נוסטלגיה כל כך טעימה , שבוודאי תכינו אותם כל השנה ובאירועים מיוחדים.
מכינים יום או 10 שעות לפני ההגשה כדי שהסירופ ייטמע.
מצרכים ל-10 יחידות:
10 תבניות מאפינס מסיליקון
3 ביצים מופרדות
3 כפות סוכר
3 כפות פירורי לחם ובפסח קמח מצות – לא צריך אבקת אפיה
להברשה: כף ריבה אדומה מעורבבת עם קצת מים שתהיה נוזלית
סירופ:
1/2 כוס מים
1/4 כוס סוכר
3 כפות רום או קוניאק
לחמם בבחישה רק עד להמסת הסוכר
קרם:
1/2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה – אפשר פרווה
1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל
1/4 כוס מים
לערבל במיקסר לקרם
אופן הכנה:
להקציף חלבונים וסוכר לקצף גבוה. להוסיף בתנועות קיפול במקצף ידני ,לא חשמלי, את החלמונים ופירורי הלחם/קמח מצות.
למזוג את העיסה לתבניות המאפינס . אין צורך ליישר,זה יפה שמוזגים באופן טבעי. אפשר לצקת עד למעלה.
לאפות בחום 175 כ-10 דקות או עד שמוכן. הצבע זהוב.
מיד כשמוציאים מהאפייה לצקת כף גדושה סירופ
להמתין בסבלנות עד שהעוגות יתקררו לגמרי ויספגו את הסירופ.
לשחרר דפנות ובעזרת כפית להוציא את המאפינסים לצלחת הגשה.
להבריש קצת מהריבה .
לצקת קרם ולקשט בסירופ שוקולד /פירות העונה ועוד כיד הדמיון.
תהנו בכיף,כי אי אפשר להפסיק לנשנש….
פירגה חג שמח ומתוק לבני ביתך ולך כמובן :lol:
נראה טעים ומיוחד ,ינוסה
תודה לך
פירגה הנהדרת :P
תודה רבה רחלי מקסימה
הסברינות משגעות,תכיני ותהנו.
המשך חג שמח לכולכם
חג שמח!
היסטוריה ונוסטלגיה כאחת!
בזמנו נהגנו להכין את העוגה בתבנית המלבנית של התנור.
האם הכמות מספיקה?(זו התבנית הקטנה של פעם??)
תודה.
הי אלה
את יכולה להכפיל.
בהצלחה
תודה :lol: