מאז שאני משלבת טחינה וסילאן במאכלים מתוקים ומלוחים,אני לא חוששת מנסיונות וטעמים חדשים.
כמובן שאביא אופציות שונות שיהיה טעים לכולם.
מצרכים והכנה:
קישואים נקיים ובלי קצוות חצויים לאורך ל-2 חלקים.
משמנים מחבת פסים ומניחים קודם על הצד הקמור ואחר כך על הצד הקעור ליצירת הפסים.
למי שאין מחבת פסים גם מחבת רגילה תעשה את העבודה.
קולים עד השחמה וריכוך . מפזרים מעט מלח גס,פלפל שחור וקצת טימין.
הכנת טחינה יוגורט וסילאן:
בכלי עמוק שמים:
כוס וחצי טחינה גולמית
1/2 כוס מים
מיכל יוגורט ביו
שן שום קצוצה
מיץ מלימון טרי סחוט
מלח
כפית סילאן
מערבלים במג'ימיקס או במוט חשמלי
טועמים. משפרים טעמים.
ניתן להוסיף:שום,מלח,סילאן,לימון כל אחד לפי טעם אישי
אופן הגשה:
מסדרים בצלחת ארוכה שורות חופפות של קישואים – כמו בתמונה
מזלפים סילאן ומעל טחינה
מקשטים בנענע/פטרוזיליה/צנובר קלוי/פפריקה חריפה (כל אחד וטעמו)
שידרוגים:
אפשר להשמיט את היוגורט ולהכין על בסיס מים בלבד
ניתן להשמיט את הסילאן
אפשר להגיש עם רוטב צ'זיקי
אפשר להכין עם רוטבי ירקות שונים
תהנו
יאמי
אחלה של שילוב טעמים :lol:
תודה מתוקה
ניראה מעולה, אני מאוד אוהבת טחינה
וניראה לי שילוב מנצח
תודה פירגה!
רחלי.ג.
בכיף רחלי
ינוסה היום! נראה מעולה :lol:
נראה מעולה! מעלה ריר בפה! הולכת להכין מחר דבר ראשון בבוקר…איזה שילוב של טעמים!
;)
שלום פירגה
אני חולת סכרת ורוצה להיגמל מגלוטן האם אפשר לקבל מתכונים ללא סוכר וגלוטן.
תודה מראש בטי!
בטי,תפני לאתר של רותה המקסימה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1895708&r=1
חיפשתי מתכון לסלט קל ומהיר,ורציתי לשלב בו קישואים כי היו לי הרבה במקרר.
הכנתי אותו עכשיו לערב,טעים ומהיר.
בדיוק מה שחיפשתי. :lol:
עדנה,נהדר. שמחתי לקרוא שהכנת ואהבת