מליות מלוחות:
בצל קצוץ
100 גרם פטריות חתוכות קטן
מלח פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט
מטגנים ומזהיבים בצל
מוסיפים את הפטריות –ומטגנים ביחד כ-3 דקות – או עד שהפטריות מתרככות.
מסיפים כפית אבקת מרק פטריות. טועמים ומשפרים טעם מורידים מהאש ומקררים
מורידים מהאש. אפשר לגרר מעט גבינה פטינה או מלוחה עדינה.
מלית חציל וגבינות:
קוביות חציל גדול שהושהו תחילה במלח.
לסחוט את הקוביות מהנוזלים ולגלגל במעט קמח.
לטגן בצל ולהוסיף את הקוביות עד להזהבה וריכוך. להוריד מהאש
להוסיף קוביות קטנות מתפוח אדמה אחד מקולף ומבושל.
50 גרם גבינה פטינה או פטה
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
פלפל שחור רגיל או טרי גרוס
מלח
לערבב .
מלית גבינות ועשבי תיבול או רוטב פיצה :
50 גרם גבינה "טוב-טעם"
2 כפות גבינות קוטג' או 5%
50 גבינה בולגרית
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
בצל ירוק קצוץ
מלח פלפל שחור ואפשר להוסיף זיתים קצוצים
מלח פלפל לטעם
מלית טונה :
קופסא טונה מסוננת מהשמן
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
זיתים קצוצים
אגוזי מלך קצוצים
טיפונת מלח ופלפל שחור
"פירה" :
לבשל -תפוח אדמה בקליפה
לקרר לקלף למעוך ל"פירה"
לטגן בנפרד בצל קצוץ להזהבה ולהוסיף ל"פירה"
ניתן להוסיף 50 גרם פטריות חצויות ולטגן ביחד – אבל לא חובה
אני אוהבת להוסיף ביצה קשה חתוכה לקוביות קטנות.לא חובה
מתבלים במלח ופלפל
100 גרם עלי תרד טרי שטוף אפשר טרי או סנפרוסט
לחתוך ולהוסיף:
50 גרם גבינה בולגרית מפוררת
חצי גביע גבינת קוטג'
50 גרם גבינת קשקוול מגוררת
פלפל שחור
תודה רבה.ננסה בקרוב.רעיון מצוין.
ניצה,חג אורים שמח וטעים לכם
אצל אחותי,במקום מלאווח משתמשים בבצק עלים.
דפנה זה יותר פשוט מבצק עלים.תנסי.
יופי של רעיון.
מבחר גדול בקלי קלות…
ככה אני אוהבת!
נגה,חג אורים שמח לכם.
תכיני ותהנו
היי פירגה יקרה שלנו
אני מאד אוהבת להשתמש בעלי מלוואח, המליות זה רעיון נפלא ויאומץ , בדרך כלל עושה עם גבינות
או עם בשר שנותר ומשודרג.
ניתן לאפות ולהקפיא ובעת הצורך תמיד יש.
נהדר
חג חנוכה שמח
ממני אסתי
אסתי יקרה
בהחלט מתכון סבבה לגמרי.
גם אם אין קפוא,אפשר להכין ברגע
חג אורים שמח ומואר גם לך