מה אתם אומרים? נשמע טעים? אצלינו זה עבר את מבחן הטעימות ב ה צ ל ח ה וכרגיל עובר אליכם באהבה.
מצרכים:
כוס אטריות בינוניות מסוג סבתא (לפני בישול)
1/2 כוס קמח תופח או קמח רגיל עם כפית שטוחה אבקת אפיה
3 ביצים
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
250 גרם גבינה פטה מפוררת
2 חצילים גדולים
450 גרם פטריות
בצל גדול
שמן, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
אופן הכנה:
ב- 4-5 כפות שמן מזהיבים את הבצל ומוסיפים את הפטריות קצוצות.מטגנים כ-10 דקות.בוחשים כל פעם.
מבשלים את כוס האטריות ומסננים.
מקלפים את החצילים וחותכים כל חציל ל-3-5 פרוסות עבות (תלוי בגודל החציל)
מבשלים את פרוסות החצילים במים כ-10 דקות ומסננים. בתוך המסננת מועכים את החצילים עד לניקוז הנוזלים.
שמים בקערה את כל המצרכים ומערבבים.טועמים ומשבחים טעמים.
אופים 3/4 שעה עד שעה בחום 170 מעלות
תהנו
היי פירגה,שלחתי לך מייל בשבת,לא קיבלת?
אבי,הרגע נכנסתי למיילים והגבתי.תודה לך,כיף היה לקבל את המסר.
פירגה.
חג שמח פירגה, הפשטידה נראית מאוד טעימה ינוסה עוד הערב … תודה :lol:!
וואוווו איזה שילוב מנצח!!!
פירגה תודה על שיתוף המתכונים . השבוע אני אכין את המתכון ואגיב שוב :P
אשמח לעדכונך שרה
פירגה שלום יש לי את כל המצרכים למעט גבינת פטה האם אפשר להכין עם צפתית במקום? :oops:
טל,אפשר להמיר לצפתית
בהצלחה
היי פירגה רציתי לעדכן אותך שהכנתי את הפשטידה לארוחת ערב בתוספת סלט ירוק והיתה ארוחה נפלאה תודה רבה על מתכון נוסף ובהחלט מוצלח … :lol: :lol: :lol:
נפלא גלית
תודה על השיתוף
שיהיה לך אחלה של יום
היי פירגה,
למה הכוונה אטריות סבתא, האם הכוונה לאטריות רחבות – מהדגם הצר.. יש 2 סוגים של רחבות.
חג אורים שמח
בקר טוב מירי
ראי תמונה:
http://pirge.co.il/אוכל-לא-זורקים-שאריות-טעימות-במטבח-של-פ/פשטידת-אטריות-סבתא-ובטטה
יום נפלא לך.
תודה על התשובה המהירה
היי
אני חייבת להגיד לך שכל פעם שאני שולפת מתכון שלך ומכינה.הנכדים חוזרים הביתה ולמחרת אני מקבלת טלפון מבתי. אמא איך הכנת את הקציצות…… הילדים רוצים את הקציצות של סבתא דינה. ואני צוחקת ואומרת אלה הקציצות של פירגה. וזה קורה לכל מתכון שלך.הפצתי לאחותי ולכמה חברות.
אז שיהיה לך שבוע כיף והמשך חנוכה שמח
ממני
מעריצה שלך
ד י נ ה
וכל זה בגלל שאת משתמשת בחומרים פשוטים שנמצאים תמיד בכל בית. והסבר ברור ומנצח.
אז יום טוב
דינה יקרה
כך רוב רובו של האתר שלי
מחומרים זמינים שגם ניתנים להמרות קלות.
אני שמחה ששמת לב ושחזרת לפרגן. העונג שלי והכל עם טון של אהבה.
תודה תודה והמשך יום נפלא לכם.
תמשיכי לפנק את הנכדים,זה ה…..דבר הכי הכי בחיים.
נראת נפלא חבל"ז
תודה אילניתוש
כשצריך להוריד את הכובע-מורידים! כל כך אוהבת חצילים ופסטה ופטריות. רק חבל שבעלי והאורחים שמגיעים היום לא כולם חובבי חצילים אז אני פשוט אמשו לי את המתכון הנפלא לחברות שמשתגעות אחר חצילים…ולבעלי היקר לא אגלה מה הדבר הטעים הזה שהוספתי למתכון…פרגה, את נפלאה! ;)
בת אדר תודה חמודה
איזה יופי לקבל כזו מחמאה.
אני מקווה שעוד מתכונים שלי יעברו את מבחן הטעימות בהצלחה.
תודה והמשך טעים.
הכנתי עם צפתית במקום הפטה ואכן יצא טעים מאוד תוך שעה כל הפשטידה חוסלה
הי טל,אין בעיה להמיר גבינות שיש במקרר.
יופי שהצליח וכיף שחזרת לשתף אותי.
תודה
היי פירגה, מה שלומך? רציתי לעדכן אותך שהפשטידה יצאה 10 :lol: ולכל המתלבטים חבל על הזמן ותודה לך פירגה והמשך חג שמח …
תודה גיא,איזו המלצה חמה לפשטידה.באהבה. אני שמחה שאהבתם.
לפריגה שלום !האם אפשר להשתמש בפטריות מקופסה וכמה קופסאות תודה וחנוכה שמח
450 זה 450.פשוט תחשבי לפי משקל נטו בלי המים. זה לא חייב להיות מדוייק .
בהצלחה
שלום.
אני רוצה להכין את הפשטידה לאורחים בשבת הקרובה.
רציתי לדעת איזה גודל של תבנית יוצאת הפשטידה?
האם זה מספיק ל- 11 מבוגרים?
תבנית 24 ולדעתי תכיני 2.
מה זה תבנית 24?
קוטר 24
אוקיי תודה.
יש לך המלצה על פשטידה נוספת במקום 2 אותו דבר? אולי פשטידת תירס?
תעייני בקטגוריה פשטידות. יש עשרות.
פירגה היי
אני מארחת יום שישי והפשטידה הזו נראית לי מעולה
רציתי לשאול אותך כשרשמת לבשל את החצילים במשך כ- 10 דקות
האם להרתיח קודם את המים ואז להוסיף את החצילים ולבשל במשך של 10 דקות
או לשים מים מהברז להוסיף את החצילים ואז לבשל במשך של כ-10 דקות :lol:
סיגי,במים רותחים. שהחצילים לא יהיו סמרטוטיים.
אהלן, נשמע מעולה ממש!!!!
יש לי שאלה, החצילים אמורים להיות מעוכים ממש? כמו בסלט ?או להשאיר אותם בצורת פרוסות רק בלי המים?
תודה וחג שמח!!!!
את כבר תראי,הם מעוכים אבל לא דייסה. מועכים אותם בתוך מסננת שכל הנוזלים יצאו.
שלום פירגה ותודה על הרבה רעיונות !
האם אפשר להכין את הפשטידה כפרווה בלי כל הגבינות?
לא יודעת אם טעים.תנסי.
היי פירגה.
האם אפשר להשתמש בסלט חצילים על האש (קנוי), במקום לבשל את החצילים ???
אם תשובתך כן. מה צריך להיות משקל סלט החצילים שצריך להכניס לתערובת ??
מירי,זה לא ייתן את מה שאני רוצה.
החצילים המבושלים במים,גם אחרי סחיטה, נשארים בשרניים ולא דייסתיים כמו סלט.
לא להתעצל ;) במקרה הנ"ל.
בהצלחה
תודה על תגובתך המהירה והמשך שבוע נפלא.
:lol: