מתכון לבצק בטטות:
600 גרם בטטות לקלף ולבשל – למעוך במזלג
להוסיף :
כף טחינה גולמית/מיונז
כף אבקת מרק פטריות
2 כפות קמח / קמח מצה
מעט מאד מלח (אחרי טעימה)
מעט מאד פלפל שחור (ביחד עם טעימה)
לערבב ולשמור במקרר עד להכנת מלית הבשר
מלית בשר :
200 גרם בשר טחון עדיף בקר
בצל גדול קצוץ
קצת סילאן וקינמון
מלח
פלפל שחור
קצת פפריקה חריפה+קצת פפריקה מתוקה
במחבת שטוחה לטגן את הבצל בכף שמן עד שיזהיב
להוסיף את הבשר ולערבב כל הזמן עד שישחים ויתפורר
לתבל בעדינות רבה . לטעום ולשפר טעם.
להכין בצד 2 כפות צנוברים (לא חובה)
רצוי לקלות אותם מעט ואז הם יהיו קראנצ'יים.
מכינים 12 תבניות מאפינס מסיליקון (רק כך אני יכולה להבטיח שהמאפים לא יידבקו)
שמים כף מבצק הבטטה בכל מאפינס (הבצק שנשאר בקערה יספיק לכיסוי)
ממלאים עד למעלה בבשר בצורה חופשית בלי ללחוץ או למעוך
מפזרים 2-3 גרגרי צנובר
מכסים את הבשר בכפית בצק נוספת ומיישרים . חורצים קווים בעזרת מזלג .
מחממים תנור לחום 175 ואופים כ-25 דקות. צבע המאפינס זהבהב.
הגשתי מ י ד חם מאד עם זירזופי טחינה וסילאן ועם סלט הבית שלי.
תהנו
נשמע מענין…. אפשר עם תפוח אדמה במקום בטטה?? [לא מתה על בטטות…] תודה.
בקר טוב בילי,בטח שאפשר תפוח אדמה.
גם ניתן להמיר למלית צמחונית (מי שלא אוכל בשר)
בהצלחה
בוקר טוב פירגה
איזו מלית צמחונית היית ממליצה ? אני כל הזמן מחפשת מתכונים צמחוניים חדשים !
הי בתיה
את יכולה לקחת את הרעיונות שלי למליות מפה:
http://pirge.co.il/%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A8-%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%91%D7%A6%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D
וכמובן לשנות לטעמך, להוסיף,לגרוע וכו'….
בהצלחה והנאה
תודה רבה פיגרה , אני בהחלט אנסה את מלית הפטריות , החצילים, והחומוס .
היום קניתי פעם ראשונה קייל , האם יש לך רעיונות איך להכין אותו ?
הגעתי לאתר בזכות אבי שקדי ואני מאד אוהבת את המתכונים שלך
תודה , בתיה
גם אני מעוניינת במלית צמחונית – איזו ?
נורית,כתבתי לבתיה ראי תגובה למעלה:
http://pirge.co.il/%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A8-%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%91%D7%A6%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%9C%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D
רעיון מקסים למאפינס.
ינוסה בקרוב.
תודה
נגה ערב טוב
תכיני ותהנו.בהצלחה והנאה
ניקרא טעים
רציתי לשאול אם צריך לשמן את התבנית המאפנס
ואם זה לא מתפורר באפיה תודה
הכנתי את המאפניס
כמו שרשמת בתבנית סלקון ומשום מה ה
תפרקו לי מה לא עשיתי טוב
סופי,לא להוציא את המאפינס כשהם מאד חמים.צריך קצת לקרר.
תנסי לשמן את התבניות שלך.