סברינה נהדרת
המתכון במחברות הישנות והנוסטלגיות מבית פירגה
להכין יום לפני ההגשה ולשמור במקרר – לא בפריזר . הסברינה אמורה להיות ספוגה בסירופ.
תבנית קפיץ עגולה משומנת מס' 24
המצרכים לעוגה:
5 ביצים גדולות
5 כפות מלאות סוכר
קורט מלח
5 כפות פירורי לחם (דק) ולא אחר ולפסח קמח מצות דק או מסונן פעמיים.
אופן הכנת העוגה:
מקציפים במיקסר את החלבונים עם קורט המלח והסוכר לקצף גבוה וגמיש ולא קשה
להוסיף בתנועות קיפול עדינות ביד את החלמונים ופירורי הלחם/קמח מצה ולשמור על נפח אחיד.
לצקת לתבנית ולאפות בחום 175 כ-20 דקות עד לצבע חום זהוב.
אופציות לרוטב מבושל:
1.
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
1/2 כוס יין מתוק
1/2 בקבוק תמצית רום – מקררים ויוצקים בעזרת כף רוטב ק ר על העוגה החמה
2.
1/2 1 כוסות מיץ תפוזים מתוק בטמפרטורת החדר , אפשר להוסיף כפית תמצית רום יוצקים על העוגה החמה מיד בצאתה מהתנור ובמידה והרוטב לא נספג יש לחורר את פני העוגה במזלג
לזרזף (לא למרוח) 3 כפות סירופ מייפל או ריבה מחוממת–באופן שווה על פני העוגה
לצנן את העוגה כשעה .
לצפות את העוגה ב- 2 כוסות פירות כמו:שימורי פירות מסוננים או בעונת התותים עדיף תותים שהושרו ב-3 כפות סוכר ו-2 כפות יין מתוק-לסנן
המצרכים לקרם וניל:
שמים במיקסר:
מיכל שמנת מתוקה —-אפשר להשתמש בשמנת פרווה
3/4 כוס חלב —אפשר לפרווה:חלב קוקוס
שקית שלמה אינסטנט פודינג וניל
מקציפים לקרם ומוסיפים אם רוצים ולא חובה,בערבול ובתנועות עטיפה כוס תותים חתוכים לחתיכות קטנות
מצפים את העוגה
תהנו
וואוו!!!!!!!
תאוה לחיך !!!!
:lol: :lol: :lol:
שרק נהנה
חג שמח נורית
פירגה יקרה!!!
מאחלת לך ולבני משפחתך חג שמח!!!
תמשיכי להלהיב את כולנו עם מתכונייך המרשימים והטעימים!!!! :lol:
באהבה שי לי.
חג שמח שי לי והמשך פעיל וטעים
איזה יופי
מגרה
חג שמח.
חג שמח אילניתוש
לכל המשפחה
חג שמח יקירה!
האם לדעתך ניתן להכין בתבניות האישיות ?
נראה לי חגיגי ומרשים.
המתכון העביר אותי 30שנה אחורהושטף אותי הנוסטלגיה.
תודה לך…………………..
אלה הי
נראה לי שכן. אבל לא להקפיא. שמרי במקרר.
כיף שיש נוסטלגיה שחוזרת ועוד כזו טעימה
חג שמח
חג שמח. אני רוצה להכין את הסברינה בעטרות נייר ולהקפיא. וכל פעם להוציא בודדים. מה דעתך? אפשרי?
יעל,אני זוכרת שמישהי פעם הכינה כמו שכתבת,אישית לא הכנתי ואין לי תשובה מספקת.
לגבי הקפאה אני ממש לא בטוחה.
:P לא ממליצה להכין בעטרות ניר כי זה ניצבק הניר במיוחד אחרי שאת מרטיבה עם הסירופ ממש לא מנסיון
חג שמח
פריגה חג שמח אני מאוד נהנת ולהזכר בעוגת הסברינה ממש החזרת אותי 35 שנים …זה היה ה..עוגת …רציתי לומר לך שאפשר להכין את העוגה ולשים בתוך תבניות שקעים מסילקון זה יוצא בקלות ואני חותכת מאמצע כמו שעושעם סנביץ לא עד הסוף ומכניסה את הקצפת וכל השאר שוב חג שמח וכל טוב לך שולה
שולה
מעולה
תודההההההההההה חג שמח
חג שמח פירגה
את לא מאמינה לאן החזרת אותי! למחוזות ילדותי בפרדס חנה,40 שנה, שם גדלתי, והעוגה הזו היתה גולת הכותרת באפיית עוגות ליום שישי.
כל יום את מפתיעה מחדש, המשיכי להפתיע!!!!!!
הרבה בריאות
רוחמה בקר טוב
שמחתי שעוררתי בך זכרונות ילדות.זו הייתה הכוונה.
מקווה שהעוגה תהפוך להיות עוגת בית גם על שולחנכם ותפתיע כל פעם מחדש
חג שמח
פירגה חג שמח שאלה לגבי העוגה המגרה הזאת אין לי פירורי לחם דקים אפשר קורנפלור או קמח?
ממש לא. יש עוגות אחרות דומות באינטרנט. את זו מכינים כמו שרשמתי.
חג שמח
טוב תודה נקנה מחר את פירורי הלחם הדקים יחכה עוד יום לא נורא ;) ;) ;)
אגב, אם יש לך ואת רוצה מאד להכין היום תכיני עם קמח מצות מסונן. זה מה שאני עושה בפסח.יוצא אחלה.
פירגה תודה הכנתי עם קמח מצה עכשיו האורחים ואנחנו כמובן אוכלים מהעוגה ממולץ ביותר עוגה טעימה מאוד רציתי למחשב להודות לך אבל את המחמאות אני קיבלתי ;) ;) ;) ;) ;)
אמא של סהר תודההההההההה שהקדשת זמן לבוא ולשתף אותי.
שתמיד תכיני מטעמים ותהנו
חג שמח
לפני שנות דור, כשהרווחתי משכורת ראשונה, רצתי לקונדיטוריה וזללתי – במו כספי – סברינה. טעמה עדיין נצור בבלוטות הטעם. בימים אלו יש נטייה להחזיר עטרה ליושנה ולהשיב לסברינה את מעמדה, אך שום סברינה לא תשווה, כמובן, לסברינה הנוסטלגית ההיא.
יש עמי מתכון לסברינה כביכול, למי שרוצה להתענג ללא מאמץ. לא זכור לי מקורו של המתכון…קדימה, לעבודה!
מכינים עוגה בחושה מגביע יוגורט, חצי כוס סוכר, 2 ביצים, שקית אבקת אפייה וכוס קמח. אופים בתבנית
פיירקס בינונית משומנת, בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.משך האפייה כ- 15 ד' , או עד שהעוגה מוזהבת.
מרתיחים כוס מים,כוס סוכר ומחצית בקבוקון תמצית רום.יוצקים על העוגה.
כשהעוגה מצוננת, מורחים עליה ריבה.
לבסוף, מקציפים שמנת מתוקה (2 קופסאות) ומורחים על העוגה.
הסברינה מאד מתוקה, וניתן להפחית מכמויות הסוכר, איש איש כמיטב הבנתו.
תודה ו המשך עשייה טעימה
תוספת – יש להקציף את השמנת המתוקה עם מספר כפות סוכר (לפי קיבולת הסוכר הפרטית)
בתמונה הקצפת רק במרכז? האם יש במקרה עוד תמונה של העוגה חתוכה?
תודה
נמצאה תמונה מארכיון התמונות שלי. בבקשה.
תודה רבה
נראית נהדרת, :lol: אנסה להכין עם פירורי לחם ללא גלוטן. אני מקווה שיצא טוב.
איחולי חג שמח ושנה טובה ומעולה.
רותה יקרה
בהצלחה וכמובן תעדכני אותי בתוצאה
בהצלחה וחג שמח
חג שמח פירגה
היכן אפשר למצוא מרשמים של קוקטילים וליקרים? :? :?
לא מכירה מתכוני ליקר/קוקטייל
חג סוכות שמח לך ולבני משפחתך ,
למה למה את עושה לי את זה……..עד ששמרתי על עצמי בגלל רצף החגים,
אני חולה על סברינה ופהההה אני נשברתי
אך איזה טעים……
הי אילנה
דואגת שיהיה פה טעים לכולנו.חהחהחהחהחה
תהני חמודה
ולקראת פסח (כן…….. ידוע שיש עוד זמן)
במקום פירורי לחם לשים קמח מצה, מ-ע-ו-ל-ה! כמו עם פירורי הלחם.
חג שמח!!!!!!
מלכה'לה בקר טוב
בפסח יש מתכון טעים עם קמח מצה.
חפשי בקטגוריה:חגים פסח
חג שמח וטעים
ידוע לך במקרה ש"הקישורים של אוגוסט" מצלמת את המתכונים שלך ומביאה אותם בבלוג שלה בתפוז?
לעניות דעתי,היא צריכה את אישורך.
וגם במקרה שכן,מספיק שתיתן קישור אליך ולא תצלם את כל המתכון.
נראה לי שזו הפרת זכויות יוצרים.
אין קל מזה, ויאללה ! יש רשומה תוך 10 דקות.
לאן הגענו?
אני בהלם. תודה.
איך יוצרים אתם קשר?
הי פירגה,
עברו כמה ימים, ולדעתי היא נבהלה,כי בקוביות קישורים למתכונים שלה כולם נעלמו.
אולי תוכלי לפחות למצוא שמות של מתכונים שלך ולהבין מזה מה היה.
הי א צילמה גם את המתכונים של ניקי.ב וגם אליה העברתי את הדיווח והיא כעסה מאד.
לדעתי היא התלוננה בתפוז, כי הגברת אוגוסט מיהרה להסיר את כל הצילומים בידיעה שהיא עשתה מעשה לא יפה.
חבל שלא שלחתי אליך קישור.אני אישית מאד נפגעתי.איך בן אדם רוכב על הצלחות של אחרים.
הקישור לבלוג שלה http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?pagenumber=1&FolderName=2181962&tagname=
מצטערת אם גרמתי לך עוגמת נפש. אבל כנראה מישהו אחר העמיד אותה על מקומה,אז שלפחות תוריד גם את כל קוביות התוכן.
שתהיה לך שנה טובה והרבה הצלחה
תודה רבה מקרב לב. עקבתי וראיתי שאכן, זה הסתדר.
שנה מתוקה לך
הי פירגה כן זה נכון פשוט תרשמי הקישורים של אוגוסט.
עכשיו מנהל האתר שלי מטפל זה .
תודה רבה לך. באמת מוזר והזוי למדי.
שאלה לשים את שני סוגי הנוזלים.או לבחירה או 1 או 2. :lol: אני יכין עם שמנת פרווה לקינוח לערב החג.
:lol:
תבחרי אחד.
שלום לך,ושנה טובה אני נהנת לקרוא את המתכונים שלך שרק בשבוע האחרון נתקלתי בהם יש לי שאלה אני לא מבינה גדולה במחשב רק ידע בסיסי בלבד האם אני יכולה להגיב למתכונים שלך או להוסיף ולספר לך או שזה מצריך יותר עדכונים וכניסה לפייסבוק מה שאני לא מעונינת כי גם אין לי זמן מיותר לזה אבל אני אוהבת לבשל ולאפות ובמיוחד דברים חדשים תודה אם תעני לי כתוגבה שמי רויטל מטבריה
עושים מה שרוצים ומרגישים. את לא מחוייבת לכלום.
המשך טעים ומהנה.
למה את מוסיפה פירורי לחם לסברינה?
הי גילי,זה מתכון טעים במיוחד בנוסטלגיה של המשפחה שלי.
צריך להכין ולראות אם אוהבים,אצלינו זה נזלל בהנאה גדולה.
לבריאות
מה אני יכולה לשים במקום פרורי לחם אם אני רוצה לפסח??? האם קמח מצה לעוגה אפשרי??
שלימדויל הי,
אפשר קמח מצה כמו בסברינה תותים. יוצא מ ע ו ל ה.
שבת שלום