מרק מפתח לחורף חם ורגוע
המרק במקור מראש פנה מחברה
מצרכים:
סיר מרק ל-12 איש
300 גרם עדשים בצבע אדום (כתום) , שטופות לא מושרות.
1/4 כוס בורגול עבה , שטוף,לא מושרה.
2 בצלים גדולים + 2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
2 גזרים מקולפים
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
כפית מרק עוף/כף חוויאג' למרק
מלח
פלפל שחור
אופן הכנה:
לקצוץ את הבצלים ולהזהיב בשמן (לא יותר מהזהבה קלה)
להוסיף גזרים מקולפים מגוררים על פומפייה גסה ולערבב כדקה עם הבצל
להוסיף את העדשים וחצי סיר מים (אחר כך מוסיפים עוד מים)
להרתיח ולפי סמיכות המרק להוסיף מים.לבשל בסבלנות עד שהעדשים ממש רכות.
להוסיף את התבלינים והפטרוזיליה.
בסוף…..
כשהמרק מוכן להוסיף את הבורגול והשום לבשל עוד מספר דקות
לטעום ולשבח טעמים
אם המרק נשאר גם למחרת,הוא בד"כ מסמיך, אז…להוסיף עוד מים רותחים
תהנו
"טיפ"
את העדשים והבורגול עדיף לקנות במשקל
מעולה,את הבורגול את לא משרה לפני זה במים ומסננת?או
שישירות להכניס חמרק?
דליושה,
את הבורגול לא השריתי רק שטפתי. כנ"ל את העדשים.
תודה,לילה טוב.
פירגה יקרה מתכון מדהים אבל לא היה לי בורגול אז שמתי איטריות דקות יצא מדים תודה רבה רבה
לבריאות חיה,שימחת אותי מאד בתגובה הטעימה.
דליוש רשמתי תגובה עם שאלה לפני שעתיים
היא נעלמה משום מה.
הי דליוש, עד עכשיו היתה תקלה בדאר.באסה….
היי פירגה, גיליתי את האתר שלך רק עכשיו בחיפוש אחר עוגת השוקולד המושלמת…
אני צריכה מתכון טעים ומוצלח והכי חשוב מהיר לעוגת שוקולד להיום בערב…
אשמח לעזרה ממך בתודה מראש, ליאת
ליאת הי,ברוכה הבאה
לצערי הדאר לא הגיע כי היתה תקלה ורק עכשיו אני עונה על שאלותיכם.
הסתדרת בינתיים? אגב, בצד שמאל יש קטגוריה של עוגות שוקולד שרובן בחושות ונפלאות.
בהצלחה והמשך טעים ביחד.
היי
נשמע נפלא הולכת לנסות!
:?
אתי,תכיני ותהנו
מעולה.! טעים טעים!! מומלץ בחום לימי החורף הקרים.
בכיף,ארי
לבריאות
תודה רבה על השיתוף
בוקר טוב. לא צריך להשרות את העדשים והבורגול ?
לא צריך,גם הייתי כותבת אם היה צריך ;) :lol:
פירגה יקרה!
300 גרם עדשים – מה הכמות בכוסות?
אולי 2 אני לא בטוחה…..
נראה טעים.
לא טוחנים את המרק לפני הוספת הבורגול?
תודה,
מירב.
עדשים לא טוחנים הן נטחנות לבד מהחום ;)
נראה נפלא… :lol:
רק שאלה….הבורגול מתבשל תוך כמה דקות ? צריך להשרות אותו לפני כן? :?
תודה מראש
נראה נפלא…. :lol:
רק שאלה: הבורגול מתבשל תוך מספר דקות ללא השרייה מראש???? :?
תהילה,בדיוק כך.
תהנו מהמרק הטעים
אפשרי גם עם עדשים חומות ?
האם אפשר בעדשים חומות ?
תודה ענת
לא נראה לי שקשור חומות
אין קשר לעדשים חומות :oops:
פירגה יקרה,
כרגיל – מתכון טעים טעים טעים. הכנתי ויצא נהדר. תודה רבה רבה!
אבל – העדשים האדומות לא התפרקו נשארו די שלמות.
הוספתי זמן וחייכתי, ושוב הוספתי – והן נשארו שלמות….
די התאכזבתי כי אני אוהבת שהמרק סמיך יותר ובגלל שהן
נשארו שלמות זה לא קרה
את יודעת במקרה מה הסיבה?
כמובן שלא חייכתי אלא חיכיתי
שירי,הסיבה פשוטה מאד
פשוט תבשלי כמה זמן שצריך עד שהעדשים יתרככו לגמרי.
סבלנות זה סוד להצלחה.
הכנתי אתמול – מרק נפלא- תודה
שרה,בכיף ולבריאות
מרק מעולה במקום בורגול מוסיפה גריסי פנינה בתחילת הבישול יוצא סמיך וטעים ,
נהנית מהמתכונים שלך
:lol: :lol:
מלכה,תודה ומאד שמחתי שהכנת ואהבת
מדוע עדיף לקנות במשקל ?
במשקל תמיד עדיף לקנות כשמדובר בקטניות.
במיוחד עדשים,הצבע שלהם חזק ודומיננטי ויפה בבישול.
מרק נפלא.
ניצה,תודה רבה והמשך נפלא וטעים
בוקר טוב יש אפשרות במקום בורגול עבה דק ? תודה צביה
שוב,צריך לנסות,אולי כן ואולי ;) לא
ביום חמישי הכנתי פעם ראשונה ומאז עוד שלוש פעמים – המרק יוצא משגע ומחוסל מיד. העדשים שקניתי על משקל באמת בצבע כתום עז , יותר מהחבילות בסופר. אצלי התבשל ונהייה רך תוך 20 דקות. מתכון מומלץ מאווווד
תודה אביבה,פשוט נפלא. אני כל כך שמחה שאהבתם את המרק.
תמשיכי להכין שכולם יהנו
הכנתי את המרק עם שינוי במקום בורגול גריסי פנינה ובמקום פטרוזיליה כוסברה .
המרק יצא טעים מאוד.
פירגה – המתכונים שלך טעימים מאודדד.
תודה רבה סמדר יקרה,יופי שטעים לכם ואני שמחה שחזרת לשתף אותי.
המשך טעים ביחד