dscf8790 - תבשיל בשר ערמונים וארטישוק ירושלמי

תבשיל בשר ערמונים וארטישוק ירושלמי

dscf8790 1 - תבשיל בשר ערמונים וארטישוק ירושלמי

תבשיל חורפי בקדירה. בישול ארוך. בהמלצה חמה מבני המשפחה. ניתן להכין בקדירה או על הגז.

מצרכים:
5 כפות שמן או יותר
קילו וחצי בשר לבישול ארוך בקדירה ,חתוך לקוביות נאות
3 בצלים חצויים ופרוסים
3 שיני שום כתושות 6 שיני שום שלמות
כוס יין אדום יבש טעים, שאתם שותים בד"כ בבית או אצל חברים
2 גזרים פרוסים
שורש פטרוזיליה שלם
עלה סלרי אחד
עלה דפנה אחד
3 גרגרי פלפל שחור (אנגלי) ,   אבקת פלפל שחור ומלח.
כף גדושה סילאן או ממרח תמרים
2 כפות פפריקה מתוקה
1/4 כפית כמון או בהרט
קורט קינמון
כף רסק עגבניות
2 שקיות ערמונים (שקיות ואקום)
קילו ארטישוק ירושלמי /בטטה קסביה-לקלף,להשאיר בגודל הטבעי שלו,אבל אם נשבר,אז לשים הכל בסיר.

אופן הכנה:
לטגן את הבשר מכל צדדיו. להוציא לקערה.
לטגן את הבצל והגזר ולהזהיב.
להוסיף את יתר המצרכים עם הבשר המטוגן.למלא מים עד גובה התכולה ולערבב.
להרתיח ולשבח טעמים.
לבשל על להבה קטנה 3 שעות
במהלך הבישול לבדוק שיש נוזלים.
סוגרים במכסה אבל משאירים פתח ממש צר ליציאת אדים.
תהנו.

16 תגובות על “תבשיל בשר ערמונים וארטישוק ירושלמי

  1. אמנם אני לא מגיבה לעתים קרובות, אבל חשוב לי לציין שמזה מספר שנים אני מכינה ממטעמייך – יש כבר כאלה שהפכו ל"אורחים" של קבע במטבחי, בעיקר בארוחות סוף שבוע.
    בכל הזדמנות, אני מפנה את המתמוגגים למקור המתכונים, ויודעת שגם הם נהנים.
    המון תודה :lol:

    לעניין מתכון זה, שתי שאלות:
    את הארטישוק הירושלמי לקלף? לחתוך לקוביות או לפרוס גס?
    לדעת, יהיה טעים להכין גם עם פרגיות?

    תודה smile

    • תודה פוליאנה,ערב טוב לך.
      ריגשת אותי עכשיו :lol: אני מקווה שכך ימשיך לשתינו. זה הכיף שלי שכולם יהנו .
      את הארטישוק לקלף ולהשאיר בגודל הטבעי שלו.אבל אם נשבר,אז להוסיף גם את החתיכות הקטנות.
      לגבי פרגיות, אז….
      יש מתכונים לפרגיות באתר .כנסי להתרשם. טעים….
      לילה טוב ומחובק smile

    • שרי יקרה,הכי פשוט,שימי תפוחי אדמה. לבישול כזה ארוך,שימי את הקטנים העגולים.אבל לא חובה.
      בהצלחה smile

  2. זו היתה הפעם הראשונה שארטישוק ירושלמי נכנס אלינו למטבח והוא התקבל באהבה רבה. המאכל מצויין. תודה על המתכון

    • כשקונים סיר כזה יש בד"כ הוראות שימוש.
      אם לא,תשאלי למי שיש לו סיר כזה.
      בהצלחה. smile

  3. בוקר טוב ושנה טובה
    לגבי המתכון רציתי לדעת אם אפשר להכין קודם ולהקפיא כי יש עומס עבודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *