עיתון ידיעות אחרונות. את המתכון לעוגה החגיגית קיבלתי מאמא של חתני
אם יש למישהו את המקור,אנא רשמו לי ואוסיף.
מצרכים:
4 ביצים לא גדולות
1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות קמח תופח אוסם
2 שקיות של פודינג אינסטנט וניל=160 גרם
קורט מלח
קליפה מגוררת מחצי לימון
בקבוק סיידר תפוחים מוגז = 330 מ"ל
75 גרם חמאה מומסת או שמן
תפוח עץ גדול מסוג גרנד, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
ציפוי:
3 תפוחי עץ גרנד מקולפים,חצויים ופרוסים דק מאד
50 גרם חמאה מומסת
3 כפות דבש
אופן הכנה:
משמנים תבנית 24
מחממים תנור לחום 180 מעלות
מקציפים את הביצים עם הסוכר 8 דקות לקצף תפוח ובהיר.
מערבבים מצרכים יבשים בקערה נקייה.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים ל ס י ר ו ג י ן ולאט…. את הסיידר והחמאה עם המצרכים היבשים. קצת מזה וקצת מזה.
בסוף מוסיפים את קוביות התפוח ומערבבים קלות.
יוצקים לתבנית ומסדרים על העוגה בצורת פרח את פלחי התפוחים .
מחממים דבש וחמאה ומברישים 1/2 כמות על התפוחים.(לפני האפיה)
אופים 40 דקות ובודקים שהעוגה מוכנה בעזרת קיסם.ייתכנו מעט פירורים על הקיסם.
אחרי האפיה, מחממים את יתר הדבש והחמאה ומברישים שוב את העוגה.
מצננים היטב ושומרים את העוגה במקרר.
תהנו.
נראת מעולה…
תודה דליוש