dscf3296 - גמבה בתחמיץ

גמבה בתחמיץ

DSCF3295 - גמבה בתחמיץבקיצור דרך אבל הטעם? יאמי ומעולה.

מצרכים:
5 גמבות אדומות טריות ונאות . אני משאירה את הגמבות שלמות רק חוצה ל-2 ומנקה .
לשים בסיר :
את הגמבות
4 כוסות מים
2 כוסות חומץ רגיל
2 כפיות מלח
ראש או שניים שום . כל שן חצויה ל-2.
מעט תבלינים (כפית) יבשים של טימין ושמיר
מבשלים בערך 10 דקות, לא להגזים בבישול,פריך זה טוב.
לטעום ולשפר טעמים. ניתן להוסיף קצת סוכר.
מצננים ומעבירים לצנצנת עם כל הנוזלים.
שומרים סגור במקרר .
תהנו.

38 תגובות על “גמבה בתחמיץ

  1. שלום פירגה. מתכון ממש מעניין, אך אני הייתי מוסיפה 2 כפות סוכר, להשלמת הטעמים. שכן גם טעם הגמבה וגם טעמו של החומץ, משתפרים עם מעט סוכר (לפי הטעם).
    שבת שלום

    • אטל,תודה רבה . הוספתי ש :lol: אפשר להוסיף סוכר
      תודה ועשייה מהנה smile שבת שלום

    • הבישול /0 10 דקות זה מרגע שרותח?
      אם אין לי ירוקים יבשים, מה לשים במקום?

      • אורנה,כן מרגע הרתיחה
        את לא חייבת לשים טעם.
        אולי יש לך בבית גרגרי חרדל? או עלי דפנה? את יכולה.
        אבל שוב,לא חובה.

      • פירגה Reply:
        מרץ 8th, 2014 at 09:28

        אורנה,כן מרגע הרתיחה
        את לא חייבת לשים טעם.
        אולי יש לך בבית גרגרי חרדל? או עלי דפנה? את יכולה.
        אבל שוב,לא חובה.

  2. המתכון נהדר במיוחד לא צריך ליצלות את פילפילים ניראה שצריך מעט סוכר לאיזון חומץ ינוסה בקרוב לך שיהיה לך שבת שלום בריאות טובה

    • שמחה,תודה גם לך.הסוכר התווסף למתכון.
      תודה והמשך טעים ביחד
      שבת שלום smile

  3. מעניין מאד.
    אין צליה של הפלפלים,אין המתנה להורדת קליפת הפלפלים.
    אין בישול בנפרד של התחמיץ.
    ו….יש שמיר…. חסר סוכר.

    מ ר ת ק.
    אעשה ואדווח.

    שבתשלום
    בריאות

  4. הי פירגה
    אז הנה אני זריזה, הראשונה לדווח!
    הפלפלים כבר במקרר, יצא מעולה!!!!
    הוספתי גם פלפלים צהובים.
    נהדר!

    • הדס הי,ואואואואו,איזו זריזות.
      תודה שחזרת לשתף. כיף שיצא לך מעולה.
      תהנו smile ושבת שלום

  5. הוספת דבש משפרת הטעם מאוד.
    אגב פעם היו באמת גמבות כיום מה שמכנים גמבה זה בעצם פלפל אדום מתוק.
    זה המתכון שאימי זל היתה מכינה .

  6. וואו, תודה פירגה, כבר הולכת להכין, שיהיה לארוחת צהריים לשבת! smile

  7. אני עושה את זה מעט שונה מטגנת את הגמבות שוטפת ומורידה קליפה..שמה בקופסה חצי כוס חומץ רגיל כוס מים רתוחים קרים הרבה שום מלח פלפל חריף .וזהו מאד טעים….

    • עירית שלום,

      אין גבול לכמות של השום שאפשר לשים כל אחד וטעמו.

      שימי כמה שאת רוצה.

      smile

  8. הכנתי ויצא ממש טעים! באמת עבודה מינימלית! שימושי ביותר בסנדוויצ'ים, חמוצים למנה בשרית ועוד ועוד… שוב תודה רבה פירגה, תבורכי.

  9. תודה מקרב לב על כל המתכונים. יישר כוחך!!! האם את ממליצה לעקר את הצנצנת לפני שאמלא. ואם כן איך את ממליצה לעשות זאת. המון אור ואהבה. שרי

    • שרי,תודה רבה
      אני לא מתעסקת בדברים כאלה. אם אין צנצנת אני שמה אפילו בפלסטיק.
      פורים נפלא לך smile

  10. בדרך כלל כשצריך לעקר צנצנות כמו להכנת ריבות אני רוחצת את הצנצנות במדיח על דרגה גבוהה,זה מספיק.
    הכנתי עם פחות מלח ויצא נהדר. תודה.

  11. תודה תודה.שנים אני מחפשת את התכון.אמא שלי נהגה לנכין כך גמבה.

  12. פירגה תודה רבה, הכנתי יצאה מעולה כמו-כן את צודקת אין צורך לעקר, גם אני השתמשתי בצינצנת פלסטיק, מאחר והצינצת הזכוכית היתה קטנה. תודה רבה .

  13. שלום פירגה אני מאוד נהנית מהמתכונים וסגנון הכתיבה שלך. הכנתי את הגמבה ויצא חמוץ הוספתי כבר 2 כפיות סוכר וגם סוכרזית וזה חמוץ. האם אפשר להכין עם הגמבות מתכון ירקות מאודים או הירקות שמגישים במסעדות? תודה שרי

    • ערב טוב שרי יקרה
      את מידת החומציות של החמוצים מווסתים עם המים.יכול להיות שלטעמך,את צריכה להוסיף עוד מים עד שתגיעי לטעם הנכסף.
      כנסי לקטגוריה חמוצים ותראי את האופציות הנוספות שהכנתי.
      בהצלחה והמשך הנאה. smile

  14. אני מכינה כבר מזמן בצורה הזאת ואפילו מכניסה עיגולי גזר עיוגלי מלפפון ורצועות קולורבי
    האמת שלחתי צנצנות כאלו למשלוחי מנות

  15. מתכון ניפלא הסוכר עושה את העבודה..תודה לפירגה שלנו כל מתכון בצבע שב'ש אוהבת את המתכונים שלך smile smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *