מצרכים והכנה:
10-12 קישואים עגולים חצויים ל-2
מוציאים עם כפית את הליבה
מהליבה מכינים סלט מבושל עם ביצים או פשטידה/קציצות מה שרוצים…..
1. מבשלים כוס אורז בלי תבלינים ,כמו שמבשלים אטריות בהרבה מים שיהיה מוכן ורך. שמים בצד.
2. מטגנים ב-2 בצלים קצוצים 400 גרם בשר טחון
כל הזמן מערבבים שיהיה פירורים
3. כשהבשר מוכן ,פירורי, מוסיפים את האורז.
4.מתבלים: כפית רסק עגבניות, פפריקה,מלח ופלפל שחור.
לערבב.
מי שרוצה יוסיף 1/2 כוס ירק קצוץ כמו כוסברה או פטרוזיליה (אני לא)
ממלאים במלית עד לגובה חצאי הקישואים ומהדקים.
מניחים את החצאים הממולאים צפוף בתבנית.
מכינים רוטב עגבניות לא מבושל:
ליטר מים
קופסה 270 עגבניות מרוסקות
3 כפות מיץ לימון,מלח ומעט פלפל+כפית סוכר
מערבבים טועמים ויוצקים בין הממולאים שיגיע 3/4 מגובה התבנית ולא יותר
מברישים את פני הממולאים בשמן זית
מכסים בפרוסות מעגבניה אחת ובצל אחד.
מכסים הכל בניר כסף עבה.
אופים שעתיים בתנור שחומם מראש בחום 175
לפני הארוחה מסירים ניר כסף ומשחימים מעט.
מגישים עם הרבה רוטב וחלה טרייה.
תהנו
יופי של מתכון.
אני מכינה שנים רבות את אותו המתכון ובמקום להכניס לתנור האפייה אני מבשלת בסיר רחב כשעה על הגז.
מומלץ מידי פעם להרטיב את תוכן הקישואים ברוטב שבו הם שרויים.
שבת שלום.
הי נגה
תודה רבה.
פרוסות העגבנייה והבצל ש"נחו" על הממולאים במהלך האפיה,והכיסוי בניר הכסף…דאגו להרטיב את הממולאים ולא היה לי צורך להרטיבם ברוטב.
אני גם לפעמים מבשלת על הגז והיינו הך זה טעים מאד.
שבת נפלאה וטובה גם לך
פירגה המקסימה, ראיתי באתר פסטו מתכון דומה לזה אך שם כל הלילה בתנור, ניסיתי והיה טעים טעים, האם שעתיים במתכון זה יכולים לשנות במעט מבישול ממושך ?
הי חמודה,
לדעתי שעתיים מכוסה כפי שכתבתי חוסכים את הבישול הארוך. תנסי את המתכון הזה ותראי כמה שיוצא טעים.
שבת שלום
היי פירגה,
אני מכינה אותם עם אורז לא מבושל. יוצא מצוין גם כן.
שבת שלום וחג שמח
בקר אור אסנת.
ניסיתי פעם לאפות ממולאים ללא בישול מוקדם ויצא קשה מאד. מאז אני מעדיפה לבשל שיצא רך.
כשמכינים על הגז, אין בעיה ללא בישול מוקדם. מספיק 20 דקות שהאורז יתבשל היטב.
תודה
שבת שלום וטעים
היי- יצא נפלא- האם אפשר להקפיא?
ברור שכן.
תקפיאי ותהנו
תודה ו
יאמי,מזמן לא הכנתי
הזכרת לי להכין :lol:
תכיני,זה טעים מאד.
הייי פירגה
אני הכנתי השבוע את העוף הכתום.
אצלי בבית פשוט "עפו" על זה יצא כל-כך מוצלח.
מודה לך על המתכון.
עדינה,כמה חבל שלא כתבת את התגובה בעוף הכתום,פה המחמאות הולכות לאיבוד.
אבל מילא…בפעם הבאה.
תודה רבה מעומק ליבי על המחמאות ושימשיך להיות לנו טעים וכייפי
פירגה
מכירה את המכשיר החדש Vegidrill ? (תגגלי את השם אם את לא מכירה)
מכשיר ידני להוצאת המילוי מכל הירקות (אפילו גזר ממולא הכנתי בזכותו :P :P :P )
ואני כתבתי עם כפית. חחחחחחח בושות.
אצלי במטבח אין דברים חדישים,הכל של פעם,כמו שאני רגילה.
עם מה ממלאים גזר?
את הגזר מילאתי בתערובת הבשר והאורז
כמו שאר הממולאים
האמת, שזה היה סוחט מחמאות כי זה היה מפתיע אחר ושונה
אבל המילוי היה מועט בגזרים
הי ברבורית
נקרא מיוחד וטעים.ברור שהמלית מועטת כי הגזר צר וארוך.מה לעשות? ;)
חיבוק והמשך טעים
פירגה עשיתי ויצא פשוט עולה,החצילים היו צריכים עוד טיפה בישול לפי דעתי…אבל בסך הכל
יצא ממש טוב,אנסה למלא גם פלפלים במילוי הזה… :P :P
רונית,תרשמי לפנייך את ההערות שתצליחי יותר בפעם הבאה.
תודה רבה
ברוב המרשמים כתוב לקטום את "הכובע"
האם אצלך יש מעט לקטום את הקישוא ולחלק לשניים?
בתודה מראש
לתשובה מהירה
מרים שלום רב,
את יכולה לקטום אין בעיה.
בהצלחה ותהני מהם,ולא לשכוח לשלוח לי את חוות דעתכם.
המשך יום נפלא.
בשלתי את הקישואים בסיר.
לדעתי אולי כדאי לבשל את האורז חצי בישול כי הוא יצא רך מדי …
מרים,לטעמך.
רך זה מעולה וטעים,אבל לשיקולך.
עשיתי לבעלי לראשונה :lol:
(אני לא מנוסה כלל בבישול),
הוא התמוגג, נהנה ואמר שזה מזכיר לו תבשילים של פעם, איזה כיף כזו הצלחה!!
אני בישלתי בסיר במקום בתנור עפ"י הטיפים שניתנו בהמשך
לילך שלום
תודה שחזרת לשתף אותי שהתבשיל יצא טעים.
אין מאושרת ממני, אין.
לבריאות והמשך טעים כל הזמן וביחד :lol: