בואיקוס בתבנית משובץ בזיתים.
תבנית 27X33
המצרכים :
3/4 כוס שמן
250 גרם גבינה טוב טעם
250 גרם גבינה קשקבל מגוררת/או לפיצה
250 גרם גבינה פטה/בולגרית מפוררת
1/2 מיכל שמנת או יוגורט (100 מ"ל)
ביצה+חלבון
3/4 כוס זיתים שחורים / ירוקים מגולענים חתוכים
מעט מלח אחרי טעימה (יש מלח בגבינות וגם בזיתים)
1/2 2 כוסות קמח תופח או רגיל עם אבקת אפיה
מערבבים עם כף לבצק דביק
מפזרים עם כף בתבנית משומנת ומיישרים.
ציפוי:
מערבבים בכוס את החלמון עם טיפת מים ומברישים מעל.
מפזרים שומשום.
אופים כ- 40 דקות בחום 175 עד הזהבה חומית . לבדוק שלא יישרף.
אפשר להקפיא.
איזה תמונה מטריפה……..
אהבתי
אילניתי, תודה חמודה.
אפשר גם עם זיתים ירוקים נכון? יש לך עוד רעיון מה אפשר לשים בפנים? תירס הולך? עגבניות מיובשות?
ועוד דבר- אפשר לוותר על ההברשה עם הביצה למעלה?
כל השאלות ששאלת זה שאלות של טעם אישי. לשיקולך ולטעמך בכיף שלך.
בהצלחה ותהני
אילו רעיונות יש לך!!!
את מצליחה להירדם עם הרעש של המוח שלך חושב על מתכונים????…..
מדהים, ינוסה לסופ"ש!!1
דידי,המתכונים שלי זה חלומות.חהחהחהחהחהחה
חולמת בלילה ומיישמת בבקר.
תודה
המתכונים בראש זו ברכה,והנאה צרופה,אין שום רעש רק רעיונות מדהימים שבאים,ומתגבשים,והופכים לתבשיל/מאפה/מטעם אדיר ונדיר כמו פירגה בעצמה :lol: :P
רחלי,בקר טוב חמודה ותודה על הפירגון והמחמאות.איזה כיף. חיבוקי.
האם ניתן להפחית בכמות הקשקבל?
ואם כן – מה במקום?
נגה,תכיני עם כל צהובה מגוררת .
גם דיאט 9% תתאים.
אבל…פחות טעים ופחות מיוחד.
היי פירגה, אף פעם לא חשבתי להכין בואיקוס בתבנית אחת
הייתי תמיד מגלגלת לכדורים והם היו יוצאים כמו לחמניות קטנות
תודה שאת מקלה לנו על החיים!
אין כמוך פירגה!
נשיקות, רחלי :lol:
רחלי,זה הסוד שלי,חהחהחהחהחה תודה חמודה.
תהנו.
בס"ד
פיגרוש יקרתי
בוקר טוב
האם אפשר פרווה?
לא הבנתי איך פרווה? יש המון גבינות וזה מאפה גבינות.
סליחה. :|
היי פירגה איזה יופי זה נראה!!! ינוסה לשבת…
גילי,מחכה לעדכון.
תודה ובהצלחה
פירגה זה נראה פיצוץץץץץץ :lol: :lol: :lol:
שאלה יקירתי לגבי הציפוי האם התכוונת לחלמון או חלבון ? כי נראה לי שאולי טעית רשמת חלבון ? ?
וסליחה עוד שאלה קטנה .. מתי את חותכת את הריבועים כשהמאפה התקרר לחלוטין או כשהוא עדיין חמים?
נשמע אחלה לחנוכה.
אלישבע יקרה
שיניתי.תודה.
אפשר לחתוך חם או קר.
יום טעים וחמים
תודה חביבתי
חן חן על העין הצופיה.
ניסיתי לשבת ויצא ממש מעולה!עשיר בטעמים, אין ספק שהצטרף למתכונים המוצלחים שלך. :lol:
תודה יוכי,
שימחת אותי וזה נפלא שגם המתכון הזה צלח וטעים לכם.
המשך טעים ונפלא ביחד
הבואיקוס יצא מעולה
תודה על עוד מתכון מוצלח
לבריאות ובאהבה דלית
היי פירגה,
אתמול הכנתי את הבואיקוס בתבנית שלמה, יצא …………………מה אומר ומה אגיד? אלוהי!
הבן שלי האמצעי נתן לי כל כך הרבה שבחים: "אמא, איזה טעים! תעשי כל הזמן את המאפה הזה! ממש טעים!
פירגה היקרה, תודה רבה ותמשיכי להעשיר אותנו במתכונים ניפלאים!
שולחת חיבוקים, רחלי
תודה רחלי יקרה,
בעונג ואהבה וכיף שטעים גם לכם.
ביחד הלאה שיהיה תמיד טעים לכולנו
שלום פרגה,
מתכון רשום ביצה +חלבון.
באופן ההכנה רשום לערבב חלמון,
אז למה התכוון המשורר ?
רשום במצרכים ביצה+חלבון
החלמון רשום בציפוי. מערבבים אותו עם מים ומברישים.
הכל בסדר,יום נפלא.
בוקר טוב, פירגה.
נראה נפלא! האם זה יהיה טוב גם כלחמניות?
ושאלה נוספת – פרסמת אתמול מתכון דומה ללחמניות תלישה ללא שמרים.
2 המתכונים די דומים – שניהם מעין בואיקוס על בסיס שמן.
איזה מוצלח יותר לדעתך?
לא יודעת,שניהם נהדרים. טעימים מאד.
תכיני את שניהם :| .
שבת שלום
עשיתי חצי כמות, ושמתי ביצה אחת (שלמה). יצא ממש טעים והתאים לי מאוד ליד כוס תה. (כן, אני אוהבת מלוחים ליד התה)
יופי שרונה,שמחתי שהכנת ושיצא טעים תודה על השיתוף
מושלם! כמו כל המתכונים שבאתר
אין עלייך!!!
שרי יקירתי,תודה רבה.אין על המחמאות שלך
גמר חתימה טובה
היי פירגה.
יצא מעולה. באמת טעים טעים.
תודה רבה.
בשמחה, תודה ששיתפת