נישנוש טעים
מצרכים:
2 כוסות אורז
4 כפות שמן
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס סילאן
כפית גדושה קינמון
4 כוסות מים רותחים
אופן הכנה:
מחממים שמן ואורז כדקה בבחישה
מוסיפים את הסוכר והסילאן וממשיכים לבחוש מספר שניות עד שמשחים.
מוסיפים את המים הרותחים והקינמון
כשרותח מנמיכים ללהבה הכי קטנה ומבשלים 20 דקות
במהלך הבישול הסיר מכוסה כל הזמן הרמטי.
מגישים עם שמנת,יוגורט וזילופי סילאן מעל
(מי שרוצה יכול להוסיף לאורז בשלב של הטיגון קצת צימוקים או שקדים)
תהנו
באיזה סוג של אורז עדיף להשתמש בסמטי, עגול, או אחר? :x
חוץ מעגול כל אורז מתאים
אורז מלא מתאים?
אני לא מכינה עם מלא אבל אולי רשום על גבי האריזה את אופן ההכנה,ואז את יכולה להכין כפי שרשום. לדעתי זה אופן הכנה שונה בגלל שהאורז הרבה יותר קשה.
אני מדמיינת לי את הטעםםםם
אהבתי !
נכון,אפשר לדמיין :lol:
תודה
ולא צריך מלח?
את חושבת שיתאים מלח?
יש אורז מתוק שאכלו בקיבוצים אבל הוא ממש רך ונוזלי יש לך מתכון?
ריקי יש באתר אורז מתוק עם חלב/שמנת מתוקה
מצאתי, מעולה ממש תודה גם על המענה המהיר. אתר מדהים וטעים!!!!!!!!!!!!
ריקי לבריאות.תכיני ותהני
תודה על המחמאות לאתר :lol:
הולכת להכין, שאלה האם אוכלים את האורז חם או קר? תודה
אורה,תאכלי קר,תאכלי חם ותבחרי :lol: מה שטעים לך יותר.
ריח הקינמון והסוכר השרוף (קרמל) הגיע עד כאן ועלה מהצג.
התעלפתי מעונג.
תודה לפירגה
בכיף ורד
הכנתי את האורז למסיבת הפתעה בערב שבת והוא התקבל בהתלהבות. אנשים מאוד נהנו ממנו, אבל אני לא הייתי לגמרי מרוצה.
כי בצילום שלך האורז נראה כאילו נאפה זמן רב בתנור וקיבל מעין עטיפת קרנצ'יות.
בבישול , לפי הוראותיך יצא מאוד טעם, אבל לא הייתה שום קרנצ'יות.
אז איך עושים זאת שיצא כמו בצילום שלך?
בתודה, ורד
ורד הי
כדי לקבל אורז קראנצ'י כמו בתנונה תעבירי לתבנית .
פה צריך מאד להזהר,כי דקה מעבר למה שצריך לקראנצ'יות תקבלי מירקם קשה ולא נעים לאכילה.
אז לשיקולך . אפיה בחום 175 עד שמקבל קראנצ'יות. לבדוק כל מספר דקות.
בהצלחה
פירגה שלם,
ברגעים אלו אני מכינה א האורז המתוק…
רציתי לשאול לגבי צורת ההגשה- האם שמנת חמוצה או מתוקה מעל?
אור הי חמודה
שמנת חמוצה.
תודה רבה על התשובה המהירה!!
: