d7a9d796d799d7a4d799d79d 3 - עוף ביין ושזיפים

עוף ביין ושזיפים

3 - עוף ביין ושזיפים

להתמוגג עם העוף

מצרכים:
עד 10 חלקי עוף נקי ומחולק
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוץ
3 כפות שמן זית
4 כפות ריבת פובידל ובראש השנה דבש/סילאן
10 שזיפים מיובשים מגולענים
כוס יין אדום
מלח , קינמון ,פלפל שחור
אופן ההכנה:
מזהיבים השמן את הבצל והשום ומטגנים את חלקי העוף
מוסיפים את יתר המרכיבים וסוגרים להבה
ממשיכים לבשל על להבה קטנה כשעה. אפשר להוסיף מעט מים במידה וחסר.

"טיפ"
כשהעוף מוכן, ניתן להוציא את העוף,להוסיף מים ותבלינים ולבשל פרוסות תפוחי אדמה.
תהנו

36 תגובות על “עוף ביין ושזיפים

  1. הי פירגה,

    איזה יופי של מתכון.!
    רעיון נהדר לשבת הקרובה.

    אגב, היום לא קיבלתי את המייל שלך, אבל אני בכל מקרה באה לבקר. smile

    תודה smile

  2. פירגה יקרה,
    יש לי קופסאת ליפתן של שזיפים מסוג שגיב משומרים ,
    חושבת שילך כאן? מחפשת כבר הרבה זמן מה לעשות איתם…..

  3. בוקר טוב פירגה,לאיזה יין אדום את מתכוונת?משהו מיוחד?או יין לקידוש.

    תודה על תשומת הלב ושוב כל הכבוד לך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

  4. בוקר טוב פירגה,
    האם אפשר להוסיף פירות יבשים נוספים, או שיצא מתוק מדי?
    עוד שאלה, האם יין יבש יתאים?
    המתכון נראה מעולה! תודה smile

    • אלה ערב טוב
      פירות יבשים אפשר,שאלת טעם אישי.
      כל יין יתאים. אני אוהבת יין מתוק. לטעום ולשבח את המתכון.
      בהצלחה והנאה.

  5. תודה פירגה.
    המתכון קל, התוצאה מצוינת.
    הכנתי היום, התגובות נלהבות.
    מירה.

  6. בוקר טוב
    כשאני מבשלת שעה,זה אמור להיות על הלהבה הקטנה ביותר שעל הכיריים ועל האש הנמוכה בה?

    • כן.
      כך אני נוהגת בכל בישול על הגז.
      אחרי רתיחה אני ממשיכה לבשל על הלהבה הכי קטנה.

      יום טוב גם לך.

    • כף שמן קנולה נמחקה.
      אפשר לשים רק שמן זית או רק שמן קנולה.
      לבריאות.

  7. שלום!
    האם צריך לכסות את הסיר במכסה בזמן הבישול של השעה?
    כמה מים צריך להוסיף?
    תודה מראש

    • ושאלה נוספת,
      לגבי בישול תפוחי אדמה באותו הסיר,
      מה הוראות ההכנה?
      כמה מים, אילו תבלינים להוסיף ומה זמן הבישול?
      תודה

    • מור שלום רב,
      אוכל מבושל על הגז ת מ י ד מכוסה ומשאירם רווח צר ליציאת אדים.

      מים רק לגובה התבשיל.מקסימום בסוף תמיד אפשר לאדות. כל אחד כמה רוטב שאוהב.

      זמן רשום במתכון. ראי …

      תפוחי אדמה רשום .לבשל כמובן רק עד שמוכנים.רכים.

      בהצלחה smile

      • תודה רבה!
        אני מכינה את המתכונים שלך בכל שבוע והם מוצלחים מאוד!
        אבי שקדי (אבא שלי) ממליץ על המתכונים שלך לכולם :lol:

        • תודה smile מור. נעים מאד.
          אבא שלך,אבי,מאד מחובר למתכונים שלי ואני שמחה מאד שגם אתם כמשפחה.
          כיף לי "לעבוד" ולהנות עם אנשים כמוכם.
          שנה נפלאה ומתוקה לך.ובעיקר,המשך עשייה מהנה וטעימה. smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *