קלי קלות. מבשלים קצת,מועכים ואז אופים .
מצרכים:
חבילה תפוחי אדמה כ-700 גרם (אפשר קטנים)
1/4 מיכל שמנת לבישול 15% שומן מעורבבת עם כף אבקת מרק בצל
כוס גבינה צהובה מגוררת – אפשר כמה סוגים של גבינות.
אפשר גם עם פירורי גבינה שמיועדים לפיצה.
פירורי לחם מתובלים – לפיזור על תפוחי האדמה לפני האפייה.
3 שיני שום קצוצים
1/4 כוס שמן קנולה
מלח,פלפל שחור. אפשר להוסיף קצת רוזמרין.
אופן הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם -20 דקות.
מכבים להבה ומשאירים בסיר עוד שעה. מסננים.
כשנועצים סכין,היא חודרת אבל לא מפוררת אותם.
מצננים את תפוחי האדמה.
מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית ומועכים בעזרת הידיים שיישארו מאוחדים אך מעוכים.
מתבלים במלח ופלפל שחור ומפזרים את השום.
מערבבים את השמנת , אבקת מרק בצל והשמן . מברישים את תפוחי האדמה ומפזרים את כוס הגבינה שייכנס היטב בין התפוחים.
מפזרים את פירורי הלחם.
אופים בחום 175 עד הזהבה נאה.
תהנו.
נראה מבטיח :lol:
תודה דליוש
:? מועדים לשמחה :? שאלתי האם צריך לקלף את תפוחי האדמה? ;) ;)
מקלפים אם רוצים.טעים גם בלי לקלף.
לא מקלפים הכל שלב?
לא חובה. איך שרוצים.
בוקר טוב פירגה.
יצא טעים מאוד עם ריח ניפלא. תודה וחג שמח.
תודה רננה,נפלא שבחרת להכין ואהבתם.
חג שמח וטעים
באיזה שלב מוסיפים את הגבינה הצהובה.
באופן ההכנה נשמט כוס הגבינה הצהובה,כמדומתני!
יולי,רשמתי שוב יותר ברור.
תודה וחג שמח
שלום לך ותודה על המתכון
האם אפשר להחליף את השמנת לבישול בחלב?
אם כן , האם באותה כמות (1/4 כוס)?
תהילה, נראה הגיונית שאפשר.בהצלחה
מדוע אין עוגות כמו עוגת גבינה אפויה ללא סוכר :x
כנסי לקטגוריה בלי סוכר
יש שם גם עוגות גבינה שונות ומגוונות…..
בהצלחה
http://pirge.co.il/category/%D7%91%D7%9C%D7%99-%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8
הכנתי את זה יצא מעולה תבורכי כול כבוד
תודה רבה חיים,לבריאות ובהמון הערכה,שאתה חוזר לפרגן.
יום טוב