מתכון שנולד לי תוך כדי ההכנה. כיוון שאני מממלכת החצילים ואוהבת כל סוג צורה גזע ומין העיקר שיהיה חציל. ראיתם כמה מתכוני חצילים יש לי באתר? הרוב זה אני.
מצרכים:
פירורי זהב של אסם
2 חצילים מקולפים פרוסים 1/2 1 ס"מ עובי . מושהים שעה בצד.
לנגב את החצילים ולייבש במגבות ניר.
מכינים בקערה את הרוטב:
1 ביצה טרופה
1 כף שמן זית
3 כפות רוטב צ'ילי
2 שיני שום כתושות
2 כפות דבש
2 כפות רוטב סויה
פלפל שחור
מלח
מערבבים עם מזלג.
טובלים את פרוסות החצילים בתערובת הביצה ומיד מעבירים לצלחת עם פירורי זהב של אסם
מטגנים בשמן מ-2 הצדדים עד שישחימו.
מסדרים את הפרוסות המטוגנות בתבנית חסינת אש שמיועדת כבר להגשה נאה.
לשמן שנשאר במחבת מטיגון החצילים מוסיפים:
3 כפות מיץ לימון
כוס מים
משפרים טעמים מהתבלינים המופיעים במתכון.
יוצקים על החצילים שבתבנית.
אופים בחום 180 כ-20 דקות ומגישים חם.
אפשר לפזר מעל לחצילים כוסברה/פטרוזיליה טרייה.
ניתן לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
תהנו.
צר לי,זה לא קשור אלינו. אולי לגוגל.
פירגה,
נראה נהדר!
גם אני חולת חצילים ומחכה להכין (כרגע בלי מטבח..)
גמר חתימה טובה
חני,שמרי את המתכון ותכיני בהזדמנות.אם את אוהבת חצילים,אז מובטח לך מתכון טעים מאד.
חתימה טובה.
פירגה,חג שמח
כשעושים כבד עם עיגולי בצל לא קצוץ,מה מטגנים קודם את הבצל או את הכבד.
לא מסתדר לי.אף פעם ותמיד יוצא לי מר
צריכה להכין לארוחה מפסקת משותפת
תודה.
עדיף לטגן ביחד. את עיגולי הבצל ביחד עם הכבדים.
בהצלחה והנאה.
שנה טובה.
היי פירגה !
איזה מזל שראיתי לפני שיצאתי לקניות ;) , חייבת לנסות לשבת .
בהזדמנות זו מאחלת לך ולמשפחתך שנה טובה ומתוקה , בריאות והמון מתכונים חדשים .
גליתוש,בהצלחה ותשתפי בחוות דעתכם. אשמח לדעת אם הכנת ואם אהבת?
שנה טובה,מאושרת ומתוקה לכולכם.
היי פירגה,
כשאת אומרת להשהות את החצילים שעה וחצי את מתכוונת עם מלח? :?
הפסקתי להשהות אותם עם מלח. רק ככה,בלי כלום.
היי פירגה,
המתכון נראה מעולה וטעים להפליא.
מכיוון ואני מאותגרת קלורית .. מה דעתך על אפיית החציל במקום טיגון?
האם לדעתך אצטרך לשנות דבר מה? אולי לאפות את פרוסות החציל קודם? ואז לטבול בביצה ובפרורי הלחם ולאפות שנית?
** את אותו הדבר ניתן גם לעשות עם כרובית בפרורי לחם ולזלף מכל רוטב צ'ילי , יוצא מעולה.
שאין סיכוי שיצא עסיסי וטעים,אבל תמיד אפשר לאפות ולהתפשר.
אנחנו מתים על חצילים בכל צורה והמתכון הזה יצא מטריף!!!!! תודה פירגה ושנה טובהההההה!!!! ;) :lol:
שנה טובה וטעימה.
נראה מעולה :lol:
שבת שלום
שבת שלום דליוש.
איזה מתכון טעים !!! ולא היה לי משום מה רוטב סויה אז שמתי ויניגרט של רוטב בלסמי עם תאנים … טעים מאוד … :lol: :P
שבת שלום !!
שבת שלום והמשך טעים.
תודה על התגובה הנהדרת.
כתבתי כבר קודם שהמתכון מדהים… בעלי אכל את השאריות הבוקר כאילו היו עוגה לכוס קפה … מתכון טעים להפליא … תודה. !!!
שכחתי לציין את שמי בתגובה הקודמת
נפלא שיש עוד מישהו שמתחבר למתכונים ולטעם שלי.
תודה רבה לך ולבעל שאהב.
שנה טובה ונפלאה לכם.
היי פריגה!
למה התכוונת משפרים טעמים עם התבלינים שמופיעים במתכון? הריי שמנו את כל התבלינים שבמתכון בתערובת הביצה שטבלנו בה את החציל
איריס,נכון,אבל יש עוד מהתבלינים בצנצנות.
היי פירגה,
נראה מתכון מעניין ביותר, אנסה אותו בערב סוכות כתוספת, הכנתי בערב ראש השנה את עוף המחמאות ואכן הוא קצר הרבה מחמאות, תודה על כל המתכונים המעניינים והנגישים לעשייה,
שיהיה לך ולמשפחתך שנה נהדרת, מתוקה ומלאת מתכונים טעימים כרימון
חגית היי
תודה על המחמאות והתגובה הנהדרת.
המשך טעים גם בשנה הזו שתבוא עלינו לטובה.
חתימה טובה.
היי פירגה.
מה שלומך?
נראה לי שלא כל כך הבנתי…
לשים על החצילים את המים המחבת יחד עם כל הג'יפה שנשארה מהטיגון של החצילים? :eek:
ומה זה התבלינים שהשתמשנו במתכון.הכל?שוב פעם?
סליחה על הטרדה.אני פשוט קלולס בעניני מטבח
תודה
יקירתי,הבנת מעולה. בדיוק כך.
רשומים תבלינים,שימי מהם ותחליטי כמה כדי שיהיה לטעמכם.
חג שמח וחתימה טובה.
היי פירגה,
עזרה קטנה ממך, הכנתי עוגת שוקולד, שנזלה מהתבנית הקפיציית
עכשיו אני רוצה להפוך אותה לכדורי שוקולד, בבקשה הצעות בעניין
תודה מראש :
רוזי,תודה ושימחת אותי שחזרת לשתף אותי.
חג שמח.
היי פירגה. לכמה מעלות אופים את החציל לאחר הטיגון והאם לכסות?
אתי הי,
חום 180 וכתוב 20 דקות.
בהצלחה.
עוד מתכון מעולה.
כיוון שהיו לי רק שני חצילים קטנים בבית, החלטתי לעשות אותו דבר גם עם בטטות (הירק האהוב עלי). שניהם יצאו מעולה!
תודה רבה על המתכון
תודה על המחמאות.המשך טעים ונפלא ביחד.
מאחר ולא היו ברשותי חצילים והיו לי קישואים הכנתי עם קישואים. תודה על הרעיון הנהדר וינוסה עם חצילים.
נוסה עם חצילים וכמובן המשך עם קישואים כך שהיה מבחר. ובינתיים הכנתי עוד כמה מתכונים ובאמת היה מדהים מתכונים קלים ומיוחדים. – תודה
אלה,אני שמחה מאד שאת נהנית מהשגעונות שלי במטבח,מכינה ואוהבת.
יופי שחזרת לשתף אותי,תודה רבה
לילה טוב
חייבת לומר שמתכון שהכנתי עם הקישואים יצא מדהים. בטוחה שגם עם החצילים ייצא מדהים ושוב תודה על הרעיון.ההככנה מיידית כולם התלהבו להמשך בעתיד של מתכון זה. תודה על האתר הנהדר שהיום הכרתי אותו בפעם הראשונה.
אלה ברוכה הבאה וכיף שאת כבר מכינה ממטעמיו של האתר שלי וחוזרת עם רשמים.
תנסי גם עם חצילים,זה טעם גן עדן.
תודה על השיתוף והשידרוג.
ועוד יותר תודה על תגובתך המהירה. רק לידיעתך הייתי חייבת לצאת היציאה לקניות נדחתה למחר כדי להוסיף מתכונים מעניינים למהלך השבוע -תוכנית שבועית לבישול ופשוט שקעתי באתר המדהים.יש מה להכין . תודה על העושר והמיגוון הרב.
הי אלה,
אני כ"כ שמחה ומאושרת שהאתר שלי מתאים לך ולטעמך.
שוב, אני רק מקווה שהכל יצא טעים לכם ותחזרי לשתף,תודה רבה ושרק יהיה לבריאות
היי, בא לי להכין היום, האם הטיגון בשמן עמוק?
לא,אני אף פעם לא מטגנת בשמן עמוק,אלא אם אני מציינת זאת במפורש.
פירגה חג שמח, הרוטב ששופכים על החצילים אמור ממש להספג אחרי האפיה ,כלומר החצילים נשארים יבשים או ״שוחים ״ ברוטב
אורלי,להכין כפי שכתוב ויצא כמו בתמונה.
חג שמח ומתוק אורלי
בס"ד
פירגה שלום . המתכון של החצילים נראה משהו משהו …
אצלנו טובלים בביצה עם מלח ואח"כ בפירורי לחם שלמעשה זה די דומה אבל אח"כ אנו מוסיפים תיבול
ומתבלים את החצילים מערבבים מיץ לימון +מעט שמן +מלח וטובלים את החצילים בזה… מעדן .
למרות שיש גם כאלה שוהבים יבש ,ללא הרוטב .
בכל מקרה תודה על הרעיונות המקורייםשאת מלמדת אותנו ומעשירה את מטבחינו במתכונים נפלאים מגוונים ,מעניינים והעיקר טעימים יישר כח !!! :P
שרה
שאוהבים
פירגה יקרה
סליחה, שכחתי לכתוב את העיקר
פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן + מיץ לימון+ מעט שמן + מלח .
:P :P :P
יש מלאן אופני הכנה. אני קצת מצ'וגעת בטעם שלי.חהחהחהחהחה.