בטטות ודלעת חיכו למסיבה.לחגוג ביחד בסוכה.
שידוך מהיר הביא למסיבה הגונה וטעימה.
התבשיל בתוך מחבת עמוקה ורחבה על מנת שכל הקציצות יהיו בשכבה אחת.
מצרכים:
1/2 קילו בשר בקר טחון-או מעורב עם הודו
1/2 כוס אטריות דקיקות וקצרות
2 כפות ירק קצוץ
2 כפות קמח רגיל (לא תופח)
ביצה
500 גרם דלעת טרייה (300 גרם מגררים לתוך העיסה) ואת היתר חותכים לקוביות- לרוטב.
בצל קצוץ-ס ח ו ט
מלח ופלפל או בהרט לטעמכם.
ללוש לטגן קציצה אחת.לראות שהקציצה מיטגנת יפה מ-2 הצדדים בלי להתפרק ולהמשיך את כולם.
להניח את הקציצות על ניר סופג.
באותה מחבת שהקציצות טוגנו על אותו שמן להוסיף:
קופסה 800 גרם עגבניות מרוסקות
2 עד 3 כוסות מים
2 שיני שום כתוש
מלח ופלפל , פפריקה מתוקה וחריפה.
כף סוכר
להרתיח ולהוסיף:
קוביות מבטטה מקולפת ושאריות הדלעת
מרתיחים ומנמיכים להבה.
מניחים מעל לירקות את הקציצות צפוף אחת ליד השנייה .
מספיגים אותם בעזרת כף מלמעלה ברוטב.
מכסים במכסה מתאים ומבשלים 30 דקות.
מגישים על קוסקוס/אורז.
תהנו.
לא הסברת מה עושים עם האטריות, האם לבשל אותן לפי או להכניס אותן לתערובת שבורים????? אשמח לתשובה.
כתוב ללוש…..הכל ביחד
אגב, האטריות פיצפוניות חצי ס"מ ודקיקות.לא צריך לחתוך.
מצרכים:
1/2 קילו בשר בקר טחון-או מעורב עם הודו
1/2 כוס אטריות דקיקות וקצרות
2 כפות ירק קצוץ
2 כפות קמח רגיל (לא תופח)
ביצה
500 גרם דלעת טרייה (300 גרם מגררים לתוך העיסה) ואת היתר חותכים לקוביות- לרוטב.
בצל קצוץ-ס ח ו ט
מלח ופלפל או בהרט לטעמכם.
ללוש לטגן קציצה אחת.לראות ………..
מה נותנות האטריות לקציצות? במקום פרורי לחם?או תפוח אדמה מגורר?נשמע מעניין. אם הבנתי נכון, הן לא מבושלות,?
נותנות שינוי. רכות.יופי. לא מבושלות.
תכיני ותהנו.
לא להאמין, על השיש מונחים בשר טחון , דלעת ובטטות מתוך מחשבה להכין קובה דלעת,אבל נכנסתי למחשב ופתאם אני רואה את המתכון, מתחילה לעבוד,…בברכת מועדים לשמחה. ציפי. :lol:
ציפי,איזה יופי. אני בטוחה שממש תתלקקו.
תעדכני ושתהיה שבת טעימה.
שבת שלום.
בוקר טוב
האם אפשר ל"אפות" במקום ל"טגן" את הקציצות?
את א ל ה ל א ניסיתי.
יש באתר מתכונים לקציצות אפויות .
שב ת שלום.
אני אפיתי. 15 דקות מכל צד. יוצא נהדר. אבל את האטריות בישלתי. אולי כשאופים את הקציצות צריך לבשל את האטריות? מכל מקום יצא נהדר גם עם האפייה וגם עם בישול האטריות
כן חיים לבשל את האטריות לפני טיגון.
חג שמח
פירגה בוקר טוב. כאשר כתבת ירק למה הכוונה עשבי י תיבול או ירקות מגוררים? ואם מגוררים אז איזה ירקות? האם תפוח אדמה יתאים? ארוחת שבת בפתח. שבת שלום וחג שמח.
ונ
ורד,כשכותבים ירק זה ירק לא ירקות. (פטרוזיליה,שמיר,כוסברה,טימין,בזיליקום)
כל אחד שם מה שהוא שם בד"כ בקציצות שלו.
שבת נפלא עם חיבוק לעשייה טעימה.
נראה מצויין ינוס. בקרוב. כל הכבוד ליצירות שלך.
תכיני ותהנו.
חג שמח.
יום שישי המשפחה של בעלי והכנתי תפריט כמעט שלם מהאתר…
הקציצות יצאו מעלפות , גם ירקות לקוסקוס יצאו מעולה ועוגה כושית עם חלבה ואגוזים
המשך יום נעים :P
תודה מאיה
לך ולבני ביתך שאוהבים את האתר שלי.
המשך טעים ביחד.
שכחתי כמובן את הסמבוסק בשר… פעם שניה מעולה ;)
מאיה,אני בטוחה שמאד נהניתם מהסמבוסק בשר.
הוא באמת טעים מאד.
לבריאות.
תודה.
לפירגה היקרה. אני כרגע מכינה את הקציצות.
:cool: שאפילו השעה 12 בלילה. בעלי הלך לבית כנסת
ליל הושאנה רבה. ואני מכינה למחר :| באים הילדים לחג.
תודה אין עליך פירגה .אני מכינה הרבה דברים שלך :lol: רק לבת שלי אין זמן להעביר לפורום. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
הבולגריה יקרה,
תודה רבה לך,אין דבר, לא צריך להעביר כלום.
צריך להכין ולהנות.
חיבוק ונחת מכל המשפחה.
פירגה הקציצות יצאו מעולות .היה טעים..
שמתי רק בשר ב'קר.
פירגה מחכה למשהו טעים ללא סוכר :|
:lol:
תודה בולגריה
המשך טעים.
היי פירגה,
אחרי החגים שמחים לך,
המתכון נראה ונשמע נהדר ואיזה מזל שיש לנו אותך
שממציאה לנו כל הזמן מתכונים חדשים ומגוונת לנו עם ירקות העונה.
אנסה את הקציצות בקרוב ואדווח :P :lol: :lol:
מלי,בהצלחה ובהנאה.
המשך טעים ביחד.
הי פירגה יקרה,
הקציצות יצאו מעולות….אש!!!! לא היו לי אטריות, אז הוספתי חצי כוס פירורי לחם. הקציצות רכות ומדהימות…
תודה רבה על עוד מתכון מעולה….
סיגל חמודה ערב טוב
התגובה שלך מרגשת ונפלאה.
גם אנחנו מאד אהבנו וכיף שהמתכונים שלי עושים את זה גם לכם.חהחהחהחה.
חיבוק תודה והמשך הנאה.
את גדולה.
שימחת אותי וכיף לי שאת חוזרת לשתף אותי שאתם נהנים.
לבריאות.
פירגה יקירתי, שוב אגיד שאני מאד אוהבת את המתכונים ואת היצירתיות שלך !!! אין עליך!
יש לי אורחים וברצוני לעשות כדורי בשר . יש אצלך הרבה מתכונים של כדורי בשר , לכן אינני יודעת איזה מהם לבחור.
אשמח אם תוכלי ליעץ לי איזה מתכון בעינייך הוא שוס אמיתי , שמתאים לאירוח.
תודה מראש.
כולם נפלאים וכולם הבייבי שלי,כך שאין עלי לבחור.
בחרי לפי התמונה או לפי המרכיבים שאת אוהבת.
חיבוק ובהצלחה.
שאלה לגבי כמות השמן לטיגון
אצלי אנחנו בד"כ אופים קציצות, אבל אם מטגנים זה בערך עם שמן עד חצי גובה הקציצה, אולי טיפה פחות- האם זה כאן המקרה גם? אני לא רוצה אח"כ כשממשיכים לרוטב שיהיה יותר מדי שמן ( גם יכוללקפוץ)
הי שניצל,
בדרך כלל קציצות מטגנים בהרבה שמן. שמים שמן חצי מגובה הקציצות וכן, אפשר טיפה פחות.
בגלל הבישול אחרי הטיגון, אפשר לטגן חלקי על שמן מרודד.
אפשר לנסות לאפות אותן אבל לבשל תחילה את האטריות.
חג שמח