מצרכים:
שקף לתבנית מספר 24 כדי שהעוגה תצא יפה וחלקה. (אפשר גם בלי שקף)
חבילה בישקוטים לתחתית תבנית מספר 24 עגולה קפיץ או נשלפת
לשכבה האמצעית השניה צריך 15 בסקוויטים "פתי בר" בטעם שוקולד
3 מיכלי שמנת מתוקה
1/2 מיכל נוגט כ-4 כפות (ממרח שוקולד לבן)
1/2 מיכל שוקולד השחר/נוטלה כ-4 כפות
חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
חבילה אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
3 כפות ליקר תפוזים או אחר או לוותר
בערך כוס חלב
אופן ההכנה:
מרפדים תחתית תבנית עגולה קפיץ מספר 24 בבישקוטים טבולים ביין מתוק מהול במים. את הבישקוטים שוברים ומניחים בהתאם לבסיס התבנית.
מוס לבן בטעם נוגט לשכבה ראשונה:
במיקסר מקציפים מיכל וחצי שמנת מתוקה עם 1/2 מיכל נוגט+3 כפות אינסטנסט פודינג וניל+3 כפות ליקר תפוזים (להקציף בכל ביחד) (אם המוס דליל מדי, להוסיף עוד פודינג ואם הוא סמיך להוסיף מעט חלב)
לצקת את המוס על הבישקוטים.
לסדר מעל למוס שכבת ביסקויטים "פתי-בר" מורטבים קלות ביין מתוק מהול במים (כ-15 בסקוויטים)
לשבור את הביסקוויטים בהתאם לסידור.
מוס שוקולד לשכבה השנייה:
לשטוף את קערת המיקסר והמקצף
מקציפים מיכל וחצי שמנת מתוקה עם 1/2 מיכל שוקולד נוטלה או השחר+3 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד(להקציף הכל ביחד) (אם המוס דליל להוסיף עוד פודינג ואם הוא סמיך להוסיף מעט חלב)
לצקת את כל הקרם על ה"פתי-בר" וליישר.
לצנן מספר שעות ולקשט כיד הדמיון.
אני הכנתי ציפוי לא סימטרי . המסתי על הגז כ-3 כפות נוגט שנשאר בקופסה מהול בכמה כפות חלב .
בחשתי עד שנהיה נוזלי .
זירזפתי אותו שתי וערב על העוגה כקישוט. העברתי קיסם ליצירת צורות לא סימטריות.
תהנו.
ממממ,נראת מצויין :lol:
הכנתי לשבת עוגה טעימה מאוד!!! תודה רבה
תודה מאיה.שמחה שאהבת ונהנית
המשך שבוע טעים
בוקר טוב יקירתי,מזה שקף לתבנית ואיפה רוכשים אותו
תודה
יקירתי,
שקף קונים בחנויות מתמחות . הוא מקיף את התבנית מבפנים, ואז אחרי הקירור אפשר לשלוף והקרם יוצא חלק כמו בקונדיטוריות.
אני לא אופה מקצועית,אז אני מוותרת.
שיכבת הביסקווטים הראשונה לבנים והשכהה השנייה לבנים?
זה איך שבא לך,לא חובה להיצמד למתכון
בוקר טוב פירגה ,תודה על המתכון. נראת עוגה טובה אבל קצת יקרה. שבת שלום לכולם.
כן,לאירועים מיוחדים
שבת שלום
מהו שקף לתבנית?
עליזה ,כבר עניתי לפנינה ראי תשובה:
שקף קונים בחנויות מתמחות . הוא מקיף את התבנית מבפנים, ואז אחרי הקירור אפשר לשלוף והקרם יוצא חלק כמו בקונדיטוריות.
אני לא אופה מקצועית,אז אני מוותרת.
שבת שלום פירגה
זו לא עוגה שכבר הופיעה ושאלתי אותך אם אפשר עם פתי בר גם למטה או שהיא שונה?
ריקה,הופיע בהחלט.
מתכונים חוזרים באתר (אין הרבה…) אלה מתכונים שהוירוס תוקף אותם .אני חייבת להוציא מהתיקיה ולהחזיר שוב בתקווה שהוירוס לא יזהה אותם שוב.
אפשר עם פתי בר,כן.
פירגה שלום
רציתי את עזרתך בבקשה., האם ידוע לך על מתכון ל"פודינג לחם"?
אמא שלי ז"ל היתה מכינה לי ולצערי, לא דאגתי בזמנו לקחת ממנה את המתכון.
אני זוכרת שהיא היתה מערבבת לחם רטוב עם צימוקים ועוד דברים טובים.
אשמח אם תוכלי לעזור
תודה רבה מראש
רותי, יש כמה סוגים.
הנה אחד טעים ונוסטלגי מאד.
פודינג לחם
מצרכים:
1/2 לחם מושרה היטב – לסחוט מהנוזלים
כף מלאה אינסטנט פודינג וניל
3 ביצים
2 כפות אבקת שוקולית
1/2 כפית קינמון
3/4 כוס סוכר
50 גרם חמאה מומסת
ניתן להוסיף 1/2 כוס צימוקים,קיצוצי פירות,אגוזים וכו'….
אופן הכנה:
מקציפים חלבוני ביצים עם הסוכר לקצף יציב.
מערבבים את הקצף עם כל המצרכים בתנועות עטיפה.
יוצקים לתבנית לחם משומנת בטחינה גולמית.
אופים כ-40 דקות – חום 175.
תהנו
אשמח לחוות דעתך ולצילום מגרה אם אפשר….
תודה.
פירגה יקרה
כזכור לי,אמא שלי לא השתמשה במצרכים הנ"ל, אבל אני
מודה לך מקרב לב על המתכון.
אשמח להכין ולדווח.
לצערי,אין לי מצלמה….. תצחקי עלי
יום נפלא ושוב המון תודה
הי רותי
אם תכיני אשמח למתכון ולתמונה.
אגב, יש ברשת מספר מתכונים לפודינג לחם אז שווה לך להכנס לגוגל ולעיין.
תודה רבה
ניצול לחם
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3182723,00.html
היי פירגה, חג שמח ושנה טובה :lol:
העוגה נשמעת ממש טובה, האם צריך לשמור אותה במקרר או במקפיא?
רוניתי,עוגות מוס אני שומרת בפריזר.
לפני ההגשה אני מוציאה שיפשיר מעט ויהיה קל לפרוס.
חג שמח