dscf8722 - קישואים קלויים ברוטב חריף

קישואים קלויים ברוטב חריף

dscf8722 1 - קישואים קלויים ברוטב חריףאמא הזכירה לי את המעדן הזה,שאכלנו כשהיינו ילדים

ניתן לשנות את תבליני הרוטב שיתאימו למשפחה/ילדים וכו'….

מצרכים:
8 קישואים גדולים
בצל קצוץ
4 שיני שום פרוסים דק
4 כפות שמן זית/אחר
3 כפות רסק עגבניות מרוכז 28%
פלפל חריף טרי או תבלין פפריקה חריפה לפי הטעם שלכם
1/2 1 כפות פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור + כף מלאה סוכר (את הטעמים משלימים בסוף ע"י טעימות)

כף שטוחה אבקת מרק עוף
מים

אופן הכנה:
מכינים תבנית גדולה של התנור ומניחים עליה דף אפיה משומן היטב.
מקלפים ופורסים לעיגולים את הקישואים. מסדרים על הניר ומרססים עליהם בנדיבות תרסיס שמן.
אופים בחום 180 עד שיזהיבו (לא ישחימו) . מידי פעם לערבב בעדינות עם כף עץ.

כשהקישואים בתנור מכינים את הרוטב:
מטגנים בשמן בצל קצוץ ושום פרוס עד להזהבה. מוסיפים את יתר המצרכים.
מוסיפים גם כ-5 כוסות מים או לפי הסמיכות וכמות הרוטב שאתם אוהבים.מרתיחים,טועמים ומבשלים כ-5 דקות.
אני מכינה המון רוטב כי זה הולך נפלא עם חלה מתוקה.
תהנו.

8 תגובות על “קישואים קלויים ברוטב חריף

  1. פירגה שלום
    קראתי אצלך שאת גם נוהגת לקלות את הקישואים לפני הכנסתם לרוטב.
    האם אפשר לדעת כיצד ?

  2. הי פירגה,
    אחרי שמכנים את הרוטב, מעבירים את הקישואים לרוטב?
    או שופכים על הקישואים את הרוטב?
    תודה,
    מלי

    • אביגיל ערב טוב,בכל תנור זה אחרת.כתבתי עד הזהבה ושלא ישחימו אחרת יהיה מר.
      לבדוק מדי פעם כשמזהיבים,הם מוכנים.
      smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *