d79ed79cd795d795d790d79720 - מלוואח במבחר צורות ובמגוון מליות

מלוואח במבחר צורות ובמגוון מליות

.jpg - מלוואח במבחר צורות ובמגוון מליותלחנוכה ולשבועות ובכלל לכל השנה…..
איך מכינים מלוואח בקלי קלות ובאלף טעמים.
מניחים את עלה המלוואח על משטח מקומח. מקמחים גם את המערוך.
בעזרת חותכן או סכין חד חותכים למשולשים מרובעים או עיגולים
ממש כמו שמכינים צורות מבצק עלים. המלית צריכה להיות סמיכה ולא דלילה.
מחממים תנור לחום 175 מעלות
מניחים את המלוואחים על תבנית גדולה מצופה בניר אפיה ומברישים אותם בביצה. מפזרים שומשום.
אפיה כ-20 דקות או עד הזהבה חומית.
ולמליות שזה באמת רק קמצוץ ממה שאפשר לדמיין ולמלא.
מלוואח במליות מתוקות ומלוחות
תשאלו את הילדים איזה מליות הם אוהבים ותכינו ביחד איתם.
כל המליות של בורקס יתאימו למלוואח.
מליות מתוקות כמו :
ריבה,חלבה,שוקולד למריחה,דובדבנים,אגוזים,ממרחים שונים,פירות יבשים,צימוקים וכו'.

מליות מלוחות:

מלית פטריות :
בצל קצוץ
100 גרם פטריות חתוכות קטן
מלח פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט
מטגנים ומזהיבים בצל
מוסיפים את הפטריות –ומטגנים ביחד כ-3 דקות – או עד שהפטריות מתרככות.
מסיפים כפית אבקת מרק פטריות. טועמים ומשפרים טעם מורידים מהאש ומקררים
מורידים מהאש. אפשר לגרר מעט גבינה פטינה או מלוחה עדינה.

מלית חציל וגבינות:
קוביות חציל גדול שהושהו תחילה במלח.
לסחוט את הקוביות מהנוזלים ולגלגל במעט קמח.
לטגן בצל ולהוסיף את הקוביות עד להזהבה וריכוך. להוריד מהאש
להוסיף קוביות קטנות מתפוח אדמה אחד מקולף ומבושל.
50 גרם גבינה פטינה או פטה
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
פלפל שחור רגיל או טרי גרוס
מלח
לערבב .

מלית גבינות ועשבי תיבול או רוטב פיצה :
50 גרם גבינה "טוב-טעם"
2 כפות גבינות קוטג' או 5%
50 גבינה בולגרית
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
בצל ירוק קצוץ
מלח פלפל שחור ואפשר להוסיף זיתים קצוצים
מלח פלפל לטעם

מלית טונה :
קופסא טונה מסוננת מהשמן
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת
זיתים קצוצים
אגוזי מלך קצוצים
טיפונת מלח ופלפל שחור

"פירה" :
לבשל -תפוח אדמה בקליפה
לקרר לקלף למעוך ל"פירה"
לטגן בנפרד בצל קצוץ להזהבה ולהוסיף ל"פירה"
ניתן להוסיף 50 גרם פטריות חצויות ולטגן ביחד – אבל לא חובה
אני אוהבת להוסיף ביצה קשה חתוכה לקוביות קטנות.לא חובה
מתבלים במלח ופלפל

מלית תרד וגבינות:
100 גרם עלי תרד טרי שטוף אפשר טרי או סנפרוסט
לחתוך ולהוסיף:
50 גרם גבינה בולגרית מפוררת
חצי גביע גבינת קוטג'
50 גרם גבינת קשקוול מגוררת
פלפל שחור
מניחים את המלוואח על משטח מקומח. מקמחים גם את המערוך.
בעזרת חותכן או סכין חד חותכים למשולשים מרובעים או עיגולים
ממש כמו שמכינים צורות מבצק עלים. המלית צריכה להיות סמיכה ולא דלילה.
מחממים תנור לחום 175 מעלות
מניחים את המלוואחים על תבנית גדולה מצופה בניר אפיה ומברישים אותם בביצה. מפזרים שומשום.
אפיה כ-20 דקות או עד הזהבה חומית.d79ed79cd795d795d790d790d790 300x225 1 - מלוואח במבחר צורות ובמגוון מליות
תהנו.

8 תגובות על “מלוואח במבחר צורות ובמגוון מליות

  1. היי פירגה יקרה שלנו
    אני מאד אוהבת להשתמש בעלי מלוואח, המליות זה רעיון נפלא ויאומץ , בדרך כלל עושה עם גבינות
    או עם בשר שנותר ומשודרג.
    ניתן לאפות ולהקפיא ובעת הצורך תמיד יש.
    נהדר
    חג חנוכה שמח
    smile smile smile smile ממני אסתי

    • אסתי יקרה
      בהחלט מתכון סבבה לגמרי.
      גם אם אין קפוא,אפשר להכין ברגע smile
      חג אורים שמח ומואר גם לך smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *