המצרכים:
חציל גדול ארוך מקולף (אני אוהבת להשאיר סרט דק מאד מהקליפה בצורת שתי וערב ,אבל לא חובה)
פורסים את החציל ל א ו ר ך לפרוסות .
מרססים מחבת פסים גדולה בכפית שמן (לא יותר מכפית, באחריות) ומניחים את הפרוסות. כל פעם שכבה אחת . קולים אותם מ-2 הצדדים על להבה נמוכה-בינונית מבלי להוסיף אף טיפת שמן. שיקחו את הזמן….בסבלנות החצילים לאט לאט נקלים ומקבלים גוון שחום מפוספס ויפה. מקררים את הפרוסות.
המלית לחציל אחד בערך 5 גלילות:
250 גרם גבינה צהובה מכל סוג שאתם אוהבים
50 גרם גבינה חמד ואפשר לגוון ולהוסיף עוד קצת גבינת עיזים,קשקבל.
2 כפות גבינת שמנת אפשר בטעמים
2 כפות זיתים שחורים קצוצים
מלח מוסיפים ר ק אחרי טעימה
המלית צריכה להיות די סמיכה .
ציפוי אדום בקערה ללא בישול:
קופסה עגבניות מרוסקות במשקל 260 גרם (לא רסק)
להוסיף-5-6 כפות מים
לתבל ב:
כפית סוכר
כפית פפריקה
מעט מלח ומעט פלפל שחור
לטעם פיצה מוסיפים אורגנו/טימין /בזיליקום
לטעום,לשפר טעם ולערבב לרוטב קצת סמיך.
בכל פרוסה של חציל לשים בקצה הרחב כף מלאה מלית ולגלגל לגלילה
להניח עם ה"תפר" למטה בתבנית מתאימה שתכיל בדיוק את הגלילים.על כל גליל לצקת כף גדושה מהרסק ולפזר מעט פטרוזיליה יבשה
לפזר מעל לכל ב נ ד י ב ו ת גבינה צהובה מגוררת
לנקד מעל לגבינה במעט מהרסק (לא הרבה) במרווחים. אפשר לפזר קצת אגוזים.
לאפות בתנור חם 180 עד שהעסק מבעבע ולהגיש חם .
אצלי נאפה ב-8 דקות.
כדאי למצוא תבנית פיירקס שתכיל בדיוק את כמות הגלילות ואז מה שקורה שאחרי האפייה חלק מהרוטב והגבינה נ י ג ר י ם לצידי התבנית ולא הולך כלום לאיבוד, ובהמלצה שלי תתענגו עליהם עם פוקצ'ה.
תהנו
: :cool: :P :lol: פורים שמח ;) ;) :P :P
ציפי
פורים שמח וטעים
בוקר טוב פירגה,
הגבינה שמפזרים מעל היא מתוך ה-250 גר' או בנוסף? :?
חג פורים שמח וטעים
בקר אור רותי
זה תלוי כמה גבינה את רוצה להכניס למאפה.
לשיקולך.
חג נפלא פורים שמח
שלןם פירגה רציתי להגיד לך שאת אלופה
הנאדי,תודה רבה לך.
וואו ענק :lol:
תודה דליושה חג פורים מתוק לך
פירגה, נראה נהדר.
לא להשרות את החצילים במלח קודם ?
מה אפשר לשים במקום גבינה צהובה ? כעלי לא אוהב גבינה צהובה
ציפי,אני לא מכינה אחרת.
חפשי מתכונים דומים,אולי תראי.
בהצלחה
פירגה,
האם לא צריך להשרות את החציל במלח ?
אם את רוצה,תשרי.
מועדים לשמחה , החלטנו לעשות ערב חלבי , הכנתי את גלילות החצילים האלו , מ ע ד ן , חיסלו את כל התבנית מומלץ בחום , תודה פירגה על מתכון נפלא
סימה,תודה רבה.
תודה על ההמלצה החמה לחצילים הממולאים ברוטב פיצה.
המשך טעים , בברכת מועדים לשמחה גם לכם.
נקרא מעולה כמו כל המתכונים של פירגה
תודה ליאלי.
הכל באהבה.