מרשים וחגיגי נימוח ועסיסי בטעמים שקשה לשכוח.
לבצק:
חלמון ביצה (אין צורך בחלבון)
100 גרם חמאה ר כ ה
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
2 כפות אבקת סוכר
1/4 כוס חלב
לשים לבצק רך ונעים ואם צריך מוסיפים קמח. שמים שעה במקרר. (לא אופים את הבצק)
מכינים את האגסים:
8 אגסים מקולפים חתוכים לפרוסות דקות
4 כפות סילאן
1/2 כוס מים/יין/מיץ
כפית מיץ לימון
לבשל את האגסים עם יתר המצרכים במחבת עמוקה , על להבה קטנה בבחישה מספר דקות , עד שהאגסים יתקרמלו.
לקרר.
אחרי קירור לסנן. את הנוזלים לשמור בצד.
קרם שקדים מכינים במג'ימיקס:
3 ביצים
1 כוס סירופ מייפל או דבש
4 כפות אבקת סוכר
4 כפות חמאה רכה
קורט מלח
150 גרם שקדים מולבנים
לערבל הכל ביחד עם להב הסכין (לא מבשלים)
על הבצק ממלאים את קרם שקדים
מסדרים מעל הקרם את האגסים
אפשר לפזר מעל לאגסים עוד קצת שקדים מולבנים שלמים (2-3 כפות)
אופים 50 דקות בחום 175
אחרי האפייה מצמצמים את הנוזלים שנשארו מהאגסים ויוצקים בכף את הסירופ מעל לעוגה.
תהנו
כמו תמיד פגז!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
את מקסימה " שאפו"
שאלה קטנה מה אפשר חוץ מאגסים?
תודה ושבוע טוב
בברכה טובה :lol:
לא לשנות דבר ותודה על המחמאות
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!
זה ממש נפלא
פשש נראה סוף הדרך
יאמי :lol:
תודה אילינוש
היי פירגה..
כמה שאלות,באיזה גודל של תבנית כדאי להשתמש??
אם אין מג'ימיקס אפשר לעשות במשהו אחר??מיקסר??
אגסים משימורים זה גם יכול להיות טוב???
חוצמזה אין כמוך!!!את מפתיעה כל פעם מחדש וזה ממש כייף לקבל מתכונים חדשים מרעננים וטעימים…
מור בקר טוב
צריך לכתוש את השקדים אולי יש לך בלנדר?
אגסים טריים ולא שימורים
תבנית 26
בהצלחה והמשך טעים
נשמע פיגוז!! ינוסה בקרוב
יעל באהבה
פירגוש, עכשיו שאני מתעמקת יש לי שאלה: את אומרת לאפות לגמרי את התחתית ואחרי ששמים את המילוי והציפוי לאפות עוד 50 דקות??
סבבה
סבבהבבי
יעל מתוקה
לא אופים את הבצק ואופים הכל ביחד.
תודה ובהצלחה
איך מקבלים שקדים מולבנים? האם חולטים אותם קודם?
אילנית קונים אותם מוכנים בסופר במשקל בטבע עדן, או בשקית במדף של הפיצוחים.
שלום פירגה. שתי שאלות- האם אפית בתבנית של פאי או בתבנית מתפרקת כמו של עוגה? והאם יש אפשרות להפוך את העוגה לפרווה? תודה רבה.
את יכולה לאפות באיזו תבנית שאת רוצה אבל עדיף פאי מתפרקת. לא הפכתי לפרווה.
אפשר להפוך לפרווה
ע"י ריצ' פרווה, או מיץ.
באתר של קרין גורן יש המרות למוצרים חלביים .
בהצלחה :lol:
היי פירגה
העוגה נראית מרשימה וטעימה.אני רגילה להכין קרם שקדים עם שקדים טחונים,האם אפשר להכין עם שקדים טחונים או שצריך שקדים מולבנים והאם הם נטחנים לגמרי כשמערבבים הכל יחד בבת אחת?
תודה מראש ותודה על המתכון המעניין(דרך אגב קבלתי מחמאות על חיתוכיות הקינמון שלך ממישהי שפתחה את הצנצנת וטעמה ,נשנשה מהם והיה לה מאוד טעים)
ניצה
ניצה שלום
במג'ימיקס נטחן היטב.
אשמח למחמאות על המתכון של החיתוכיות קינמון במתכון עצמו , כדי שכולנו נראה במה מדובר.
כמובן,אם יש לך זמן ובא לך,שום דבר לא חובה.
תודה רבה ובהצלחה
תודה פירגה
כבר החמאתי הגבתי על החיתוכיות הללו במתכון עצמו,פשוט נשארו שתי חיתוכיות אחרונות בצנצנת ומישהי באה וטעמה לבד מבלי שהצעתי(כי לא נעים להגיש שתים….) אז שתפתי.
שוב תודה ניצה
ניצה יקרה
שוב תודה רבה ותהנו
העוגה נראית טעימהההההה מאד ! מחר על הבוקר……
לגבי השקדים המולבנים – טיפ קטן : אלו הקנויים עוברים תהליך כימי – לא בריא במיוחד כדי "להלבין אותם" כלומר להשיל את קליפתם – שאינה מתעכלת ומכילה גם קצת ארסן … (רעל) לא בכמויות – אבל בכ"ז… אז….. מה שאני עושה זה קונה שקדים על המשקל – בעדן – שופכת עליהם מים רותחים – מכסה ל-10-15 דקות וצ'יק צ'ק הם משילים את קליפתם. בצביטה קלה , ויש לי שקדים מולבנים – בריאים..
בתיאבון =
ושתהייה לנו שבת של שלום – מגיע לנו ? לא ?!
תודה על הטיפ לשקדים
נפלאאאאאאא
בכייף!
העוגה עדיין בתנור – מתקררת ,מתה לתת כבר ביס…
ארעה לי תקלה קטנה – שכחתי את החמאה בקרם שקדים , נראה איך ייצא – אדווח לך…
שיטחתי את הבצק בתבנית והשארתי שוליים של 3 ס"מ מעל גובה הקרם – וקיפלתי פנימה . המראה מלבב- כמו קופסא ,,,,והסירופ המצומצם מלמעלה… יאמממיי,,,,נו – שתתקרר כבר
תודה על המתכונים והנסיונות שלך פירגה יקרה ! את חוסכת לנו המון "עוגמת נפש"
אשמח לשמוע אחרי שתטעמי איך יצא
תודה אילנה
פי ר ג ה !!!!!! :lol:
איזו עוגה !!!!!! :twisted:
בעלי שהוא "נאשר" לא קטן ומבין תרתי משמע בעוגות ציין (ואני מצטטת):
"זו אחת העוגות הכי טובות שאפית אי פעם "…. כמובן שנתתי לך את הקרדיט – פירגה יקרה !
מה שמגיע – מ ג י ע ! אגב- מאחר ששכחתי :| את החמאה בקרם – התוצאה הייתה בהחלט לא רעה …
ומה שהכי טוב – פחות משמינה … :P
מחכה לתועלות שנקבל מהאתר החדש
בהצלחה רבה – אישה יקרה !
אילנה,מסרי תודה מקרב לב לבעלך שאהב ופירגן
תמשיכי להכין מטעמים שכולם יהנו,זה כיף
לבריאות
אכן – הכל בחיים זה כייף! בלי זה – אין כלום !
ותראי את הגשם של הברכה שהיגיע היום….
פירגה, הכנתי לקינוח ליל שבת- מעולה ביותר!! (הילדים פחות אהבו אבל המבוגרים ליקקו אצבעות)
הכנתי פרווה עם חלב סויה ומרגרינה- קבלי ח"ח על עוד מתכון מעולה
יעל,את נהדרת
תודה ענקית וחיבוק ענק
האם צריך לשים את טארט האגסים ושקדים במקרר??
עוגות פירות במקרר.
היי פירגה, נראה לך שהמתכון יעבוד עם תאנים?
אף פעם לא הכנתי מאפה תאנים. מסקרן.
הי פירגה,
שאלה טכנית אין לי מג'מיקס, אם אני אקנה את השקדים כבר מרוסקים ופשוט אערבב עם שאר המצרכים?
המון תודה
שירלי
שירלי,אפשר
:lol: :lol: עכשיו יצאה העוגה מהתנור, מ ד ה י מ ה וטעימה מאוד, איזה כף שיש אותך…תודה תודה רבה :lol: :lol:
תהנו נורית,הטורט באמת נהדר. תודה שאת איתי.
שבת נפלאה וטעימה לכם
מושלם כרגיל וטעים ברמות, פירגה יקרה
אורטלי,תודה על המחמאות.
תמשיכי להכין ולהנות