מאפה נהדר שהכנתי לנו לארוחת שישי בערב, שנראה מליון דולר וטעים מאד.
מצרכים:
6 תפוחי אדמה די גדולים
2 ביצים
מיכל שמנת לבישול 5% או 10% או אחר – פרווה
שקית בצל מטוגן (40 גרם)
1/4 כוס שמן
כוס קמח תופח
מלח ופלפל לטעם
אופן הכנה:
תפוחי אדמה מקולפים פרוסים מבושלים 25 דקות (רכים אבל לא מאד)
לסנן ולשטוף ולשים בקערה
למעוך עם הידיים לגושים קטנים ולהוסיף את יתר המצרכים. לערבב .
לצקת לתבנית עגולה ומשומנת
לערבב ולאפות בחום 175שעה ועוד קצת , או עד שמוכן ומושחם .
תהנו
אבי שקדי ממשיך להכין ולצלם את השלבים ולשתף את כולנו.אז תהנו…
מזה שקית בצל מטוגן? איך זה נראה ? לא עדיף לטגן בצל?
כן עדיף,לא תמיד . השקית זמינה וטעימה מאד. לא תמיד בא לטגן בעיקר כשהבית סגור במזגן.
לשיקולך.
תפוחי האדמה מבושלים כשהם כבר פרוסים? ובאיזה זן השתמשת?
כן,מבושלים פרוסים. להזהר לא להפוך אותם לפירה.
לפעמים בזן לבן ולפעמים זן אדום.
שבת שלום ותודה על המתכונים הנפלאים
האם אפשר לוותר על הביצים ולהפוך את המנה לטבעונית? האם השמנת הצמחונית ותפוחי האדמה לא יחזיקו את התבשיל? תודות לך אני יכולה לבשל לבני מנות לא טבעוניות אך אשמח לעוד רעיונות טבעוניים ממך כי כל המתכונים שלך קלים מוצלחים ומקוריים
בתודה מראש מירי
לדעתי גם בלי ביצים יהיה אחלה.
תודה על הפירגון והמחמאות ומאחלת לכולנו המשך נפלא וטעים.
פירגה צהרים טובים,האם את יודעת,עגבניות מיובשות שבעלי קנה בשוק במשקל בלי רוטב האם צריך להשרות אותןנבשמן לפני שמכניסים לסלט
עגבניות מיובשות:
חיתכו את העגבניות לרבעים, הניחו בתוך קערית וצקו מים רותחים עד לכיסוי העגבניות. לאחר כ-10 דקות, סננו את המים, הוסיפו רבע כוס שמן זית ועוד שתי כפות חומץ בין יין (או כל חומץ אחר אם אין לכם חומץ בין יין).
מבקשת מאד להגדיר גודל תבנית,במקרה זה וביתר המתכונים הנפלאים והברורים שלך.
תודה וערב נפלא.
הכי טוב להכין את המסה ואז להחליט איזה גודל תבנית תתאים.
תמיד רצוי שהבלילה תגיע לפחות לפחות חצי מגובה התבנית.
אפשר תבנית מלבנית/מרובעת/עגולה/אינגליש קייק.
היי, כל קודם תודה רבה על המתכונים הנפלאים ! כיוון שאני לא
מבשלת הרבה רציתי לדעת אם כפית מלח זה כמות סבירה או
מלוח מדי?
תודה רבה
תתחילי עם הרבה פחות. תטעמי.
גררר מעולה
תודה על המתכון!
חן חן אילניתוש.
פירגה שלום כתבת מיכל שמנת מה הכמות המדוייקת של המיכל?
250 מ"ל
הי פירגהל'ה
מתאים לי מאוד – בתי החיילת הגיעה אתמול מהבסיס עם חשק לפשטידה.
האם אפשרי להשתמש בשמנת חלבית ?
תודה
אפשר. מקווה שיהיה טעים לחיילת שלך.
ה כ נ ת י . סיימנו לאוכל ברגעים אלה. ט ע י ם. אבל……….לא נחתך .מתפרק. נכון,אפשרי להרים עם כף הגשה.אבל,ציפיתי לחתוך למשולשים יפים.האם פישלתי במשהו?? שוב טעים מאד למרות ההתפרקות.
לא יודעת מה עשית.אבל אצלי זה נחתך יפהפה.
שמחתי שלמרות שהתפרק יצא טעים.
אחרי שהצטנן……….נחתך יפיפה.
נהדר. תהנו חמודה.
הכנתי לי ולאשתי לארוחת ערב ויצא מצויין אנחנו מתים על פשטידות וננסה מתכונים נוספים תודה, תומר ;)
שתמשיכו להכין ולהנות.
שבת שלום.
הכנתי את הפשטידה הקלה להכנה ומאוד טעימה, חוסלה במהירות
(בפעם הבאה אני אכפיל כמויות) אני הוספתי אגיז מוסקט שהולך מצוין עם שמנת מתוקה
חנה,אחלה.
תודה על התגובה הנהדרת.
כיף לקבל מחמאות והמלצה לפשטידה.
שנה טובה.
אחלה פשטידה,
החלפתי את השמנת ביוגורט טיגנתי הבצל במעט חמאה
יצאה טעימה מאד.
לבריאות. המשך טעים.
שלום, פירגה האם אפשר לוותר על השמנת ? יש לך רעיון לתחליף? תודה.
ככה אני מכינה.עם שמנת.
תודה והמשך יום נעים.
שלום פירגה,
מה זה שמנת לבישול ? את מתכוונת לשמנת צמחית ? – שמנת צמחית לא מתוקה ?
תודה.
אפשרי בהחלט,כן.
אפשר לוותר על השמן?
או להחליף במשהו אחר?
תודה
וגם, אפשר לשים את תפוחי האדמה במיקרו במקום לבשל? אם כן לכמה זמן?
שוב תודה רבה!
מיקרו זה תלוי במיקרו.כל מיקרו והזמן שלו.צריך לבדוק מדי פעם.
לא הכנתי בלי.
תודה רבה על התשובה המהירה :))
האתר שלהם מדהים. מתכונים נהדרים.
תודה. כיף לשתף, באהבה והמשך טעים גם לשנה הקרובה.
אני אוהבת לבשל אני מכינה הרבה מאכלים למשפחה ולמדתי הרבה ממך תודה
תודה טינה,אני שמחה שאני מהווה לך השראה ולימוד. המתכונים שלי פשוטים מאד וכל עקרת בית גם מתחילה יכולה להכין בקלי קלות
כמה בצלים זה חבילת בצל מטוגן? המתכון נשמע טעים בא לי לנסות
עדית,שימי 2 בצלים
תעדכני כמובן
היי פירגה –
האם אפשר לשלב תפוח אדמה ביחד עם בטטה ?
שאר החומרים כרגיל…
כל ירק אחר יתאים
בהצלחה
:P :P ;) ;) זאת התגובה שקיבלתי לפשטידה . נהדרת . טעימה. יפה . מומלצת ביותר ;) :lol: :?
יופי של תגובות על המאפה.
תודה ציפי.
מה אפשר אם אפשר להוסיף לפשטידת מבחינת ירק:פטריות,זיתים,עגבנייה?
הכל,אבל זו לא הכוונה.יש באתר פשטידות אחרות שמכילות ירקות.
המיוחדות שלה היא המצרכים שבה.
:P ;) :lol: אילו התגובות שקיבלתי שוב. ביקשו את המתכון והפנתי מיד לאתר פירגה.פשטידה שמככבת אצלי בקבוע באירוח ;) :lol: ;) :lol: תודה חמה
ציפי,נפלא.
המשך טעים ביחד ופינוק מהנה לכולם
היי פירגה,
הכנתי בערב יום כיפור את הפשטידה והיא נחלה הצלחה רבה. הכנתי עם 3 בצלים מטוגנים ויצא פיצוץ.
על הפשטידה ריססתי קצת שמן כדי שלא תתיבש.
תודה על כל המתכונים הנפלאים :lol: :lol: :lol:
חג סוכות שמח לך ולכל בני משפחתך. באהבה רבה
מירי יקרה
תודה על המחמאות והמשך טעים
לבריאות וחג סוכות שמח לכם
שלום פירגה,
לבעלי רגישות לגלוטן, האם ניתן להחליף את הקמח התופח לקמח אורז/תפו"א ולהוסיף אבקת אפייה?
אם כן, באילו כמויות?
תודה מראש וחג שמח
אבנר ערב טוב
לצערי,לא נכנסתי עדיין לנושא הזה.
אני מקווה שתיענה באתרים מתאימים.
הכנתי את הפשטידה בדיוק לפי הכתוב ויצא נפלא. כל בני הבית נהנו מאוד. תודה רבה. :lol:
שלום לך פירגה יקרה, הכנתי את המאפה, ועקב הלחץ במטבח, שכחתי להוסיף לבלילה את השמנת… והיא בתנור כבר שלושת רבעי שעה… מה ייצא לי בסוף?
מה יצא?
זרקתי לפח והכנתי חדש… אבל הוא לא נאפה לי במרכז…. למה?
הי דיקלה,להבא לא לזרוק,אלא להמשיך לאפות עד שמוכן.
את צודקת… תודה רבה לך אישה יקרה!
:)הצלחה
היי אפשר גם עם 3 תפוחי אדמה ? או פחות
נראה לי גם אפשרי עם שמנת לבישול חלבית
אין לי בצל מטוגן ואין לי כוח להתעסק עם טיגון בצל האם אבקת מרק בטעם בצל יכולה לעזור וכמה כפות ?
איזה שמנת לבישול פרווה ?
כל מה שאת אוהבת
היי פירגה.
מאפה מעולה היה כייף לאכול.
מתכון שרץ אצל החברות שלי.
תודה רבה על הכל.
פנינה הי,
יש פה רק דברים טעימים.עושה חשק לעוד