עוגת שזיפים שחורים מיובשים ודבש שעושים לעוגה רק טוב.
כמעט כמו תמיד העוגה בחושה,קלי קלות ושווה הכנה, שיהיה גם לנו טוב.
מצרכים:
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס שזיפים יבשים שחורים קצוצים
3/4 כוס שמן
3 ביצים
2 כפות גדושות בדבש
1/2 כוס יין מהול במים או נוזל אחר
3/4 כוס סוכר
2 כוסות קמח מ נ ו פ ה
שקית אבקת אפיה
כפית קינמון
אחרי האפייה יוצקים סירופ: מתכון למטה.
אופן הכנה:
לשים בקערה את הקמח עם אבקת האפייה ולערבב
להוסיף לקמח את הצימוקים ולערבב
לקצוץ את השזיפים הישר לתוך הקמח כדי שלא יידבקו.
להוסיף את הסוכר ולערבב
בקערה אחרת לערבב את : השמן, הביצים, המים עם היין והדבש
לשדך הכל ביחד
את הקינמון אפשר להכניס לבלילה או לפזר למעלה לפני האפייה.
לאפות בתבנית 24 משומנת או מלבנית לא גדולה.
סירופ:
מיד כשמוציאים את העוגה מהאפייה יוצקים עליה סירופ פושר:
1/4 כוס מים פושרים לערבב עם 2 כפות דבש עד שיימס. כדאי לחורר את העוגה עם קיסם כדי שהסירופ יחדור פנימה.
לפני ההגשה מזרזפים מעט דבש נוסף על כל מנה.לא חובה.
תהנו
שלום פירגה

בכמה מים מדובר כי כתוב להוסיף מים אז הבנתי שזה מוסיפים ליין שיהיה חצי כוס
האם אפשר חלב או מיץ תפוזים?
1/2 כוס כולל.
את יכולה להמיר
האם סך כל הנוזלים הם חצי כוס יין ? או שיש להוסיף גם מים וכמה.
כן.1/2 כוס ביחד

נראת טעימה ועסיסית !
על איזה שזיפים מדובר? בהזדמנות זו אודה לך על כל המתכונים הנפלאים…יום מוצלח…
נעה,בכיף ובאהבה גדולה.
יש במדף של הפירות היבשים שקית עם שזיפים שחורים מיובשים . הם מאד עסיסיים ורכים. נהדר לשלב אותם בעוגה.
תודה על הפירגון ובהצלחה עם תכיני
על איזה יין מדובר? לבן, אדום, מתוק, יבש, חצי יבש? יש כ"כ הרבה אופציות – למה את התכוונת?
לעוגות אני שמה יין מ ת ו ק מכל סוג שיש בבית.

היי פירגה ! הכנתי וייצא מעולה ….כציפוי זרזפתי רוטב מייפל ונראה לי שגם סילאן יתאים . בפעם הבאה אנסה.אגב ניתן להקפיא ?
הכנתי גם את עוגת התפוזים עם אינסטנט פודינג ואת העוגיות המלוחות שאי אפשר להפסיק לאכול. גם צילמתי למענך את כולם ואנסה להעביר בדף הפייסבוק בקרוב……
אין ספק שאת יצירתית ואנחנו נהנים. אגב ! יש לך מתכון לתרד בשילוב קיטניות מבושלות ? כי יש לי רעיון ואם יצליח אשלח לך.
תודה רבה לך על המתכונים המופלאים ולהשתמע !!!!
תודה בת- שבע חמודה
עדיף לשמור את העוגה במקרר ולא במקפיא. תגווני עם הרוטב.בכיף.
שמחתי שהכל מצליח. את נהדרת ואשמח לחוות דעתך גם בפייסבוק. משם אעביר את התגובה שלך למתכון הספציפי באתר.
אשמח למתכון התרד.אצלי יש בעיה גדולה שאף אחד לא אוהב ואני מכינה רק לאירועים משפחתיים.
יום נפלא
היי פירגה ! כנסי לדף שלי בפייסבוק ותתרשמי מהתמונה כתבתי גם תגובה.
יום נפלא ורגוע ….
לא מצאתי איפה את?
יש קישור?
חפשי בדף הפייסבוק שלי אני אציע לך חברות ואז אולי תוכלי לראות
להשתמע………..
בת שבע ,הבן שלי לימד אותי בינתיים להגיב. לא יודעת עוד דברים אחרים.
אני מקווה ללמוד בקרוב ולאסוף אותך אלי כחברה. חיבוק מקרב לב.
תודה על התמונה הנהדרת.
נראית מצוין. כבר הולכת להכין.
שתי שאלות- מה דעתך על חמוציות במקום צימוקים? אני רואה שאין לי. את חושבת שזה יתאים?
וגם, רעיון אם יש לך, מה אפשר לשים במקום ביצים שידביק, וגם ישתלב?
תודה רבה.
עדי,תודה
שאלה של טעם.
אי אפשר להכין בלי ביצים :|
מעדכנת שהעוגה יצאה נהדרת והקינמון כל כך מוסיף.
אגב, אין לי מושג מאיפה הבאתי את הצימוקים קודם, זו כבר פעם שניה שאני קוראת אצלך במתכון רכיבים שלא כתבת.
(בסוף גם שזיפים וגם חמוציות).
תודה ושבת שלום.
עדי תודה רבה
אחותי האהובה,
הכנתי את העוגה לאורחים שהגיעו (המחותנים החדשים) אבל הם הביאו איתם עוגה אחרת שאותה אכלנו :?
עכשיו, כשהם הלכו, נשארתי עם העוגה אבל נזכרתי שבלהט ההתרגשות של ארוחת הערב והזוג הצעיר, והמחותנים וכל הבוג'רס – שכחתי לשפוך סירופ על העוגה.
האם ניתן לשפוך סירופ על עוגה קרה? (לא נראה לי :eek: )
אז מה את מציעה במקום?
אוהבת אותך מלא. נדבר מחר.
הי איריסקה
ברור שאפשר לצקת סירופ גם אחרי התרגשות.
סירופ חם על עוגה קרה וסירופ קר על עוגה חמה.זה בדרך כלל,אבל יש יוצאים מהכלל.
בקיצור, תכיני סירופ חם וצקי על העוגה.
תעדכני איך יצא ואם לא היזבלת בינתיים.
שלך,באהבה.
בס"ד
לפיגוש היקרה
האם ניתן להשתמש בשיזיפים טריים ולא מיובשים אם כן באיזה כמות עכשיו זה בעונה ויש לי הרבה במקרר.
תודה, וכרגיל המתכונים שלך משגעים
המשך יום טוב
להכין כפי שרשום.יש עוגות פירות טריים חפשו:עוגות פירות.
המשך טעים ביחד. ערב טוב.
בס"ד
לפיגוש היקרה
הכנתי עם שיזיפים טריים וחמוציות ויצא חבלללללללללל על הזמן נשארו רק 2 חתיכות המשך אחלה יום ותמשיכי עם המתכונים המשגעים והמוצלחים שלך
ביי
הי ליאורה,
בוודאי שאמשיך להכין ולשתף,כיף לקבל את התגובות שלך.
תודה רבה.
היי פירגה ט"ו בשבט מתקרב עוגה זו נראית 100,אני עושה אותה
אז חג בחירות שמח
רחלי
;) ;)
לא ;) לשכוח לשתף
ערב טוב רחלי
הכנתי לשבת ויצא מדהים! השינוי היחיד היה שבמקום דבש השתמשתי בדבש תמרים.
תודה על המתכון!
עוגה בהחלט מומלצת
ליזי בקר טוב
תודה על המחמאות לעוגה.
לבריאות ובאהבה.
סיימתי להכין ולא רשום טמפרטורה חשמל.
בתנור רגיל תמיד 175. תכיני כמו שאת מכינה את העוגות הבחושות שלך.
