אמא הזכירה לי את המעדן הזה,שאכלנו כשהיינו ילדים
ניתן לשנות את תבליני הרוטב שיתאימו למשפחה/ילדים וכו'….
מצרכים:
8 קישואים גדולים
בצל קצוץ
4 שיני שום פרוסים דק
4 כפות שמן זית/אחר
3 כפות רסק עגבניות מרוכז 28%
פלפל חריף טרי או תבלין פפריקה חריפה לפי הטעם שלכם
1/2 1 כפות פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור + כף מלאה סוכר (את הטעמים משלימים בסוף ע"י טעימות)
כף שטוחה אבקת מרק עוף
מים
אופן הכנה:
מכינים תבנית גדולה של התנור ומניחים עליה דף אפיה משומן היטב.
מקלפים ופורסים לעיגולים את הקישואים. מסדרים על הניר ומרססים עליהם בנדיבות תרסיס שמן.
אופים בחום 180 עד שיזהיבו (לא ישחימו) . מידי פעם לערבב בעדינות עם כף עץ.
כשהקישואים בתנור מכינים את הרוטב:
מטגנים בשמן בצל קצוץ ושום פרוס עד להזהבה. מוסיפים את יתר המצרכים.
מוסיפים גם כ-5 כוסות מים או לפי הסמיכות וכמות הרוטב שאתם אוהבים.מרתיחים,טועמים ומבשלים כ-5 דקות.
אני מכינה המון רוטב כי זה הולך נפלא עם חלה מתוקה.
תהנו.
פירגה שלום
קראתי אצלך שאת גם נוהגת לקלות את הקישואים לפני הכנסתם לרוטב.
האם אפשר לדעת כיצד ?
הי רן,במתכון הכתוב זה קלוי/אפוי (עם תרסיס שמן )
הי פירגה,
אחרי שמכנים את הרוטב, מעבירים את הקישואים לרוטב?
או שופכים על הקישואים את הרוטב?
תודה,
מלי
אותו דבר
בהצלחה מלי.
כמה זמן בערך האפייה?
אביגיל ערב טוב,בכל תנור זה אחרת.כתבתי עד הזהבה ושלא ישחימו אחרת יהיה מר.
לבדוק מדי פעם כשמזהיבים,הם מוכנים.
הרבה בריאות
http://bevegan.co.il
יוסי,איזה אתר מושקע ונהדר