לא להיבהל מכמות הבצל . זה בדיוק מה שצריך בשביל לקבל ארומה נהדרת וטעם של עוד.
המתכון זכור לי מימי סבותי .נוסטלגי בן עשרות שנים…….שידרגתי את התיבול. לדעתי פעם זה היה רק מלח ופלפל שחור וה"סוד" היה בטיגון ארוך של הבצל על להבה קטנה מאד, עד שהופך לצבע חום יפה.
מצרכים לכדורי הבשר:
1/2 קילו בשר בקר
2 כפות קמח רגיל
2 ביצים
כוס אטריות קצרות מאד ודקיקות מאד
בצל קטן מגורר
מלח,פלפל שחור,קינמון, כמון וכורכום
לערבב ולהשאיר בצד עד להכנת הרוטב<
הכנת הרוטב:
6 כפות שמן
3 בצלים מגוררים גס
בצל אחד קצוץ
לטגן בשמן את כל הבצלים על להבה קטנה מאד הרבה זמן עד שהבצל הופך להיות חום. חובה מדי פעם לערבב שהתחתית לא תישרף. שרוף זה לא טעים,אז זהירות.
כשהבצל מוכן :
להוסיף:
גזר גדול מקולף חתוך לעיגולים – את הגזר אפשר לטגן בשלב האחרון של טיגון הבצל (כדקה)
8 כוסות מים רותחים.
כף אבקת מרק עוף, מעט מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום, קינמון , כפית פפריקה מתוקה, אפשר גם קצת חריפה
להרתיח. לטעום ולשפר טעמים.
כשהמים רותחים ומתובלים להכין כדורים ולהניח בזהירות בסיר.
לבשל שעתיים על להבה הכי קטנה כשהסיר מכוסה.
לטעום במהלך הבישול ואם צריך שוב משפרים את הטעם.
תהנו.
אטריות דקיקות וקצרות:
שלום פירגה יקרה,
לא הבנתי אם את האיטריות מוסיפים לעיסת הקציצות ואם כן האם לאחר בישול או כפי שהן?כמו כן רציתי לשאול האם אפשר במקום קינמון להוסיף שום כתוש(לא אוהבים אצלי שילוב של טעם הקינמון עם בשר)
מאחלת לך שבוע נפלא,
רותי :lol:
כן רותי,לערבב את האטריות עם עיסת הבשר בלי לבשל אותם תחילה .
הם יתבשלו ביחד בקציצות בתוך הרוטב.
ברור שאפשר להכין עם שום.אין בעיה.
בהצלחה ותהנו
האם צריך לבשל את האטריות הדקות לפני שמוסיפים לבשר?
שיר ,לא לבשל.
וואי, וואי, וואי, פירגה שתהיי לי בריאה. מחר אני הולכת לבשל את הקציצות האלה לנכדות שלי שמגיעות לאחר הגן ובית הספר. את פשוט לא מתארת לעצמך איזה זיכרון יש לי מהקציצות האלה מבית אמא. אף פעם לא ידעתי שאפשר לדמיין רייח, אבל אני ממש מריחה את התבשיל כאילו אני בבית ספר יסודי ומגיעה לחדר המדרגות המריח מהתבשיל הזה. תודה, תודה, תודה…….כרגיל, אין כמוך.
רחל יקרה,זה ממש כך.הריח משגע .הוא מלווה אותי עשרות שנים.
אי אפשר לפספס אותו, אפילו בין מאות מתכונים וריחות שונים.
תפנקי את הנכדות ותהנו.
האם ניתן להמיר את האיטריות בפירורי לחם? יש לנו בררן קטן בבית שלא אוהב חתיכות ארוכות באוכל שלו גם אם זה איטריות….
שאלה נוספת – האם ניתן לוותר על הקינמון?
המון תודה
הכי פשוט להכין כל מתכון שיש לך , שאת מכינה בבית לפי טעמך.
בהצלחה
וואי, איך באת לי טוב עכשיו עם זה!!!!!
ברור שהולכת להכין היום. כבר מפשירה בשר…
מתכון נפלא וטעים! :lol:
אילניתי תודה
פירגה יקרה,
אני מבינה שיש כאן עוד אחת בשם רותי, חחחח
נראה נפלא, אפשר לקבל אלי צלחת לארוחת צהריים במשרד? חחחח
האם כמות הבצל לא מוגזם? לא מרגישים?
אני מבינה שגם צריך לגרד (מה עם הוצאת המים? ) + וגם קצוץ?
יום נפלא
:lol:
רותי ;) כמה שיותר רותיות יותר טוב.
הרוטב הוא רוטב בצל כבד יש המון בצל גם מגורר וקצוץ. להיפך,מוסיפים עוד מים ולא מוציאים.מרגישים טעים ומיוחד.
יום נפלא
תודה!
:P
when all ready, what do u suggest should accompany this dish?
ממליצה על אורז לבן או פירה רך וכמובן ירקות מאודים בצד כמו ברוקולי למשל או אספרגוס.
בוקר טוב יקירה,
הכנתי את הקציצות אתמול, מיד עם קבלת המתכון, יצא מ ד ה י ם!!!!!!!!!!!ללקק את האצבעות!!!! ;) :lol:
נואל,איזה כיף לי לקרוא שטעים לכם. ידעתי שמי שיכין יהנה עד בלי די.
תודה רבה לך
היי פירגה, כרגע הקציצות על האש טעם וריח נהדרים רציתי להוסיף איזה ירק לתוספת חוץ מאורז שהכנתי כמובן, את חושבת שאפשר להוסיף לסיר הקציצות אפונה או שעועית ירוקה למשל או שעדיף לבשל תוספת בנפרד? :lol:
רונית , אני לא יודעת. אם תוסיפי תעדכני איך יצא.תודה.
היי פירגה, הוספתי אפונה לקראת סוף הבישול, יצא מצוין :lol: בכלל קיבלתי מחמאות על הקציצות כל הכבוד על המתכונים המצוינים :cool:
נפלא רונית
המשך יום טעים
תודה שחזרת לשתף אותי
פירגה שלום, האם ניתן להקפיא את הקציצות? תודה ותמשיכי להעביר לנו את המתכונים הנפלאים שלך!
מורן,אני לא בטוחה לגבי הקפאה.צריך לנסות להקפיא אחת ולבדוק.
המשך טעים ושבת שלום
היי במקום איטריות את ממליצה על משהו אחר שאפשר לשים?! פירורי לחם זה גם ייצא טוב?!
יונית הי
בלי האטריות זה כמו כל מתכון רגיל.את יכולה להכין אפילו ממתכון רגיל שלך.
בהצלחה
יש לי אטריות ארוכות של ספגטי אני אוכל לשבור אותם לחתיכות קטנות במקום אטריות דקות קטנות?!
תנסי לרסק אותם במג'ימיקס עם להב הסכין ה ח ד ה שיהיו ממש קטנטנות.
לא יודעת מה לעשות איתך פירגה ;)
כל פעם נדמה לי שהנה מצאתי את המתכון הכי ה :lol:
את הקציצות הכי ה :lol:
את המאפה הכי ה :lol:
את העוגה הכי ה :lol:
ובסוף…בסוף אני מגלה עוד תבשיל שעושה מחבואים במקרר כי כל אחד כאן רוצה שזה ישאר שלו
זה היה ברור שהתכון הזה היה מעולה ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ברבורה יקרה ערב טוב
לדעתי יש בינינו כבר טלפתית מתכונים .
בלילה אני מרגישה שזה המתכון שאני צריכה להעלות לאתר כדי שכולם יהיו מרוצים. עובדת עליו ומוסיפה אותו.
והנה התודה באה היום ממך.איזה כיף. :lol:
ו……ברור שהבנתי ;) מעולה, זה הציון הסופי. לא יכולתי לשאוף ליותר מזה. חלומי.
שולחת חיבוק מכל הלב
אחרי יום שלם של התלבטויות -ידעתי שאיך שהוא אני אמצה אצלך פתרון מה לבשל למחר יום שישי . במיוחד שאין לי זמן לקניות וצריכה להתארגן עם מה שיש. יש חצי קילו בשר טחון ויש בצל אטריות אקנה מחר בדרך לעבודה. מקווה שיש מספיק תפוחי אדמה לפירה אם לא נעשה גם וגם אורז איש איש וטעמו. עם סלט
רציתי שינוי ואצלך תמיד אני מוצאת מה שחשוב שאת נותנת לי מתכונים ממה שיש בבית ואני לא חייבת לקנות חומרים מיוחדים. תודה שבאת לשולחננו ביום שישי, מקווה באמת שכולם יהיו מרוצים מהשינוי.
בצד יהיו שניצלים לבררנים.
מי שלא יטעם יפסיד.
תודה ושבת שלום
סימה,אני בטוחה כל מה שתכיני יהיה נהדר וטעים מאד וכולם יהיו מרוצים
שבת שלום ונפלא לכולכם
סיימתי…הריח במטבח משגע…מקווה שכולם יתלהבו כמוני. תודה פירגה.
חזרתי מאוחר מהעבודה וכבר אין לי אנרגיות לעשות גם עוגה…אז עד הפעם הבאה שבת שלום ותודה על השיתוף :lol:
סימה כיף לכם.אני בטוחה שיצא פצצה.
תהנו ושבת שלום לכולכם
האם אפשרי להכין עם בשר עוף טחון ולא בשר בקר?
תודה..
לא ניסיתי במתכון הזה.בעקרון,אפשר.
פירגה היקרה, אתמול ניסתי את הקציצות האלה "יצאתי" מהריבוע של המתכון הרגיל עם פטרוזיליה ושום,
הריח היה נפלא והטיבול נפלא.
עשית חידוש מרענן בגיוון – אקבל היום תגובות מהילדים .
תודה
יעל,יופי שהכנת את הקציצות הטעימות.מקווה שכולכם תאהבו אותם.
עדכני אותי,תודה
אז לשם שינוי, הפעם היה לי הכל, כי זה בגדול מתבסס על בצל, וזה נראה טעים… בעלי אומר שהקציצות טעימות מאוד. נראה מה יאמרו הילדים
הדס, נקווה שכולם יהנו
שבוע טוב
אליפות, פשוט אליפות, כמה פשוט וכמה טעים…. כולם אכלו ונהנו, וגם אני פשוט אליפות…. אין עלייך. :lol:
את אליפות.חהחהחהחהחהחה. תודה לך
תמשיכי להכין ושכולם יתמוגגו,איזה כיף.
כמה זמן זה הרבה זמן (בערך) עד שהבצל נהיה חום?
פשוט להמשיך לטגן ולבחוש וכבר רואים את הצבע
היי פירגה, הכנתי היום את הכדורים האלה, ולמרות שהוספתי גם 200 גר' עוף טחון יצא טעים מאוד ואוורירי. קצת חששתי בהתחלה שהכדורים יהיו קשים מדי בגלל האטריות והקמח, אבל החלטתי שאני סומכת עלייך לגמרי ואכן יצא מצוין. בפעם הבאה אולי אוסיף גם קצת שום. אז תודה וחג שמח. :lol:
סמדר,אני מאושרת שיצא משודרג טעים . כיף שאת סומכת עלי ושבאמת יוצא מושלם.
לבריאות וחג אורים שמח
ii live in canada and found your blog 3 days ago,
since then i made 3 cakes and tommorow ill make the meat balls.
thank you so much! now you have a fan from canada!!! (originaly from haifa,israel)
keep up with the perfact job!
katrina
בקר טוב קנדה
בקר טוב קטרינה יקרה
ברוכה הבאה לאתר שלי. מאחלת לך שכל מה שתכיני ממנו יצליח ויהיה לכם טעים.
המשך יום נפלא,ממני פירגה.
היי פירגה,
תערובת הבשר יוצאת לי רכה מאוד שאני עושה כדורים זה תקין?! או להוסיף משהו?
פשוט מאד.לשים כדור אחד ברוטב ולראות אם הוא נשאר שלם ויפה.
במידה והכדור מתפרק או רך מדי להוסיף לתערובת הבשר קצת קמח מצה/פירורי לחם
בהצלחה
מעולה תודה רבה, הכנתי את המתכון הזה לפני יותר משנה ולא זכרתי אם התערובת אמורה להיות כ"כ רכה. מחכה לשבת כבר!!! :P שבת שלום
כרמית,שבת שלום.
טעים בטירוף הוספתי גם מעט שקדים כתושים חבל עלהזמן תודה
:lol: :lol:
עידית,לבריאות
באהבה ושבת שלום לכם.
אשמח לדעת מה הכמות שצריך לשים מהתבלינים קינמון, כמון , כורכום
וגם כמה מלח ופלפל.
אשמח לקבל תשובה.
שמים מעט וכל הזמן טועמים על שמגיעים לטעם .כל אחד וטעמו האישי.
המתכון נשמע מעולה!!!
האם אפשר לגוון ולקחת קציצות שלך ממתכון שלך לרוטב הזה?
דבר שני צריך לכסות את הסיר שמטגנים את הבצל?
תודה !
לא לסגור את המכסה. לערבב מדי פעם כפי שרשום.
את יכולה לעשות כרצונך לגבי הרטבים.
תודה רבה!
טעים ! טעים! טעים ! :lol:
הכנתי את הרוטב המדהים הזה עם הקציצות בשר חריפות ויצא טעם מהמם.
נהדר.
תודה על השיתוף.
המשך טעים.
היי,
שאלה בקשר לקציצות,בבקשה:
האם יש צורך ללוש את הבשר הטחון ,
לפני שמתבלים אותו יוצרים ממנו קציצות?
זכור לי שפעם אמרו לי ,שרצוי ללוש את הבשר הטחון כשהוא בקערה,
בכדי להבטיח שהקציצות לא יתפרקו.
רויטל,להכין כפי שרשום.
הכנתי היום לכבוד המשפחה שבאה אלי מחר,ערב שישי. יצא מעולה.אני והילדים לא יכולנו להתאפק וטעמנו ביחד קציצה אחת, כל אחד ביס. תודה רבה לך ! :lol:
אפרת,
תודה רבה על ההמלצה ושמחתי מאד שטעים לכולכם.
לבריאות.
היי פירגה – 8 כוסות מיים זה לא הרבה מידי. זה לא יוצא כמו מרק והאם אפשר להקטין את כמות המים? ואם כן לכמה ?
האטריות סופחות הרבה מים.
לגבי כדורי הבשר צריך שהאטריות יהיו מבושלות? הם בתוך כדורי הבשר? תודה
שלום,
את האטריות ל א לבשל .
הם יתבשלו בתוך הקציצות בתוך הרוטב.
תהנו ושבת שלום
שנים שאני מנסה לשחזר את הכדורי בשר של סבתי ללא הצלחה והנה בזכותך מצאתי והתענגתי תודה על המתכון!!!
ליאורה יקרה,אפילו טיפה בים,ברגע שאני מצליחה לשחזר לכם מתכונים נוסטלגיים כולי אושר,הנאה וסיפוק.
תמשיכי להכין כי באמת זה מתכון שלא נשכח שנים והריחות שלו מלווים אותי בזמן.
חיבוק..
בוקר טוב פירגה,מה שלומך?
למרות שהכנתי את המתכון הזה מזמן מזמן,אני רוצה שוב להכין מחר ויש לי כמה שאלות בבקשה:
1. רשום שצריך לטגן בצל מגורד+קצוץ – הבנתי נכון? למה לא הכל מגורד או למה לא הכל קצוץ? מעניין….
2. בעיסת הבשר, לא מוזכר פטרוזיליה / כוסברה – אין צורך?
3. יש לי בשר טחון מעורב – בקר+שווארמה – מתאים?
תודה רבה מראש על עזרתך
איך מזג האויר בראש פינה?
כאן במרכז סופה
רותי,ממש לא חובה להיצמד למתכון,אפשר להכין את הבצל כמו שאת רגילה.
אפשר להוסיף עשבי תיבול אם את רגילה.
המתכון ככה במקור אבל אפשר לשנות.
לגבי סוגי הבשר,שוב,לטעמך.
אגב, אני במרכז רק במקור מראש-פנה ;) :lol:
תודה!
מהיכן את במרכז? אם מותר לשאול?
פירגה
שלחתי לך מזמן תגובה ומשום מה,שמתי לב שזה לא נשלח,וזה נעלם…מוזר
תודה רבה על עזרתך
אין לי בעיה להכין את הבצל כפי שכתבת, אבל מה זה "מוסיף" בדרך הזאת, שואלת כדי ללמוד יותר….
מהיכן את במרכז אם מותר לשאול?
הי רותי,במתכוני נוסטלגיה אני בד"כ מכינה כפי שכתוב וזה מתכונים בני עשרות שנים,אז אני לא משנה כלום .
כנראה שיש הבדל בבישול ואפילו בטעם,תנסי.