ניתן להקפיא?
תודה!
נעמי,לא יודעת לגבי הקפאה.
שמחה שאהבתם
שלום,
מאוד מעוניינת לעשות את המתכון לפסח, האם ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח מצה?
תודה וחג שמח.
רעננית,בכל הפשטידות שלי את יכולה להמיר לקמח מצה
חג שמח
יש גם מרק כתום, במתכונים של קנור.
אני קוראת לו שלושת הכתומים (גזר, דלעת, בטטה) והוא מאד מוצלח.
היי פירגה
מה עם הציר מרק ?
אפשר לשלב בפשטידה
כדי להוסיף טעם ?
תודה
שושי,לא שמעתי ששמים ציר בפשטידות.
איזו כמות צריך אם שמים ירקות טריים? בטטה, גזר, דלורית.
וצריך לבשל אותם קודם שיתרככו?
תודה
הי, נראה לי שהירקות האלה לא מתכווצים. אז אותה כמות. שבת שלום