011 - אורז פרסי עם ערמונים ותחתית תפוחי אדמה שחומים

אורז פרסי עם ערמונים ותחתית תפוחי אדמה שחומים

011 1 - אורז פרסי עם ערמונים ותחתית תפוחי אדמה שחומים

עוד מתכון פרי המצאתי וחלומותי הטעימים. תכינו ותהנו כמוני.

מצרכים:
3 כוסות אורז קלאסי
1/4 כוס שמן+4 כפות
3 שקיות ואקום עם ערמונים מוכנים שלמים
מלח, פלפל שחור ופטרוזיליה מיובשת בערך כף (אפשר גם 1/4 כוס טרייה)
3-4 תפוחי אדמה פרוסים

אופן הכנה:
1. מבשלים את האורז 10 דקות בהרבה מים רותחים עם תוספת של קורט מלח – מסננים (לא שוטפים).
2. מערבבים את האורז עם התבלינים והערמונים (בלי השמן)
3. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות ומטגנים עד הזהבה יפה נוטה לצבע חום.
4. שמים בסיר רחב 4 כפות שמן ומחממים היטב.  מפזרים את תפוחי האדמה המטוגנים ב-2  – 3    שכבות.
5. מפזרים את כל האורז על תפוחי האדמה ומיישרים .
משקים  מלמעלה ב-1/4 כוס שמן באופן שווה
סוגרים במכסה תואם ומבשלים על להבה נמוכה שעה.
הופכים על מגש ומגישים מיד.
התפודים יוצאים קריספים ושחומים.

"טיפ"

1. מיד כשהאורז מוכן מניחים את הסיר הלוהט (בזהירות) על מגבת מלאה וספוגה במים קרים.

ה"שוק" אמור לשחרר את תפוחי האדמה בקלי קלות מקרקעית הסיר. הופכים את הסיר ומגישים.

אתם יכולים לשנות את התיבול לטעמכם.

"טיפ "נוסף,

במידה ומכינים כמה שעות קודם,יש להפוך את כל העסק לכלי שמתאים למיקרוגל,שיהיה אפשר לחמם בצורה נאה.

תהנו.

19 תגובות על “אורז פרסי עם ערמונים ותחתית תפוחי אדמה שחומים

  1. פירגה,
    המתכון נראה נפלא וינוסה בקרוב כמו רבים מהםתכונים שלך.

    השאלה שלי האם אפשר לאפות בתנור חום נמוך? אם כן בכמה מעלות?

    האם אפשר להכין בטפלון שלא ידבק?

    בתודה מראש
    שושנה

    • שושנה יקרה,זה המתכון שאני הכנתי. אין לי מושג איך ההתנהגות שלו במצבים אחרים.
      עשיתי בסיר רגיל ואם תכיני בדיוק לפי ההוראות שלי,לא נדבק בכלל .
      שבת שלום לך ולבני ביתך smile

  2. יצא מצויין.
    היו חסרים לי תפוחי אדמה ולכן המרתי בבטטה (אבל היא יותר נוטה להישרף בתחתית הסיר….).

    • תכתבי בחיפוש: אורז פרסי
      ויעלו לך מתכונים עם תוספות שונות ומיוחדות שהכנתי.
      בהצלחה smile

  3. פירגה שלום,
    רציתי לדעת האם אפשר לוותר על התפוחי אדמה ולעשות רק אורז עם ערמונים? ואם כן האם משהו באופן ההכנה משתנה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *