d7a4d7a1d798d794 d7a7d795d79cd795d7a8d791d799 d79ed7a7d795d7a8d79ed79c1 1 800x600 - פסטה עם צ'יפס קולורבי מקורמל בצ'ילי

פסטה עם צ'יפס קולורבי מקורמל בצ'ילי

d7a4d7a1d798d794 d7a7d795d79cd795d7a8d791d799 d79ed7a7d795d7a8d79ed79c1 1 800x600 1 - פסטה עם צ'יפס קולורבי מקורמל בצ'ילי
נכון שהכנתם פסטה כ מ ע ט עם הכל? עם שפע ירקות בטעמים ובנגיעות של קטניות ופיצוחים ?
היום הכנתי משהו מחלומותי כדי לשמח את בעלי שאוהב מאד קולורבי.
פסטה עם מקלוני צ'יפס מקולורבי מקורמל.

תחילה מכינים את הרוטב לפסטה ואת מקלוני הקולורבי המקורמלים.

בשלב האחרון מכינים את הפסטה . את הפסטה אני רק מסננת ומערבבת עם כף טחינה גולמית.

מצרכים:
300 גרם פסטה פנה לפני בישול
אני מעדיפה את הפנה כי אז הרוטב נכנס לתוך הצינורות והעסיסיות רבה.
אבל אתם יכולים כל פסטה לטעמכם.

2 קולורבי

הכנת הרוטב:

מטגנים ב-4 כפות שמן בצל קצוץ+שן שום כתושה
מוסיפים לבצל:
2 כפות דבש
כף סילאן
3 כפות רוטב צ'ילי +פלפלון חריף
כף רוטב סויה
3 כפות עיטורי עגבניות/עגבניות מיובשות
מלח + קורט אבקת מרק עוף (לא חובה)
פלפל שחור
מוסיפים קצת מים עד למידת סמיכות סבירה ומערבבים.

הכנת צ'יפס קולורבי מקורמל:
מקלפים 2 קולורבי וחותכים פרוסות ארוכות כמו של צ'יפס
מחממים במחבת כף שמן רגיל (לא זית) ומוסיפים את המקלות.
מטגנים בבחישה עד שמזהיבים. מוסיפים למחבת כפית סוכר חום וממשיכים לקרמל עד שהמקלות מושחמים ומקבלים גוון אדמדם. סוגרים להבה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים כפית מיץ לימון טרי.
טועמים ומשפרים טעמים.

מבשלים את הפסטה,מסננים ומתבלים אותה בכף טחינה גולמית שתוסיף עוד ארומה נפלאה לכל העסק.

מחזירים את הפסטה לרוטב במחבת ומקפיצים בעזרת 2 כפות עץ.
כמובן שטועמים ומשבחים טעמים בעזרת התבלינים שרשומים.

הגשה: על צלחת הגשה גדולה או אישיות מערימים פסטה ומעל מקלוני צ'יפס קולורבי
בצד מגישים גבינת פרמז'ן מגוררת ואפשר גם קליפת לימון מגוררת.

"טיפ" מדליק
מי שלא אוהב קולורבי ו"נדלק" מהמתכון שלי, יכין עם מקלוני בטטה או ירק אחר.
תהנו

26 תגובות על “פסטה עם צ'יפס קולורבי מקורמל בצ'ילי

  1. אין גבול לדמיון הפורה שלך…
    כל הכבוד!!!
    אני אוהבת קולורבי אבל לעולם לא הייתי חושבת על השילוב הזה.
    תבורכי !!!!!!!!!!!! :lol:

    • נגה,תודה חמודה
      אני שמחה שאצלי זה נשלף באהבה ויש תמורה.
      אוהבת? נקרא ונראה טעים?
      אשמח אם תכיני שתשלחי אלי את חוות דעתך.
      תודה

  2. כל מה שאני שולפת מהמתכונים שלך.הם עשר כלם מתענגים.
    רציתי להבין מה זה איטריות פנה.אני יודעת את פרוש המלה פנה אבל אני לא מבינה את
    הקשר לפסטה
    בתודה
    ממני
    ד י נ ה :lol: :twisted:

  3. רעיון מגניב!! כמה זמן ה"ציפס" נשאר פריך? כלומר, כמה זמן מראש אפשר להכינו?

  4. smile smile נפלא smile smile רעיון נהדר להכנה תפוחי אדמה, בטטות, קישואים,חצילים smile smile מקורמלים עם פסטה smile smile תודה רבה smile smile כן יירבו ויעצימו כל מחשבותייך כרימון smile smile smile סוף שבוע נפלאsmile smile smile smile

  5. עשיתי את העוגת לימון הורדתי קצת לימון
    שלא יהיה יותר מדי חמוץ בערב נטעם ואדווח לך
    זה פעם ראשונה שאני מכינה משהו באתר smile

  6. פירגה יקרה בוקר טוב!
    יצא נהדר, במקום קולורבי הכנתי עם בטטה והוספתי לרוטב מעט שמן שומשום.
    יישר כוח.
    זהר

  7. פירגה.. נשמע נהדר.. מריח עד לפה שזה מצויין smile אשמח להכין עם בטטות.. נשמע לי יאממממממממי smile
    יישר כוח smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *