בצק ללא סוכר מתאים למאפים אישיים או 3 כרוכיות ממולאות לטעמכם.
טעמו עדין ומלטף והמילויים בשלל טעמים לטעמכם.
המצרכים לבצק בתוך קערה גדולה:
3/4 כוס שמן
כוס משקה מי סודה (עושה את הבדל המופלא, אז לא להתפשר על נוזל אחר)
1/2 כוס כמו סוכר או תחליף סוכר/ סוכרה דיאט
2 ביצים
1/2 3 כוסות קמח תופח ולהכין בצד עוד כ-2 כוסות קמח תופח לזמן לישה.
לשים את הבצק תוך כדי הוספת הקמח ר ק עד שמתקבל בצק כדורי רך ונעים למגע.
הבצק מתאים לכל סוגי העוגיות הממולאות והכרוכיות במליות שונות לפי דמיונכם העשיר,
משהים את הבצק על ה ש י ש עטוף בניילונית 1/2 שעה.
מלית פרג עשירה מאד ללא סוכר:
300 גרם פרג טחון טרי ישירות מהמעדניה (פרג שלא בשימוש מיידי שומרים בפריזר)
לשים בסיר:
את הפרג ולהוסיף:
1/2 1 כוסות חלב דל שומן
6 כפות דבש/סילאן או ריבה דיאט ללא סוכר (לטעום ולהוסיף מתיקות כל אחד לטעמו)
2 כפות חמאה/מרגרינה
להמשיך לבחוש
המלית צריכה להיות סמיכה ולא נוזלית (ניתן להוסיף נוזלים או מצרכים מסמיכים כמו: ביסקוויטים טחונים,אגוזים,צימוקים.)
אפיה בחום 175 עד שמשחים
תהנו.
נקרא ונראה נהדר
בעלי בטוח יברך אותך (ואני זה בטוח)
בעלי מאד אוהב פרג
יהודית,תכיני לבעלך,הוא יאהב אותך כי זה טעים מאד מאד. :lol:
נראה שיש טעות בסוג או כמות הקמח הבצק דביק מאוד גם אחרי חבילה וחצי של קמח תופח (שזה המון לעוגה)
מיקה,אין טעות.
זו לא עוגה זה בצק.
מוסיפים את הקמח תוך כדי לישה כמה שתופס.
יש בבצק הזה הרבה נוזלים והכמות שיוצאת גדולה מהכמות של השק"ם.
בהצלחה
פירגה יקרה אני נהנת מאוד מהאתר שלך וממטעמיך המאוד טעימים לי ולמשפחתי!!!
אשמח לעוד רעיונות שלך למלית מלבד פרג, המאפה נראה הורססססס!!
מיכלוש,כנסי לקטגוריה מליות באתר שלי.יש מגוון ענק.
בהצלחה והמשך טעים ביחד
tאיזה יופי פירגה אבל עם רוצים פרווה מה להחליף. :lol:
כפי שאת רגילה להחליף,אין בעיה אפילו במים.
מעולה
תודה על השיתוף המתוק :lol:
בכיף
שלום פירגה , לכמה רולדות הבצק מתאים? ואם אני רוצה לשים סוכר רגיל בבצק, האם לשים חצי כוס או שהיחס שונה? תודה ויום טוב
אורה,שימי לטעמך,1/2 כוס יוצא מתוק.
אפשר ל-4 רולדות נאות.
ועוד שאלה קטנה, האם למרוח את המלית על כל הבצק או בערימה ולגלגל? תודה
אורה הי,
אם את שמה ערימה באמצע וסוגרת עליה מ-2 הצדדים יצא לך כמו בתמונה שלי.
אם את מורחת על כל הבצק יצא לך בצורת ספירלה.
נראה מעולה. תודה על המתכון והתמונה המרהיבה.
בכיף ושיצליח
תודה.
כמה רולדות אפשר להכין מכמות המצרכים שציינת? תודות על המתכונים ו :lol: חג פורים שמח, אורה
אורה,4 רולדות נאות
חג שמח…
היי פירגה אפשר להחליף את החלב?
למה?
תבורכי! כבר מזמן חיפשתי כזה בצק.
יונה,תכיני,תהני ותספרי לי אם אהבת :lol:
אהבתי…אהבתי…אהבתי…
יופי של מתכון והמליות יכולות להיות כיד הדמיון…
אולי תוכלי לצרף מס' קישורים של מליות דלות קלוריות וזה ישלים את המשימה.
תודה וחג שמח. :P
נגה,לבריאות ובעונג רב.
המליות שלי בקטגוריה מליות ואפשר להחליף תמיד את הסוכר בכמו סוכר
רציתי לשאול בקשר לכמות של הפרג האם אפשר להפחית בפרג זה פשוט המוןןן מה את אומרת פירגה ועוד שאלה אפשרי לקרוץ עיגול וליצור אוזן המן
חגית,אפשר להוריד כמויות ולהכין מהבצק מה שאת רוצה.הכל טעים והכל מצליח.
המלצה לסוכרתיים
במקום סילאן רגיל שקונים בהיפר
ניתן לקנות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר – בעדן טבע מרקט
כמובן שעדיין יש את הסוכר הטבעי מהפרי
אבל הכמות קטנה בצורה משמעותית
הי פרגה.מזמן חיפסתי מתכון לבצק ללא סוכר.
תודה לך וחג פורים שמח
האם אפשר להקפיא חלק של מאפה?
אני שומרת בקופסה במקרר.נראה לי עדיף.
פירגה כמה לשים סוכר רגיל בבצק והאם מרחת ביצה לפני האפיה?
תשימי 2 כפות ותראי אם מספיק מתוק לך.
לא מרחתי ביצה.
פירגה שלום ותודה על המתכון.
האם לדעתך ניתן להחליף את הקמח או חלקו בקמח מלא? אם כן, האם יש להגדיל את כמות הנוזלים במתכון?
אולי להחליף רק בחלקו . אני לא משתמשת בקמח מלא.
פירגה שלום
רשמתי לך שאלות תחת המתכון: עוגת גבינה עם דבש ותפוחים – האם את יכולה
להגיב בבקשה?
תודה
תקפיאי,הגיונית,אין בעיה
שלום פירגה
האם שמת את המלית כגוש נכון?
שלום פירגה
את המלית שמת כיחידה לא מרחת כמו רולדה נכון? ככה זה נראה בתמונה
תודה
נכון,גוש לאורך וסגרתי עליו מ-2 הצדדים כמו עטיפה.
פירגה שלום
קראתי את המתכון
ושוב קראתי
לא רשום מעלות אפייה וכמה זמן אפייה
אשמח לתשובה
רחלית
חג שמח שמח אדיר
תמיד 175(לפחות אצלי) עד ששחום. בהצלחה
ניסיתי את המתכון- הבצק היה נוזלי לגמרי. הוספתי עוד 2 כוסות קמח כדי לקבל בצק שאפשר לעבוד איתו
לעומת זאת כמות הפרג הייתה ענקית לכוס החלב, והוספתי עוד כוס שלמה של חלב. כמו כן לא היה לטעמי מספיק מתוק והוספתי עוד תחליף סוכר
התוצאה הסופית נהדרת.
לארה בקר אור
גם בקמח וגם במלית כתבתי להוסיף ל"פי הצורך"
כלומר:
את הבצק ללוש תוך כדי הוספת קמח "כמה שתופס"
ולפרג להוסיף במידה וסמיך עוד נוזל.
גם בשורה האחרונה כתבתי לטעום ולהמתיק לפי הצורך.
אשנה מעט את המתכון שיהיה יותר ברור לכולם.תודה.
אני שמחה שהגבת,שיצא טעים.
עוד יום פורימי שמח ומתוק לך
האם מבשלים את המלית על הגז
פירגה שלום
אחרי פורים שמח לך,,,
רציתי לשאול האם אפשרי לשים כוס מיים+כפית סודה לשתייה???,במקום מיי סודה
ועוד הצעה למילוי
ניתן לקנות פירות יבשים כגון שזיפים,מישמישים,או תאנים,או תמרים
ולבשל נאמר כוס פרי יבש+מעט מיים,או מעט מיץ תפוז
ואחרי שמתרכך,לטחון בבלנדר עם כף קמח,למי שרוצה מילויי,ללא סוכר
ניתן במקום הקמח להוסיף כף שקדים טחונים,או אגוזים,או קוקוס
כמובן שניתן להוסיף כף פודינג וניל,אבל זה עם סוכר
רחלי
;) ;)
רחלי שלום :lol:
כמובן כל מלית מתאימה לבצק.
לגבי הסודה שכתבת אני לא מכירה אותה.
מי ם וסודה לשתיה לא הופכים לסודה. הרעיון השני מקסים.
יצא מושלם!!!תודה על המתכון ועל האתר בכלל.. :lol:
רחלי הי
תודה ונהדר :lol: ושימחת אותי היום מאד.
תהנו מהעוגות
האם מבשלים את המלית על הכיריים
כן שירה
לשים בסיר:
את הפרג ולהוסיף:
2 כוסות חלב דל שומן
6 כפות דבש/סילאן או ריבה דיאט ללא סוכר (לטעום ולהוסיף מתיקות כל אחד לטעמו)
2 כפות חמאה/מרגרינה
להמשיך לבחוש
המלית צריכה להיות סמיכה ולא נוזלית .
שלום פירגה
אם אני רוצה שיצאו קריספי לחלק ל4 או יותר
תודב
כן,תנסי ל4-5 כמה שיוצא.
שנה טובה לכולן ולכולם
הכל מתבשל הריח מדהים הבצק מוכן ממתין שהפרג יתקרר נראה ממממ שוב שנה טובה
מושיקו הי,
שנה טובה ומתוקה עם עוגות דליקטס.מבטיחה.
חג שמח