יש חצי סיר קוביות חצילים נפלאות (שזה הרוטב לחלות) שביניהם מתפזרים בחן כדורי בשר ופרוסות חצילים ממולאות.
מוכנים להתחיל את המשימה הטעימה?
מה צריך?
2 חצילים א ר ו כ י ם גדולים
2 בצלים
2 כפות שמן
8 שיני שום כתושות
קופסה 800 גרם עגבניות מרוסקות
2 פרוסות לחם קל מושרה בלי הקרום וסחוט
מלח,פלפל שחור,פפריקה,כמון,מעט קינמון
1/2 קילו בשר טחון
2 כפות פירורי לחם
ביצה
עגבנייה מגוררת
תפוח אדמה מבושל ומגורר
מים
הכנה:
חציל אחד מקלפים וחותכים לקוביות של 2 ס"מ
חציל שני ל א מקלפים וחותכים פרוסות סנדויץ' (כל 2 פרוסות חתוך באמצע לכיס)
שמים בקערה את הבשר הטחון ומוסיפים אליו:
בצל אחד מגורר גס
ביצה
4 שיני שום כתושות
עגבנייה מגוררת
תפוח אדמה מבושל ומגורר
2 כפות פירורי לחם+הלחם
מלח,פלפל,פפריקה ומעט כמון ומי שרוצה יוסיף מעט ירק.
מכינים קציצות שטוחות
חלק מהקציצות דוחסים בתוך פרוסות החצילים ומטגנים .
טובלים את החצילים הממולאים בביצה ואחר כך בקמח ומטגנים עד השחמה. מניחים על ניר סופג.
חלק מהקציצות רק מטגנים ושומרים על ניר סופג.
מסדרים את הסיר:
מטגנים בצל קצוץ ושום ב-2 כפות שמן ומוסיפים את קוביות החצילים. מערבבים.
מעל מסדרים את הקציצות ופרוסות החצילים הממולאות.
יוצקים את העגבניות,התבלינים וכוס מים ומנערים את הסיר.
המים בגובה קצת יותר מ-3/4 מכמות המצרכים שבסיר. טועמים ומשפרים טעם.
מבשלים שעה בחום נמוך בסיר מכוסה. אפשר יותר זמן.
ניתן לאפות את הסיר בתנור כשעתיים בחום 160 מעלות.
מכינים אורז לבן ומגישים כל מנה על אורז.
תהנו.
פירגה יקרה,הצילווווו!!!
עכשיו קיץ וחם ואין כח,אנא דאגי לנו למתכונים קלילים ;) .טעימים הם בטח יהיו כמו כל מתכונייך
מתוקה,יש באתר שלי מאות כאלה.
;) :lol: תבחרי מה שמתאים לך ותהנו :P
מה עם הלחם?
משה,
נכנס לבשר הטחון לקציצות
למה אני צריכה את הפייסבוק כשיש לי הודעה ממך כל בוקר … :P …יום מקסים שיהיה לך !!!!
מיטל בקר אור
הפייסבוק זו חידה ותעלומה. גם בעיני :| אבל אפילו שגם אני לא מבינה גדולה,אני שמחה שבגילי המופלג,אני זורמת עד כמה שאני מבינה ויכולה.
העיקר,שנמשיך לשתף ולרגש אחד את השני,זה הכיף והשמחה שבלב.
חיבוק לבקר נפלא
כאחת שכל הזמן מחפשת חידושים ושמחה לקבל את מתכונייך הטעימים – נפלא. כבר ביום שישי הזה נכין.
שרה.לא תצטערי,תכיני באהבה ותקבלי את מלוא המחמאות הטעימות.
אני שמחה שבחרת להכין את המתכון הזה.בהצלחה
אחחח.. שילוב של חצילים ובשר תמיד עושה לי את זה..
צריך להמליח קודם את פרוסות/קוביות החצילים? או שישר לחתוך ולבשל?
אני לא.קני טריים וזהו.
בהצלחה והנאה כי שילוב כזה מנצח אין כל יום.
שלום פירגה,
נראה טעים מאוד ועושה חשק לאכול
האם זה משנה איזה בשר טחון ?
אפשרי כל בשר ?
תודה והמשך יום טוב
ענת
ענת,אני קונה לקציצות. לא משנה.
יום נפלא והמשך טעים
עדיף צלעות אבל אפשר שמן יותר לפי מה שאתם אוהבים.
שילוב הבשר והחצילים הוא נפלא
מנה כלבבי.
דליוש,תודה חמודה
בוקר טוב,
לא ברור היכן משתמשים בפרוסות הלחם הקל :?
הלחם בעיסת הבשר
פריגה בוקר טוב, אני כבר בהכנות לתבשיל אך לא ברור לי היכן להשתמש בלחם הקל.
בעיסת הבשר
היי מה הסיבה שהקציצות התפרקו :oops:
להוסיף מעט פירורי לחם
שלום רב, אני רוצה לוותר על החציל הממולא. רק קוביות וקציצות. האם אפשרי? האם כדאי לטבול את הקוביות בביצה ולקמח אותן?
תודה רבה!
מיכל,יצא לך מעולה בלי לטבול בביצה וקמח.ממש לא מתאים.ברור שאפשר לוותר על הממולאים.
לבריאות ותהנו
הי פירגה! לא ראיתי את תשובתך בזמן לכן קימחתי את החצילים. הקמח הוסיף לתבשיל סמיכות ויצא מעולה!
בפעם הבאה אנסה בלי. :lol:
מיכל,תודה על התגובה והשיתוף
כרגיל המטעמים שלך נהדרים אני מטגנת את החצילים רק עם ביצה קל וטעים
:lol:
תמי,תודה ושבת שלום
פירגה,
אתר פשוט מדהים. נהנת מאוד להיכנס כמעט כל יום.
הקציצות הנ"ל נקראות מפרום וזה מאכל של הטריפוליטאים ואני מכינה מהם המון וזה פשוט טעים.
המלצה:
מי שלא אוהב חצילים, יכול להכין אותו הדבר, פשוט במקום חצילים להחליף בתפו"א.
טיפ נוסף: בסיר חובה להוסיף חצי כפית של קינמון . פשוט מעדן.
תמי,תודה חמודה
יש באתר מפרום אמיתי ויש גם מתכון של תפוחי אדמה ממולאים.גם אני בעד להוסיף קינמון בתבשילים :lol:
שלום פירגה
האם האפיה בתנוא היא במקום הבישול במשך שעה על הגז ?
תודה
זה מה שכתבתי במתכון:
מבשלים שעה בחום נמוך בסיר מכוסה. אפשר יותר זמן.
ניתן לאפות את הסיר בתנור כשעתיים בחום 160 מעלות.
לשיקולך,מה עדיף לך.
בהצלחה
תהנו.
שלום הכנתי עם רסק עגבניות והגדלתי את כמות החצילים ל-3 חצילים הכנתי עם רסק עגבניות מכייבן שלא היה לי עגבניות מרוסקות והיתעצלתי לרסק עגבניות אני טבלתי ביצה וקמח רק בחתך שבחציל וטיגנתי כדי לסגור את הפתח בישלתי לפי המתכון יצא טעים מאד השאלה מה יותר טעים עם רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות ובנוסף אני הייתי מעדיפה לא להוסיף תפוח אדמה מבושל לבשר אלה לגרד אותו בלי בישול ולא צריך פירורי לחם בבשר וגם לא לחם מושרה זה לא נותן כלום רק יותר עבודה למרות שבפעם הזאת הכנתי לפי המתכון שלך תודה היה טעים
פריגה שבת שלום הכנתי את תבשיל חצילים ובשר של פירגה פלוס דג מרוקאי וסלטים יצא מעולה תברוכי על אתר מעולה
חיים בקר אור
שימחת אותי מאד הבקר כשראיתי את התגובות המפרגנות.
המשך טעים ביחד ושבוע טוב