מצרכים והכנה :
קילו דלעת חתוכה לפרוסות עבות (ללא הקליפה)
כף אבקת מרק בצל , אני שמתי אבקת מרק ירקות
4 כפות סוכר חום
כף דבש או סילאן
7 כפות שמן זית
כף חומץ
כף רוטב צ'ילי מתוק אפשר יותר
אפשר קורט קינמון ומעט פלפל שחור
מערבבים למשחה.
מורחים את העיסה על הדלעת ומניחים אותה בשכבה אחת על ניר אפיה בתבנית גדולה
אופים בחום גבוה 190-200 מעלות כ-30 דקות או עד שרכה וצבעונית . לא צריך להפוך.
לכמות גדולה להכפיל כמויות . ניתן לפזר שומשום ב-10 דקות האחרונות.
תהנו
פירגה שלום
בד"כ אני מכינה דלעת עם בטטה ומעל שומשום – יוצא מעולה.
נראה טעים מאד. אכין לשבת :lol: .
באמת מעולה.
תהנו וסופ"ש נפלא וטעים
תודה על הטיפ, נשמע טוב, אנסה :P
נראת טעימה מאוד!
אהבתי
באהבה דליוש
הקטנה שלי מתה על דלעת, ניסיתי ויצא מדהים..
יעל
תודה לך וכיף שהקטנה אהבה.
מחר אביא לכם מתכון לפשטידת דלעת.
פירגה צהריים טובים.
טעים טעים . לא היפסקתי לאכול.
תודה.
הי שי
גם אני.חהחהחהחהחה תודה על השיתוף
נראה מצוין!!!!
:lol:
חן חן קרן אור
שבת שלום
:?
נמצאת בחו"ל ומתקרב חג ההלואין עם מתכוני הדלעת, ומתכוונת להכנים. הכנתי מספר תבשילים וקצרו הצלחה רבה מיודעי ומביני אוכל.
תודה רבה.
הי ציפי
כמה שדלעת יכולה להיות טעימה.מי שלא יודע חייב לנסות.
תמשיכי להכין ולפנק את כולם.
חג שמח לכם בחו"ל.
הולכת להכין עכשו. ולפי התגובות אני בטוחה שלא אתאכזב.שבת שלום :x
אני מניחה שהקליפה הוסרה….נכון?
הי אילנה
כן חמודה הקליפה הוסרה.
מכינה?
בקרוב
:lol:
תוספת "עוגתית" מעולה, תודה רבה!
בכיף
בוקר טוב פירגה
יש לי 2 דלורית בבית, אפשר גם איתם להכין המתכון?
תודה
למה לא,אפשר , רק שימי לב לזמן האפיה. לדעתי הדלורית צריכה יותר זמן אפייה.
פשוט לשים לב.
בהצלחה ותהנו.
תלוי גודל הקערה.לא להתרגש.
לערבב בתנועות קיפול מתחתית הקערה כלפי מעלה וכך הנפח לא ירד.גם אם ירק קצת זה לא נורא.
בהצלחה.
להכין מתכון א ח ר של צלי בקר ואת השעועית המבושלת להוסיף לקראת סוף הבישול.
יש מתכונים כאלה בקטגוריה: מתכוני קדירה. את מוזמנת לבחור מתכון.
בהצלחה
אם מכינים גם עם בטטה, זמן האפייה משתנה?
אני מכינה עם בטטה:
http://pirge.co.il/תוספות/ירקות-מבושלים-אפויים-מוקפצים-וקלויים/בטטות-אפויות-בנגיעה-של-מייפל-ופלפל-שחו
ועוד:
אפשר גם לאפות:
http://pirge.co.il/תוספות/ירקות-מבושלים-אפויים-מוקפצים-וקלויים/בטטות-במיקרו
תהנו.
תודה רבה
תודה על מתכון נהדר, הכנתי לשבת וכולם נהנו …
לבריאות אורה..שבוע טוב
השבוע הכנתי את המתכון הזה כבר פעמיים וזה יצא מדהים
טיפ לשומרי המשקל: במקום הסוכר חום שמתי סוכרזית.
תודה אילנה
תודה אילנה
כיף לשמוע שאהבתם.
לבריאות
כרגיל…נטרף בדרך אל השולחן
עשיתי עם בטטה (פרוסות בלי לרכך קודם) ועם אבקת מרק הבצל ויצא מעדן :lol: :lol: :lol:
זה נפלא ואני בטוחה שמאד נהניתם.
תודה ברבורית.
הכנתי את הדלעת יצא טעים מאד ולא מתוק מיד מתכון מעולה!
טעים מאוד, אהבתי ;)
באהבה.
אפשר לעשות עם דלורית?
לא ניסיתי אבל הגיונית,כן.
טעים מאוד וקל להכנה.
תודה
תודה מיכל.
עשיתי עם תמצית סוכרלייט כדי לחסוך בסוכר והוספתי מעט מים כדי להפוך את זה לרוטב במקום משחה.
…… נגמר בצ'יק!!!!
מתכון טעים.
נהדר אסנת. תודה על התגובה הטעימה.
היי פירגה
התיאשתי מלקבל אותך למייל שלי(בגלל התקשורת הלקויה)
טוב שיש את הפייס בוק
שבוע נהדר לך
רחל
רחל,אני גאה בבן שלי,שהעביר את האתר לפייסבוק. יש אמנם כפילות אבל לפעמים היא משתלמת.
שבוע נפלא עם חיבוק גדול.
:x :eek: :lol: ;)
הרגע הבעל הכין
או להלההההההה
מדהים הרוטב משהו
תודה
קטי,כיף להוסיף את התגובה הטעימה שלכם למתכון. תודה רבה לך ולבעל.
שבוע נפלא וטעים
נראה מעולה ורוצה להכין, רק שאלה:
מה תפקיד החומץ? האם אפשר לוותר עליו או שזה ממש ישנה את הטעם?
דקלה,אם יש לך שימי,אם אין לך וותרי. החומץ משלים את הטעמים אבל לא חובה.
משלל המתכונים שיש באינטרנט בחרתי במתכון הזה. בחירה מוצלחת לי.
הי בלומנפלד
יופי של בחירה.
תודה שחזרת לשתף ולשמח אותי.
יום נפלא ומחובק.
שלום פירגה. חג שמח לך ולכל המשפחה שלך. תגידי בבקשה האם אפשר להוסיף גם קישואים? תודה
בלה
חג שמח
זה שאלת טעם אישי,אם טעים לכם,אז תוסיפי
ואאו ניראה נדיר!!! נדיר!!!
וטעים מאד תודה זהר
אחד הדברים המוצלחים. מתכון מנצח בשולחן ראש השנה
תודה ענת,שתפי אותי שוב אחרי טעימות :lol: שרק תהנו
בוקר אור
אני כהרגלי משוטטת באתר מידי יום
כעת מלקטת מתכונים לראש השנה. אני מאד אוהבת דלעת/דלורית ובמיוחד לראש השנה וכמובן שאכין
מתכון זה. על אף שאצלי לא ככ' מתלהבים. אכין למעני אם אין אני לי מי לי??????
המשך יום טוב פירגה יקרה
מחבקת אותך
אסתי
אסתי,טעים,אולי בכל זאת מישהו יהנה
ואם לא,לפחות את ;)
חיבוק חוזר מכל הלב
נראה נהדר אכין לסוכות , יש לי בן שנהפך לטבעוני , ;) ;) אשמח לקבל מתכונים . עם הצימחונות עוד הסתדרתי עכשיו זה בלי גבינות וביצים |
יעל,אין לי טבעונות וצמחונות באתר שלי….אבל יש מתכוני ירקות בקטגוריות מתאימות להנאתך. פשוט לשוטט,כי המבחר גדול.
אני הולכת להכין עכשו. ולפי התגובות. אני בטוחה. שלא אתאכזב.
וואו כמה. טעים יאה לי. הדלעת ממש מעין. תודה פירגה
שרה,יופי שבחרת להכין את הדלעת הטעימה
תהנו ותודה ששיתפת
אצלי לא אהבו. הדלעת פחות מוצלחת בנתחים בגלל המרקם
סבבה לגמרי,תכיני רק מה שאוהבים.
עשיתי נסיון באמצע שבוע… ועכשיו זה עובר לשולחן שבת! :lol:
תודה רבה מיה, תהנו בשבת מהדלעת הטעימה.
;) :lol: באהבה והמשך טעים ביחד
האם צריך לכסות בנייר כסף?
ואם לא מה רמת הרכות הנכונה לדלעת?האם כמו בטטה? ;)
הי,
לא כתבתי ניר כסף.
כתבתי בערך 30 דקות.
רצוי לבדוק ולהחליט את מידת הרכות שאתם אוהבים.
גמר חתימה טובה.
נראה טוב מנסה אבל הדייטנית שלי אמרה שזה מצויים פרט לשמן
שמן זית זה בריא :|
אצלי ממש אהבו תודה
ירדנה,תודה רבה והמשך טעים,
שנה טובה וגמר חתימה טובה