dscf6003 - פתיתים בצל ואטריות

פתיתים בצל ואטריות

 

dscf6003 1 - פתיתים בצל ואטריות

אני מכינה אורז עם אטריות כבר שנים,הפעם הכנתי פתיתים עם בצל והוספתי אטריות.

זהירות:לא לעמוד ליד הסיר אחרת מחסלים.

מצרכים:
1/2 1 כוסות אטריות קצרות דקיקות
2 כוסות פתיתים עם בצל מטוגן ( הבצל כבר בפתיתים )
1/2 2 כוסות מים ר ו ת ח י ם
4 כפות שמן
קורט כורכום לצבע, מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:
מחממים בשמן את האטריות כמה שניות (הם מזהיבים במהרה)
מיד מוסיפים את הפתיתים ומערבבים עם 2 כפות עץ.
ערבוב של 1/2 דקה ומוסיפים את המים והתבלינים.
טועמים ומשפרים.
מנמיכים ללהבה הכי קטנה.
סוגרים מכסה ומשאירים פתח צר ליציאת אדים
כל 1/2 1דקות בוחשים ומערבבים.
כל העסק מוכן אחרי כ-6-8 דקות
פשוט לבדוק שרך.
לסגור להבה ולאטום לגמרי את המכסה עד לארוחה.
תהנו

"טיפ כללי למתכון בטוח":
על כוס פתיתים להוסיף 1/4 1 כוסות מים רותחים.

36 תגובות על “פתיתים בצל ואטריות

  1. היי פירגה
    אשמע ל"עצתך" , לא לעמוד ליד הסיר, חחחחחחחח
    ומה לעשות אם הסיר יחליט לעמוד לידי????
    שאלה: אני מבינה שאת השתמשת בפתיתים עם בצל
    (ככה באים בחבילה ,אני לא יודעת אם מותר לרשום
    את שם הספק…) .
    האם אפשר קודם לטגן בצל ואז להוסיף פתיתים רגילים?
    את לא חושבת שטעים יותר עם בצל טרי
    מאשר הבצל שיש כבר בחבילה?
    יום נעים

    • רותי,את יכולה לטגן בצל ולהוסיף בשלב שמוסיפים את הפתיתים.
      שקית הפתיתים עם הבצל שאני קניתי נפלאים וטעימים וחוסכים את הטיגון.

      לשיקולך.
      בהצלחה smile

  2. היי פירגה את יכולה לכתוב של איזה חברה זה
    בעלי צריך שיכתבו לו בדיוק איפה לחפש,אחרת הוא לא מוצא כלום.

  3. פירגה המתכון נראה מצויין, אני אנסה בקרוב.
    איזה סוג של איטריות דקות – מה כתוב על האריזה ?

    • שילה שלום,
      אני ממש אוהבת את התבשילים המהירים והטעימים האלה.
      לכאן ולפה זה הכיוון באתר שלי.
      לבריאות ותודה שחזרת לשתף שטעים לכם. smile

  4. פירגה את נהדרת,

    גם אני שנים מכינה אורז עם איטריות
    לא חשבתי אף פעם על הכנתם עם פתיתים
    בהחלט ינוסה!

    תודה אישה יקרה!

    רחלי.ג. smile

    • רחלי הי,לפעמים יש לי מוזה…..כיף לשתף אתכם בשגעונות שלי ובעיקר שכולכם נהנים smile תודה.

  5. בוקר טוב פירגה,
    אני רוצה להכין היום את המתכון הזה אבל אני לא יודעת באיזה איטריות להשתמש.יש לי איטריות של אוסם שעליהן כתוב "איטריות דקות" ויש לי סוג נוסף לא של אוסם שנראות הרבה יותר דקות ומצריכות בישול של 2-3 דקות בלבד(נקראות ורמיצ'לי).אשמח אם תפתרי לי את ההתלבטות.מחכה בקוצר רוח לתשובתך smile smile smile smile

  6. שלום רותי (אני רותי ב.)
    נעים מאוד
    אנסה לעזור לך
    את צריכה להשתמש באטריות הדקות של אוסם, לא חושבת שה"ורמיצ'לי" יתאים.
    מקווה שעזרתי
    יום נעים
    רותי ב.

  7. תודה רבה רותי ב. עזרת לי מאוד!עכשיו אני הולכת להכין ואדווח בהמשך.המשך יום טוב לך ושוב תודה smile :lol:

  8. היי רותי, שמחה שעזרתי
    תהני לך במטבח, אפשר להזמין משלוח אלי למשרד? מתאים לי לארוחת
    צהריים , יש לי בשר לצהריים, וחסרה לי תוספת, וזה בדיוק מתאים לי…… :P :P
    אשמח לשמוע ממך דיווח
    יום טוב גם לך

  9. יצא טעים מאוד ובעניין המשלוח,חבל שראיתי את הבקשה רק עכשיו.אני מבינה שכבר הסתדרת עם תוספת אחרת ;) עכשיו ברצינות,אני רוצה לשתף במשהו:אצלי יש תמיד במקפיא צנצנת עם שום כתוש מעורב בשמן,מלח,פלפל שחור ופפריקה.הוספתי כפית מהשום גם לפתיתים ונראה לי שזה עשה להם רק טוב.אזבתיאבון לכולם והעיקר המון תודה לפירגה שבזכותה אנחנו מכינות שפע של דברים טובים smile :lol: smile :lol:

  10. פירגה שלום. מתכון פשוט ושדרג ברמות את מנת הפתיתים השגרתית. טעים טעים!!! תודה וישר כח. בקשה לי אליך. עשיתי עוגת במילןי פרג ותפוחי עץ בבצק חלבי עם גבינת טוב טעם וזה היה נפלא. בטוחה שהמתכון היה שלך ולא מצליחה לשחזרו. עזרי לי. תודה ולילה טוב

  11. היי רצתי לשאול בקשר למים את כתבת 21/2 מים
    ושני כוסות פתיתים ומה אם האטריות לא צרכים מים

    • אופן הכנה:
      מחממים בשמן את האטריות כמה שניות (הם מזהיבים במהרה)
      מיד מוסיפים את הפתיתים (ישר מהשקית) ומערבבים עם 2 כפות עץ.
      ערבוב של 1/2 דקה ומוסיפים את המים והתבלינים.
      טועמים ומשפרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *