היא לא קרה. היא אפויה. נהדרת ומיוחדת.
מצרכים:
תבנית מרובעת 27X27 משומנת
200 גרם מרגרינה רכה/חמאה
2 כפות אבקת סוכר/סוכר
1/2 2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/3 כוס מים או נוזל אחר
300 גרם שוקולדצ'יפס לבן (שקית)
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס מים רותחים
50 גרם מרגרינה/חמאה רכה
כף קמח
3 חלמונים
3 חלבונים
כף ליקר – לא חובה
מכינים את הבצק בקערה:
200 ג' מרגרינה רכה , 1/2 2 כוסות קמח , 1/2 כפית אבקת אפיה , 1/3 כוס מים , 2 כפות אבקת סוכר או סוכר לשים לבצק נעים וחלק. אם הבצק לא מתגבש,תוסיפו כפית מים נוספת ותלושו שוב.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.חלק אחד שוטחים בתבנית מרובעת לא גדולה –משומנת
מהחלק השני מכינים כדורים קטנים בגודל אגוז ומקפיאים (הם ישמשו לגירור)
מחממים מ ר א ש תנור לחום 175 ואופים את הבצק שבתבנית 7 דקות .מוציאים מהתנור ו מ ק ר ר י ם. הבצק כמובן אפוי ר ק חלקית.
הכנת המלית:
בסיר קטן ממיסים תוך בחישה מתמדת את כל השוקולד הלבן עם 1/2 כוס המים הרותחים +1/4 כוס מהסוכר
ממשיכים לבחוש עד שכמעט כל ה"סרטים" הלבנים מהשוקולד המומס נעלמים.
מוסיפים לסיר את המרגרינה (50 גרם) וממיסים אותה בבחישה. מוסיפים את הליקר.
מ ק ר ר י ם . כל פעם בוחשים כדי שיתקרר יותר מהר.
מקציפים במיקסר את 3 החלבונים+1/4 כוס סוכר ומוסיפים לאט את החלמונים מבלי "לשבור" את הקצף. מוסיפים כף גדושה קמח ומערבבים לאט לתוך הקצף.
מבליעים את הקצף כף אחרי כף בתוך השוקולד שהתקרר. כל הזמן בוחשים בעדינות רבה.
יוצקים את השוקולד על הבצק ומגררים מעליו את כ ד ו ר י הבצק ששמרנו בפריזר. לא חובה לגרר את כל הבצק. אני לא אוהבת שהשכבה עבה מדי ומגררת רק חצי מהכמות. (אני מגררת במגררת ה ע ב ה)
ממשיכים לאפות את כל העוגה עוד 50 דקות.
כיוון שהעוגה אפויה,ניתן לקחת אותה לטיול,פיקניק וכו'….
רותה מהאתר טעים ללא גלוטן התאימה את העוגה עם מצרכים בהתאם.
לקישור ללא גלוטן:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1895708&r=1
תהנו
בוקר טוב,
נראה מבטיח,
בא לי לעשות אותה כעת, האם ניתן לערבב גם שוקוציפס רגיל (אין לי כרגע לבן) האם זה יפגום בטעם?
מליסנדה יקרה
במקור את מכירה את העוגה הזו כמוס שוקולד פירורים אפויה.
את בהחלט יכולה לשלב שוקולדים.
תהני.היא מדהימה
שבת שלום
איך העוגה צריכה להיות בפנים יבשה או לחה?וכל הפירורים למעלה התחברו לבצק אחד מה עושים
יעל העוגה לחה לגמרי.למעלה הכל מתאחד והפירורים זה לא ממש פירורים (ראי בתמונה)
לא יצא לך טוב?
עדין לא הוצאתי מהתנור השאלה איך אדע מתי להוציא
הכל רשום במתכון
פירגה יש לי רק חבילת טוב טעם אחת.במה אפשר להחליף את זו שבמילוי?
רונית,סליחה איפה יש פה גבינה?
סורי,זה מה שקורה כשמסתכלים על כמה מתכונים שלך בבת אחת.
התכוונתי לעוגת גבינה קראנץ סילאן שוקולד ב
http://pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגות-גבינה-אפויות-במגוון-טעמים/קראנץ-טוב-טעם-סילאן-שוקולד-לבן-ושקדים
נראת נהדרת ומושלמת.
:lol:
תודה ושבת שלום אילניתי
בוקר טוב ושבת שלום יקירה!
יש לי מס חבילות שוקולד לבן (חשבתי שאשתמש בהן-פעם)
האם ניתן למחזר אותן למתכון הזה?פולניה או לא.
כל טוב לך-תבורכי את מעוררת אותנו ליצירתיות שרדומה (אצלי לפחות)
לחג המתקרב מאחלת לך חג שמח וטעים.
הי אלה בקר טוב
בהחלט שאפשר להכין עם שוקולד לבן חבילות.
אני שמחה שאני השראה ועידוד להכניס אתכם למטבח ולהכין מטעמים.כה לחי ויישר כח ;) :lol:
שבת שלום, מדוע המילוי נראה בתמונה כעוגת תפוחים?
הי טובה
איפה בדיוק את רואה תפוחים? :eek:
זה שוקולד לבן.
אנא, הגדילי את התמונה וראי שוב.
תודה
שבת שלום
העוגה נראית מצוין כמובן שאכין אותה
שבת שלום ובהצלחה
תודה מקסימה
המשך יום פורה עם המון רעיונות לשבועות
בטח
שלום פרגה ממשיכים להקציף גם עמ החלמונים
סלוא, אחרי שמקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב .מוסיפים לאט את החלמונים ומקציפים כמובן לאט שהקצף לא יישבר.
פירגה היקרה, זה עוד מתכון מדהים שלך שהסבתי לללא גלוטן.(אם הפנייה למתכון המקורי שלך, כמובן)
תבורכי.
לכל המעוניינים. ללא גלוטן:
http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=2011679&r=1
חג שבועות שמח
רותה יקרה
בהזדמנות חגיגית זו שולחת לך חיבוק תודה ענק על שיתוף הפעולה.
הקישור שלך נשאר בצד שמאל בדף הראשי. כל הקישורים הוסרו ע"י מנהל האתר שלי (הבן שלי) לפי שיקוליו.
כיוון שהוא מנהל את האתר אני משאירה לו את השיקולים שלא מאכזבים אף פעם.
לא פעם אני מפנה לקישור עם המלצה חמה לפגוש אשה מקסימה כמוך.
חג שמח ומתוק לכולכם. בריאות ואהבה
פירגה, כל הכבוד על ההשקעה המדהימה!
עוגת מוס השוקולד האפויה פשוט הצלחה מסחררת, ואני רוצה לנסות לאפות את העוגה הזאת (תאומת השוקולד) לחג.
אפשר להמיר אולי 2 כפות מהקמח (אולי צריך יותר?) לקקאו או שוקולית, כדי ליצור ניגודיות בין הבצק למוס?
אורית,לכי על זה.נראה שיצא מעולה שיהיה ניגוד צבעים.
חג שמח
היי פירגה,
מרוב הדיבורים על עוגת מוס שוקולד פירורים שלך, ערכתי חיפושים באתר ולא הצלחתי למצוא את המתכון.
האם תוכלי לשלוח לי קישור למתכון עוגת מוס שוקולד פירורים?
תודה,
דנה
דנה ערב טוב
עוגת מוס פירורים:
http://pirge.co.il/המלצת-היום/מתכון-עוגת-מוס-שוקולד-אפויה-לקטגוריה-ה
פירגה בוקר טוב,
הכנתי את העוגה הזו לשבת והיא יצאה ממש טעימה!!!
הייתי בטוחה שהיא תהיה ממש מתוקה בגלל השוקולד הלבן, אבל היא יצאה נימוחה וקלילה ו…. פשוט טובה!!!
שיהיה נמשך שבוע מקסים.
אודליה אני שמחה שהכנת, אהבת והמלצת.
שולחת חיבוק לשבוע נפלא
פירגה שכחתי לשאול, האם להכניס אותה למקרר? הכנתי אותה בשישי והשארתי בחוץ….
השאלה האם בחום של הקיץ עדיף להכניס אותה למקרר?
ואני חייבת להוסיף שהבאתי אותה לעבודה שהבנות יטעמו והן ממש אהבו אותה!!
אודליה לשמור במקרר.
שמחתי לקרוא שפינקת את הבנות בעבודה.
תמשיכי להכין ולפנק,זה כיף
היי פירגה,
רק עכשיו גיליתי את האתר – ומאוד אוהבת.
תשומת לב קטנה – שוקולד לבן הוא חלבי והעוגה מופיעה תחת קטגוריית "פרווה". האם ניתן להמיר בשוקולד מריר?
אם כן, איך לשמור על המתיקות? עוד סוכר או אולי שמנת מתוקה פרווה?
תודה רבה!
הי,לא יודעת לגבי שוקולד לבן פרווה.אברר אם יש פרווה.
בינתיים,להכין את עוגת מוס שוקולד אפויה ששם השוקולד מריר.
היי פירגה, בוקר טוב!
לאופנהיימר יש שוקולד צ'יפס לבן פרווה.
הכנתי ויצא מעולה.
תודה רבה!
קוש
קוש,תודה על המידע ותודה שחזרת לשתף