הרעיון למלא באותו בצק פרוסות פירות עלה לי בהמשך הטיגון
הסופגניות במלית הפירות וקינמון יצאו נהדר.
בתמונה העליונה הסופגניות הממולאות.
בצק סופגניות שמתאים לעטוף בו פרוסות פירות: תפוח,אגס,בננה,אננס,אפרסמון….
או להכין סתם סופגניות ואחר כך למלא אותם בריבה או שוקולד או לטבול בסוכר/קינמון.
טובלים את פרוסת הפרי ומנערים קלות.
הבצק נדבק לפרי ובעזרת כף הגשה מעבירים לשמן הרותח
להזהיב מ-2 הצדדים ולהגיש עם אבקת סוכר.
להכנת הסופגניות ללא פרי:
ממלאים כף מרק רגילה (לא מרקייה) מהבלילה (כף ג ד ו ש ה) ויוצקים צורה של כדור בצק לשמן הרותח . הסופגניות יוצאות עגולות ויפות. צריך להוריד את הבצק מהכף לשמן הרותח בעזרת האצבע בזהירות לא לקבל כוויה.קצת מגבוה.
המצרכים במיקסר לכ-20:
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
מיכל ביו יוגורט
3 כפות חלב ואחרי בחישת העיסה אפשר להוסיף עוד.
1/4 כוס שמן
3 ביצים
1/4 כוס סוכר
קינמון ווניל לטעם
מערבלים לבלילה אחידה לא סמיכה מדי ולא דלילה מדי.
יוצקים בעזרת כף לשמן עמוק.מטגנים על להבה קטנה עד בינונית.משחקים כל פעם עם הלהבה שלא יישרפו אבל ייטגנו מספיק זמן , שגם מבפנים הם יהיו מוכנות. לבדוק אחת ולהמשיך את כולם.
מגישים עם סוכר לבן, אבקת סוכר, סוכר וקינמון, מגוון סירופים או דבש סילאן וכו'…
"טיפ"
1. מי שאוהב קינמון והרבה כמוני,יפזר על פרוסות הפירות קינמון לפני שטובלים אותם בבלילה.
תהנו
נראה טעים ומעניין
חג שמח לך פירגה ולכל בני ביתך אמן
רחלי יקרה
חג אורים שמח וטעים לך ולכל בני ביתך
בוקר טוב פירגה.
איך הם יצאו לך בצורה הזו. הבצק יוצא רך אבל כל סופגניה יוצאת אחרת…….
אשמח לתשובה.
רננה הי,
יש לי מצקת קטנה.
אני ממלאת אותה ובעזרת הבוהן אני מורידה הישר לשמן בצורה עגולה.
בהצלחה
באיזה בלילב לטבול את הפרי
ואיזה סוגי פרי
מרים באותה בלילה שרשומה במתכון את טובלת חתיכות פרי בבלילה ושמה בשמן.
כל פרי מתאים.
אחלה רעיון
חנוכה שמח.
חנוכה שמח דליוש