מצרכים:
כרובית לבנה ויפה
קילו בשר בקר טחון
2-3- ביצים
2-3 שיני שום או בצל מגורר
1/4 כוס פירורי לחם/קמח מצות בפסח
מעט קינמון
מלח,פלפל שחור
1/4 כפית תבלין קציצות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
את הכרובית מבשלים כ-10 דקות מצננים ובוצעים פרחים
את מצרכי הקציצות מערבבים לעיסה.
עוטפים את פרחי הכרובית בבשר ומטגנים במחבת מכל הצדדים עד השחמה.
מכינים רוטב עגבניות:
בקבוק מיץ עגבניות
2 כפות רסק עגבניות + 2 כוסות מים
1/2 1 כפות פפריקה מתוקה
כפית מיץ לימון
כפית סוכר
כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור
מטגנים בצל או שום, מרתיחים עם יתר המצרכים , משפרים טעם, ויוצקים על הקציצות המטוגנות.
מבשלים על להבה נמוכה כשעה.המכסה מעט פתוח ליציאת אדים.
מידי פעם מרטיבים את הקציצות ברוטב.
"טיפ"
אם נשארת כרובית,הניחו אותה על ניר אפיה משומן,רססו אותה בשמן זית ואפו עד השחמה. לפני הארוחה,פזרו את הכרובית האפויה בין הקציצות.
תהנו
נראה נהדר וטעים
ינוסה ליום העצמאות
תו פדה פירגה היקרה
בקר טוב רחלי יקרה,
שתהני כמו שכולנו נהנו מהתבשיל הנפלא.
יום נפלא לך
היי, הכנתי אתמול. יצ ממש ממש טעים.
תודה
קרן,יופי שחזרת לשתף אותנו.
שימשיך להיות לכם תמיד טעים