בתבנית חד פעמית ענקית (38X23X5), כי לנו בעגולה זה אף פעם לא מספיק.
הבצק הוא בצק שק"ם ואת המלית קל להכין. התוצאה שווה במיוחד.
המצרכים:
200 גרם מרגרינה או חמאה רכה
מיכל שמנת חמוצה 200 גרם
3 כוסות קמח תופח
מלח לטעם
600 גרם פטריות טריות או משומרות קצוצות או להחליף לכרובית/ברוקולי מבושלים.
400 גרם בטטה מקולפת
3 בצלים
200 גרם גבינה מגוררת מסוג עמק או אחר
50 גרם גבינה מגוררת מסוג פרמז'ן או קשקבל לפיזור לפני האפיה
שמנת מתוקה בישול/אפיה 250 גרם
5 כפות שמן, פפריקה,מלח,פלפל שחור,אגוז מוסקט ואפשר קצת צנובר
הכנת הבצק:
לשים בקערה את המרגרינה/חמאה,שמנת חמוצה וקמח+מלח ,ללוש לבצק נעים ולהוסיף קמח במידת הצורך.הבצק צריך להיות גמיש כדי לשטח אותו על התבנית. לשטח את כל הבצק באופן שווה.
לאפות כ- 15 דקות תנור ח ם בחום 175 עד להזהבה ולקרר
לאפות את פרוסות הבטטות בתבנית גדולה בחום 175 על ניר אפיה משומן. כ-20 דקות. לרסס מעט שמן גם על הפרוסות. לקרר.
לטגן ולהזהיב בשמן את הבצלים והפטריות להוציא לקערה. לתוך הקערה לגרר גס את הבטטות האפויות ולתבל. לערבב. לצקת על הבצק האפוי.
לפזר 200 גרם גרם גבינה צהובה.
ציפוי:
לערבב בקנקן מיכל שמנת מתוקה לבישול = 250 מ"ל, עם 3 ביצים מעט מלח ופלפל שחור ולצקת מעל לגבינה.
לפזר למעלה 50 גרם קשקבל או פרמז'ן מעורבב עם 2 כפות פירורי לחם גסים ומעט פפריקה
רצוי אבל לא חובה לפזר גם קצת צנובר טרי.
לאפות בחום 175 דקות כ-30 עד 40 דקות או עד שמוכן
במידה ואתם רוצים לחמם שוב, יש לחמם מכוסה בניר כסף.
"טיפ"
אופים קודם את הבטטות בתבנית הגדולה ואז אפשר להשתמש באותה תבנית להכנת הקיש.כמובן בלי ניר האפייה.
לבצק שקם, אפשר להחליף את כמות המרגרינה/חמאה,בשמן?
הי זיוה,בוודאי שכן. ההמרה היא 3/4 כוס שמן.
בהצלחה
נראה מעולה.
אפשר להמיר את החלבי בפרווה?
בקר אור בילי
הנה בשבילך בצק פרווה ובמקום הגבינות והשמנות ציפוי בשמל פרווה.
מבטיחה לך תוצאה מהממת. את הבצק תכפילי במידה ואת רוצה תבנית ענקית.
הבשמל יספיק גם לתבנית גדולה.
מצרכים לבצק לתבנית פאי עמוקה עגולה מספר 26 או 28:
שמים בקערה:
1/2 2 כוסות קמח רגיל
כף שמרים יבשים ומערבבים ביחד
מוסיפים:
1/2 כוס מים
3/4 כוס שמן ומעט מלח ולשים לבצק שנפרד מהדפנות
אם הבצק מאד רך מוסיפים מעט קמח
הבצק גמיש ונוח.מעבירים אותו לתבנית משומנת
ובעזרת הידיים מרפדים אותו בתחתית וגם בדפנות
מחוררים בעזרת מזלג את כל פני הבצק , גם בדפנות הרבה חורים.
אופים בתנור שחומם מ ר א ש לחום 160 מעלות 10 דקות עד הזהבה מאד קלה
גם אם הבצק תפח לא לדאוג המלית "תוריד" אותו.
בשמל פרווה:
מצרכים והכנה לרוטב הבשמל:
3 כוסות מים
100 גרם מרגרינה
3 כפות מלאות בקמח לבן רגיל
מלח ופלפל שחור לטעם
בסיר קטן על הגז, ממיסים את המרגרינה והמים על להבה קטנה , ותוך כדי ערבוב מוסיפים לאט את הקמח והתבלינים עד שלא יהיו גושים.מערבבים כל הזמן. כשהרוטב מסמיך הוא מוכן.
את רוטב הבשמל יוצקים על הירקות ואופים.
תהני חמודה.
תודה, פירגה,
את מהממת!
מתכון במיוחד בשבילי!!!!
ממש רגשת אותי.
אני צריכה להכין 60 מנות. אכין 4 תבניות פאי. נכון?
בילי,אם הכוונה לתבניות פאי,אז את צודקת.
תהנו חמודה,המחמאות יגיעו,לא לדאוג ;) :lol:
נשמע מה זה טוב וטעים :lol:
בהחלט אנסה
לבריאות ובאהבה סוזן
פירגה שלום,
האם אפשר להשתמש בפרג שהיה בהקפאה יותר מחצי שנה?
בוודאי בגלל זה שמים בהקפאה.
שלום פירגה.
הכנתי את הקיש אתמול בכמות קטנה יותר- פשוט חילקתי ל-2. יצא פשוט מעדן וכולם נהנו.
שבת שלום ומחכה למתכונים נוספים. :lol: :lol: :lol:
יעלה,תודה רבה. שמחתי שבחרת להכין ובעיקר לקרוא שאהבתם.
שבוע טוב ונפלא לכולכם
שלום לך פירגה יקרה!
נהנת לקרוא את כל המתכונים שלך פשוט מעולים!!!!
אשמח לדעת אם יש אפשרות להכין את הפשטידה יומיים מראש???
תודה מראש…
ערב טוב מלכה יקרה,
עדיף להכין יום יומיים קודם ולשמור במקרר ולא בפריזר.
שתמשיכי להנות,להכין והכל בכיף
היי פירגה,
אם ברצוני להכין את הקיש בתבנית פאי עגולה, מה יחס הכמויות שעליי לשים? תודה רבה !
הי דגנית,תורידי לחצי את הכמויות מהבצק . חצי כמות תהווה תחתית נאה לתבנית עגולה.
את המלית תשאירי כפי שהיא,הירקות מתקווצות,והמלית תהיה עשירה וטובה כפי שהיא.
תהנו
בוקר טוב
כרגיל כשצריך מתכונים תמיד אצלך באתר.
אני רוצה להחליף אץ הפטריות בברוקולי של סנפרוסט, מה עלי לעשות איתו?
אשמח לתשובתך
המשך יום טוב
רחל
תודה רחל,
תכניסי למים רותחים לכ-10 דקות או לחילופין לקערה עם מים במיקרו .
כשהברוקולי מפשיר ורך אפשר להוסיף אותו ליתר המצרכים.
לא לבשל אותו יתר על המידה שלא יצא סמרטוטי. בהצלחה