גולש תענוג
מצרכים:
נתח בשר 5 קפוא במשקל 2 קילו
4 כפות שמן זית
5 כוסות ציר מרק עוף/בשר
פפריקה הונגרית (אפילו 3 כפות)
בצל קצוץ
3 שיני שום פרוסות
2 קורטים קימל טחון
מלח ופלפל לטעם
הכנה:
לנקות את ה"קשה" מהבשר ולחתוך לנתחים (אפשר לתת לקצב לנקות ולחתוך)
לטגן את הנתחים בשמן כ-6 דקות
להוסיף בצל ושום ולטגן ביחד.
להוסיף את הציר והתבלינים ולהרתיח.
לטעום ולשבח.
(אני מבשלת על הגז שעה ומעבירה לחום שבת לתנור לכמה שעות. )
כשמתקרר,להוציא את הנתחים מהרוטב לכלי הגשה גדול ועמוק שמתאים לחימום בתנור.
לבשל ברוטב שבסיר את הניוקי 3-4 דקות עד שצף.
לצקת את כל הרוטב והניוקי על הבשר.לעטוף בניר כסף.
לחמם בתנור שוב לפני ההגשה.
הכנת ניוקי ביתי:
ניוקי תפוחי אדמה שרשמתי מתכנית אוכל בטלוויזיה לפני מספר שנים.
לבשל 280 גרם תפוחי אדמה עד לריכוך מלא.
להכין "פירה".
להוסיף 100 גרם קמח רגיל.
לערבב במזלג.
להוסיף מלח ופלפל שחור.
להוסיף 1/2 ביצה . להשאיר בצד את 1/2 הביצה הנותרת ,אולי נצטרך בהמשך.
להתחיל לבחוש במזלג ולעבור ללישה ביד.
במידה וחסר נוזלים להוסיף עוד כפית מהביצה.
ללוש ביד לבצק גמיש ונוח לעיבוד.
לחלק את הבצק ל-4.
לקמח את השיש ואת כפות הידיים.
מכל חתיכה לגלגל צורת נקניק בעובי 1/2 1 ס"מ.
לחתוך באלכסון חתיכות של 2 ס"מ אורך.
להניח את החתיכות המוכנות בצלחת מקומחת או מגש.
לקחת מזלג ולתת קווץ' לכל ניוקי שיקבל דוגמת פסים עמוקים.
להכניס את כל הניוקי למקרר ל-20 דקות.
להרתיח כ-2 ליטר מים.
להכניס את הניוקי הקרים למים הרותחים.
הניוקי ישקע ואחרי כ-3 דקות יצוף מעל למים.
זה הזמן להוציא את הניוקי לקערה. (בעזרת כף מחוררת).
אפשר לטגן שמן זית מהול בשמן קנולה עם שום פרוס ועלי מרווה טריים. כשהעלים נהיים קריספיים לסגור להבה.
לצקת על הניוקי את השמן והעלים.
מלח ופלפל לפי טעם אישי.
לחלבי-לא לשכוח לפזר למעלה גבינת הפרמז'ן המגוררת.
תהנו
בדיוק לטעמי! אני מנסה ומספרת לך איך יצא
תספרי,כבר מחכה לשמוע את חוות דעתך.
תודה ובהצלחה.
האם אפשר לבשל במקום בשר , הודו ,אנחנו לא אוכלים בשר אדום
ערב טוב דניאלה ויצחק,מה שלומכם?
אפשר להמיר להודו. שימו לב לזמן הבישול שבוודאי מתקצר.
אשמח לשמוע אם הכנתם ואם יצא טעים?
תודה
בוקר טוב פירגה היקרה,
הגולש נראה נהדר ואני בטוחה שהוא טעים, אהבתי את הרעיון עם השילוב של הניוקי.
בהחלט ניתן לבשל גולש ללא עגבניות כך אני מכינה. ולפעמים אני מוסיפה לגולש תפוחי אדמה
והתפוחי אדמה מקבלים טעם של הבשר מאוד, מאוד טעים.
בכל אופן תודה על הרעיון עם הניוקי, והמתכון שלך כרגיל ממש מוצלח ינוסה כמובן!!!!
המשך שבוע טוב…
תבורכי..
רונית.
רונית הי,את צריכה לכתוב את התגובה אחרי כל התגובות למטה.
תודה.
אצלי זה חידושים והמצאות ולא שיגרתי. תזרמי איתי ולא תצטערי.
לבריאות ובכיף,שלך,פירגה
פירגה מחר זה על שולחננו בצהריים נראה משהו, נעמי
נעמי,ספרי אם אהבתם.
תודה
נראה לי גיוון טעים לבשר של יום שישי!
בהחלט.תודה.
ממממ,נראה מעדן :lol:
תודה,אכן,מעדן ;)
נראה ונשמע נפלא – הניוקי – זה הפלושקעס של אמא שלי. נשאר פירה מאתמול אז הלא לא זרקו כלום
ומזה אכלנו למחרת פלושקעס נפלאים כתוספת למשהו עם בצל מטוגן. זכרונות……
לגבי הבשר – למה קפוא – למעט המחיר? יש לי טראומה מבשר קפוא משנים עברו ולכן לא קונה אף פעם קפוא. גם כך בשר בקר נכנס מעט מאוד כי כל החברה לא כל כך אוהבים.
אהבתי את הגולש דווקא בגלל שהוא בלי עגבניות – שננסה קפוא?
יום נפלא
נירה,אני מחכה לשמוע ממך תגובות של אחרי. וכן,קפוא.
שיהיה בהצלחה וסבלנות בבישול הארוך שייתן את התוצאה הנפלאה.
יום נפלא גם לך.
תודה פירגה – ינוסה בשבוע הבא ומבטיחה דיווח מיידי. :lol:
נראה טעים מאוד.
שאלה: איך לבחור בשר קפוא?
יש של המון חברות, מוכשר/לא מוכשר וכו'
איך את בוחרת?
אני בוחרת את הזול ביותר.
בזמן האחרון כמו לפני כמה חודשים איני מקבלת עדכונים.
אשמח באם תטפלו בבעיה.
תודה
רבקה
רבקה הי,הבעיה לא באתר אלא בגוגל.
המשך טעים
בוקר טוב, האם אפשר להכין את הניוקי ולהקפיא ? לפני , או, אחרי בישול?
רק ראיתי בסופרים שמקפיאים.אישית לא הקפאתי.
הכנתי עם ניוקי קנוי והוספתי גזר תפו"א,שעועית ויצא מעולה!! תודה!
יופי,עינת,שמחתי שחזרת לשתף ולקרוא שנהניתם.
לבריאות ובאהבה
פירגה סליחה על הבורות כמה תפוחי אדמה? וכמה קמח? אם אפשר לא במשקל אלה בכמות תודה
לאה בקר טוב
תפוח אדמה גדול
1/2 כוס קמח
מדוייק לגמרי זה לא יהיה,עדיף לקנות משקל.
תודה פירגה תבורכי באמת חשבתי לקנות משקל ושוב סליחה ותודה אישה יקרה :P
פירגה ערב טוב. תבורכי על כל המתכונים המשגעים שלך. תפוח אדמה לצורך העניין מה עדיף אדום או לבן, 280 גרם משקל לפני קילוף או נטו. אשמח להבהרות. בתודה על המענה.
מרים בקר טוב
280 גרם לפני בישול ולא חשוב איזה צבע.
בהצלחה