כל העסק מבושל על תחתית של פרוסות תפוחי אדמה.
מתאים לארוחת ילדים,אבל אף מבוגר לא יגיד לא למנה כזו. צבעונית, מרשימה וממש טעימה.
מתכון טעים כמנה ראשונה,כתוספת או כמנה צמחונית.מצרכים:
10 פלפלים צבעוניים
2 כוסות אורז
4 כוסות מים רותחים
בצל קטן אדום חצוי ופרוס דק מאד
בצל קטן רגיל חצוי ופרוס דק מאד
שן שום כתושה
קופסה תירס מסוננת.
4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
תבלינים:
2 כפות נענע / שמיר טרי קצוץ (אם אוהבים) אפשר להוסיף בצל ירוק.
פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק עוף
מלח,פלפל שחור
כמה טיפות מיץ לימון
אופן הכנה:
מבשלים את כ ל הפלפלים שלמים 20 דקות,מוציאים את הליבה.שומרים את הכיפות.
2 פלפלים אחד אדום ואחד צהוב מנקים,חותכים לקוביות והם ייכנסו למלית האורז.
במחבת גדולה ועמוקה מטגנים את הבצלים רק עד שקיפות.
מוסיפים את האורז עם יתר המצרכים (בלי תפוחי האדמה) ןבוחשים דקה.
מוסיפים 4 כוסות מים רותחים מתבלים וטועמים כדי להגיע לטעם מושלם.
מבשלים 10 דקות עד שכמעט כל המים נספגים.
ממלאים 8 פלפלים .
בסיר עמוק ורחב שוליים מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה מ-2 הצדדים.
מסדרים שכבה בתחתית ומעליה מניחים בעמידה את הפלפלים הממולאים. רצוי סיר שיכיל בדיוק 8 פלפלים. את יתר תפוחי האדמה מפזרים בין הפלפלים.
אם נשאר אורז מכינים כדורים ומסדרים צמוד לפלפלים למעלה במרום הסיר.
יוצקים את הרוטב:
בקבוק מיץ עגבניות או קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות.
מעט סוכר (כפית)
מלח
פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף
כמה טיפות מיץ לימון
מוסיפים מהצד (מאחת הפינות) מים רותחים עד שהפלפלים מכוסים ברוטב.
טועמים ואם חסר טעם מוסיפים מהצד עוד תבלינים. מרתיחים פעם אחת.
מבשלים כשעה בחום נמוך.
תהנו.
"טיפ" אפשר לסגור כל פלפל ממולא (לפני הבישול) בפרוסת עגבניה או פרוסת בצל או להחליף בין כיפות הפלפלים שיהיה יותר צבעוני (למשל, פלפל אדום לסגור עם כיפה ירוקה וכו'…).
חגשמח לך פירגה ולכל המשפחה
חג שמח לך משפחתך ולבית ישראל.
נראה לי מתכון טעים ביותר, כפי שציינת לילדים ולנכדים.
כל המתכונים שלך שניסיתי, יצאו מה זה טעימים.
יישר כח לכל המצאותייך הקולנירות.
חג שמח רגוע ונעים ממני לאה וקסמן.
,
מה הכוונה שמבשלים את הפלפלים . בתחילת התהליך האם זה במים? לא קשה למלא לאחר מכן?
להיפך,הם לא מתבשלים,הם מתרככים.
במים.
לאלאה,חג שמח
תודה על המחמאות.
בריאות ואהבה גם לשנה הבאה.
פירגה שלום רב ושנה טובה,
אינני מצליחה למצוא את המתכון'פרגיות ממולאות באורז והפתעות' הוא הופיע ונעלם , ניסיתי בכל דרך להגיע אליו גם דרך גוגל ואני לא מצליחה . אשמח לעזרתך. בברכה,
רותי
רותי הי,אחזיר אותו מחר.
בגלל הוירוס הייתי חייבת להוציא אותו מהאתר.
מקווה שתהני ממנו.
חיפשתי מתכון שונה לפלפלים ממולאים – והנה – כמתנת חג – הגיע המתכון שלך!
תודה וחג שמח!
איזה מתכון נחמד!!!
מועדים לשמחה וכל טוב
איזה צבעים מרהיבים :lol:
תודה אילנית.
חג שמח וטעים.
לגמרי במקרה הגעתי לאתר שלך, ואני נהיינת מכל רגע ומתכון !
ומעבירה גם הלאה !
שנה טובה מבורכת בריאה וטעימה ! :lol:
שרל'ה,כיף שהגעת אלי. הכבוד הוא לי.
ח י ב ו ק.
מקווה לשמוע ממך בקרוב ולהשתתף בחוות דעתכם.
מועדים לשמחה.
פירגה חביבה הכנתי ויצא מנה מעולה בברכת חג שמח שמואל
שמואל ערב טוב
תודה שחזרת לשתף אותי .
שיהיה המשך שבוע נפלא וטעים.
הי פירגה,למרות שאני לא כתבתי לך המון זמןןןןןןןןןןןןן…..זה לא סותר שלא הכנתי?! ;)
בכל זאת הפעם החלטתי כן לכתוב ולציין שהמתכון היה שונה וטעים…..היה הנאה לכל טועם.במיוחד לחג סוכות…..ה' יברך אותך תמיד בעשיה טוב :lol: :lol: :lol:
אמא יהודית,שונה וטעים זה אני.חהחהחהחהחה
חיבוק לסוף שבוע נפלא,והמשך טעים ביחד.
טעים מאוד
לבריאות ותהנו.
yes