ביסים של אושר והעוגה,למרות שנראית ומרגישה כעוגת ראווה,היא בסך הכל עוגה בחושה……
המצרכים וההכנה:
200 גרם חמאה/מחמאה
6 ביצים ש ל מ ו ת
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי קמח רגיל (ל א ת ו פ ח ) אין בעוגה אבקת אפיה.
200 גרם שוקולד מריר מגורר על מגררת גסה
3 כפות קוניאק
150 ג' אבקת סוכר
150 ג' שקדים לא מלוחים – קלויים קצוצים אבל לא דק מדי
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה:
סוכר , חמאה, ביצים אחת אחרי השנייה , לבחוש אחרי כל ביצה,
מוסיפים שוקולד מגורר וקמח.
יוצקים לתבנית משומנת 27X33
אופים בחום 175 כ-45 דקות.
מיד כשהעוגה מוכנה הופכים אותה על מגבת יבשה
אם העוגה מתעקשת לצאת, מניחים על התבנית ההפוכה מגבת רטובה והעוגה תצא בקלות.
לקרר מעט.
לערבב בכוס :
3 כפות קוניאק 150 ג' אבקת סוכר – יוצא ממרח כמו מרקם של טחינה.
מורחים על פני כל העוגה בעזרת כף.
מפזרים באופן שווה את השקדים ולוחצים אותם מעט ובעדינות לתוך העוגה .
חותכים ושמים בספלוני ניר.
הנימוחות של העוגה והטעמים הנפלאים שמתמזגים בה , משאירים טעם של
עוד.
תהנו
העוגה נראית מעניינת וטעימה.
פירגה יקרה שנה טובה וחג שמח.
פירגה כמו שאת רואה דבר ראשון בבוקר אני בודקת מה חידשת לנו באתר שלך, המשך פורה. :P
רבקה,את נהדרת ומקסימה
חיבוק לשנה חדשה וטעימה לא פחות מקודמתה
חג שמח
ועם אני רוצה פרווה אפשרלהמיר לשמן?
חגית,זו עוגת חמאה,מקסימום למרגרינה
נראת מעולה
חג שמח :lol:
תודה דליושה
שנה טובה אישה יקרה שנה של מטעמים ודבש
חיה יקרה
שנה טובה עם המון בריאות ונחת
שקט והמון אהבה
חג שמח
שנה טובה לך יקרה תמשיכי לשתף ולחדש לנו אושר ובריאות נהנית מהמתכונים
תמי,שנה נפלאה והמשך נפלא ביחד
חג שמח
חג שמח , נראית נהדר , אבל, מה אפשר לשים במקום קוניאק ( בלילה וציפוי)?
בעוגה הזו מתאים ביותר קוניאק
לא בטוחה לגבי תחליפים אחרים.
אבל אולי משהו בסגנון ליקר?
חג שמח פירגה,האם להמיס חמאה לפני או חמאה ששהתה בחוץ והיא רכה? תודה רבה על מתכונים נהדרים, :lol: תודה על היצירתיות האין סופית שלך. ;)
מירי שלום
חמאה רכה תתערבב יותר טוב.
המשך טעים ותהנו מהעוגה
מירי
לא להמיס :|
לחכות שתהיה רכה (שימי על השיש)
המשך חג שמח וחיבוק
נראית פצצה כמו שאת מפתיעה….
אכין למשפחתי היקרה תודה לך וחג שמייח
באהבה אילנית,תכיני ותהנו וחג שמח
שאלה ?
האם אפשר שוקולדציפס במקום שוקולד מגורד?
את יכולה אבל לכתוש אותו לפירורים דקיקים במעבד מזון.
פה לא מתאים השוקולדצ'יפס במצבו המקורי :lol:
חן חן לך יקרה!
עכשיו שאלה אחרונה סיפרתי לך בעבר על אובדנה של אימי
ושעכשיו הבישול והאפיה בשבילי זה תראפיה וסוג של המשכיות
אימי בכל ערב כיפור הייתה עושה עוגה מיוחדת פשוטה וטעימה
שכבות של בצק פריך עם ריבה ואגוזיםוכאמור אני רוצה להכינה ליום כיפור
את אופן ההכנה אני מכירה כי הייתי עוזרת לה…..
אבל את המרכיבים של הבצק אני לא זוכרת
זה היה סוג של בצק פריך חלבי האם תוכלי לעזור ? :shock:
אילנית הי,
יש לי כמה כאלה
למשל:
את יכולה למרוח ריבה או קונפיטורה במקום התמרים
http://pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגיות-חיתוכיות-וקרואסונים/חיתוכיות-תמרים-עם-קצף-אגוזים+
אילנית הי,
יש גם את זאת: במקום שקדים שימי אגוזים
http://pirge.co.il/%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%9C%D7%92%D7%99%D7%94/%D7%97%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%A7%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A6%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%99-%D7%A7%D7%A6%D7%A3-%D7%A9%D7%A7%D7%93%D7%99%D7%9D
תודה רבה רבה מקרב לב
גמר חתימה טובה
בוקר טוב !
שאלה אחרונה אני מתכוונת לעשות את העוגה ליום כיפור
האם לשים נייר אפייה ואח"כ את הבלילה שעוגה תצא בקלות?
ואם אני רוצה בתנית עגולה איזה קוטר?
תודה המשך יום טוב :twisted:
אילנית,את יכולה לשים ניר אפיה ולהכין בתבנית הרשומה ולא בעגולה.
זה חיתוכיות ולא עוגה עגולה.
תודה
בוקר אור פירגוש!
רציתי לשאול לגבי התבנית החד פעמים זו הגדולה ביותר או הבינונית?
אשמח אם תעני לי כי רוצה להכין גם אותה ;)
כפי שכתוב במתכון גודל תבנית 27X33 זו הבינונית.
בהצלחה
האם אפשר במקום קוניאק לשים ברנדי או רום?
מחוסר ברירה שימי :cry: